[#1] Ładny blat na WB 1.3 i OCS
Czy ma ktoś ładnie przybajerzony albo widział gdzieś takie obrazki w necie?
[#2] Re: Ładny blat na WB 1.3 i OCS

@ZbyniuR, post #1

Co prawda to OS 3 ale tak wygląda pulpit Erica Schwartza:

[#3] Re: Ładny blat na WB 1.3 i OCS

@Hexmage960, post #2

Niezły pulpit
[#4] Re: Ładny blat na WB 1.3 i OCS

@redstonecraftpl, post #3

To jak to jest? KS 1.3 nadaje się jedynie do odpalania starych gierek a jak ktoś chce coś na WB zrobić to wpierw mu się zaleca by zmienił ROM na nowszy?

Niedawno zapytałem na Atarowskim forum jak to jest z uładnianiem blatu (Desktopu) w ST. No i ponoć zabaw a się zaczyna od Falcona, z trudem coś się da zrobić na STE, a na ST to nikt nie wie jak i czym choćby obrazek w tle ustawić. I się dziwiłem, a tymczasem widzę że na A500 choć niby łatwiej to też nikt się w to na starych OS-ach nie bawi.
[#5] Re: Ładny blat na WB 1.3 i OCS

@redstonecraftpl, post #3

Ten pan jest grafikiem, zagorzałym Amigowcem i ma wspaniały gust.
[#6] Re: Ładny blat na WB 1.3 i OCS

@ZbyniuR, post #4

Wiesz co, ja miałem system 1.3 przez pewien czas na Amidze CDTV. Nie upiększałem blatu (nawet nie zmieniałem oryginalnego niebiesko-pomarańczowego motywu). Blat Workbencha bardzo mi się podobał.

Szybko jednak doposażyłem się w Kickstart 3.1 i pamięć FAST do tej Amigi. Było to coś rewolucyjnego. Pamiętam tą fascynację nowymi opcjami w Menu Workbencha jak Show All Files (wyświetla nie tylko ikony) oraz Execute Command (wykonaj polecenie).

Nowe, trójwymiarowe ikony WB 3.1 też zrobiły na mnie kolosalne wrażenie.
Nigdy jednak zbyt specjalnie nie upiększałem blatu. Dla mnie liczyło się konkretne oprogramowanie, a nie jakieś zbędne bajery. Całe parę lat zajęło mi przekopywanie zasobów płyty CDPD, a i tak do dziś poznałem jakieś 1% całego dysku!

Dziś na przykład ludzie nie mogą żyć bez kolorowania składni języka programowania. Przekonałem się nie raz, że jest to tylko zbędny bajer, nie jest potrzebny do programowania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem