[#1] Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?
Będziecie grać ?
[#2] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #1

Witam
Po tym co widziałem do teraz to myslę ze gra da rade. Miałem również okazję zagrać w nią na targach. Grę tworzy autentyczny fan serii. To nie może sie nieudać. Po jego wypowiedziach w wywiadach widać jak jest podekscytowany tworzeniem tej gry. Szacun dla Sony że dali ją zrobić wlasnie jemu. A co ja mogę jeszcze powiedzieć o tej grze ?
Nowy Shadow of the Beast to będzie zupełnie nowy system rozgrywki z klimatem starej bestii. Jest to brutalna i szybka platformówka 2D. Finishery wyglądają pięknie krew się leje hektolitrami. Grając czujesz ze grasz naprawde wku%$ioną bestią. Gra chodzi w stałych 60 klatkach. Przewidywana premiera gry to 3 marzec.
Będzie dostępna tylko i wyłącznie na PLAYSTATION 4 do kupienia cyfrowo za ok 80 zł.
Można już składać preordery.
Wyczekuję !!!szeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiechszeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2016 02:59:46 przez Sunday87

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2016 03:07:59 przez Sunday87
[#3] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Sunday87, post #2

Ale chociaż muzyka mogłaby zostać w klimacie a nie jakieś bumc-bumc z Wojny o tron
[#4] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@_arti, post #3

A jest gdzieś dostępna muzyka z remake'a? ZTCW nie zaprezentowano jeszcze udzwiekowienia - to co było widać na różnych targach/prezentacjach/youtube to placeholdery.
[#5] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@michalmarek77, post #4

Muzyka jakaś tam jest ale na targach były tłumy ludzi i bylem zagłuszany :P
Nawet w sluchawkach nic nieslyszalem
[#6] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Sunday87, post #2

Warto kupić PS4 dla tej gry ? :D
[#7] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #6

NIE.
[#8] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #1

Trylogia SOTB bardzo ladnie prezentowala sie kiedys (super grafika, muzyka) problem byl tylko z grywalnoscia - w kazda z 3 czesci trylogii nie dalo sie grac bez cheats :(
[#9] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #1

nie mam PS4 więc grać nie będę :) ale jestem zdecydowanie zainteresowany wskrzeszeniem tej gry, tym jak wyjdzie i jak będzi się w nią grać. W sumie w każdego SotB grało się trochę inaczej, trujka nawet była grywalna, na resztę wolałem patrzeć, ale poziom trudnosci mnie odstraszał.
[#10] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #6

PS4 w ogóle warto kupić (podobnie jak inne zabawki - Xbone , WiiU).
Jak ktoś uwielbia gry video to nie powinien się wahać ani sekundy nad zakupem.
[#11] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@powerzx, post #8

WTF?

Przecież SOTB 3 to prościutka gra, do skończenia w 40 minut...
1 była faktycznie bezsensownie trudna, część druga powinna zginąć w czeluściach niepamięci bo to jedna z 10 najgorszych gier jakie kiedykolwiek stworzono ale część trzecia?
To nie tylko jedna z łatwiejszych, amigowych, gier - to gra, która gdyby została wydana dziś spokojnie byłaby traktowana jako uber_łatwą.
SotB trzeba zobaczyć i usłyszeć, SOTB 2 należy zapomnieć i nigdy doń nie wracać. SotB 3 trzeba po prostu skończyć bo to najlepsza gra w serii (choć wad ma tony i nigdy nie była grą wybijającą się ponad przeciętność w swej grywalności/mechanice)
[#12] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@michalmarek77, post #10

Miałem starego Xboxa potem miałem PS3. Jedną oddałem za darmo, drugą sprzedałem...
PieC docelowo zawsze zwyciężał.
Konsole Sony i Microsoftu - wiele dostępnych na nich głównych tytułów gier wychodzi na PC.

Po co mi taka konsola, na której gram właściwie w to samo co na PC tylko muszę więcej za grę zapłacić? I to jeszcze muszę grać na padzie (fuj!)

Jedynie bronią się konsole Nintendo (bo posiadają bibliotekę bardzo oryginalnych gier)
no i ogólnie różne handheldy się bronią szeroki uśmiech

Wii (oraz Wii U) jest zajebistą konsolką DS i 3DS też właśnie ze względu na inne gry.
[#13] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@michalmarek77, post #11

Czy możesz podać wady SOTB III ?
[#14] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Hubez, post #13

Jest ich całkeim sporo, choć to generalnie pierdoły nie zmieniające faktu, że SotB 3 to dobra gra i najlepsza w serii.

Muzyka jest przeciętna - choć tłem przypomina dokonania 1 i 2, to nie zapada tak w pamięć, nie tworzy aż takiego tła jak w poprzednikach
Gra jest krótka (co w sumie nie jest jakąś tam wadą) i opiera się głównie na zagadkach - przeciwnicy są niemalże nieszkodliwym mięsem armatnim.Focus na zagadkach powoduje, iż po ich rozwiązaniu w grze nie ma już żadnego wyzwania. To oczywiście subiektywne, ale mi to niespecjalnie odpowiada - wolałbym by gra lepiej balansowała wyzwanie na przeciwnikach i zagadkach a nie w tak niemalże jednostronnej wersji.
Puzzle mają to do siebie, że jak coś się w nich schrzani, nie można ich "zresetować" - trzeba się zabić. Kiepsko to rozwiązane acz tak kiedyś robiło się gry. W każdym razie, po poznaniu rozwiązania robi się je niemal z marszu - nie stanowią żadnego wyzwania.
Oprawie graficznej brakuje polotu. Jest okej, sprawdza się całkiem nieźle acz w żadnym razie nie może się równać z fenomenalnym designem 1 i interesującym 2 (choć wizualnie czesc trzecia jest łądniejsza od dwójki). Brak jej tej inności, fantastyki, która miała miejsce w poprzednikach. Jest okej i nic więcej.
Tak czy inaczej, dobra gra choć niestety nie rewelacyjna.
[#15] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Vato, post #12

Po co mi taka konsola, na której gram właściwie w to samo co na PC tylko muszę więcej za grę zapłacić? I to jeszcze muszę grać na padzie (fuj!)

- właśnie dla tego że gra się inaczej niż na PC, moim skromnym zdaniem wygodniej ale to jest kwestia gustu :)
- gry kosztują nawet mniej niż na PC (www.http://games4you.pl/ sklepy w Katowicach, Sosnowcu i w kilku innych miejscach), a mysz i klawiaturę również możesz podpiąć do konsoli - są dedykowane zestawy tylko po co ...........
- Jeżeli chodzi o konsole z pod znaku "N" to raczej nie moja bajka, dobre dla tych co lubią japońskie klimaty i co za tym idzie odpowiednią grafikę lub jej brak, ale to jest również kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje
[#16] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@alf, post #15

Wiem że są zestawy myszy do konsol i wiem ile kosztują i jak działają.
O gustach się nie dyskutuje właśnie. Pad fuj!
[#17] Re: Shadow Of The Beast 4 - Co sądzicie ?

@Vato, post #16

Podłączyć się da, myślę, że każda klawiaturę i mysz. Mnie się udało pierwszą lepszą jaką miałem bezprzewodową logitecha. Trochę kiepsko działała w grze, działała ze znacznym opóźnieniem. Mysz zresztą też. Ale ostatnio odkryłem, ze nowy firmware konsoli PS4 pozwala ustawiać parametry klawiatury(nie sprawdziłem tego jeszcze ale zamierzam sprawdzić to przy weekendzie).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem