[#1] SUPERHOT
Jak niektórzy z Was pewnie wiedzą dzisiaj będzie miała miejsce premiera polskiej gry niezależnej SUPERHOT.

Oglądałem sobie spokojnie recenzję na YT, gdy moim oczom ukazał się taki oto widok:

Czyżby wśród twórców byli nasi? szeroki uśmiech
[#2] Re: SUPERHOT

@MasterM, post #1

Każdy kto jest dziś w polskim game dev-ie miał kiedyś większą bądź mniejszą styczność z Amigą.
Mnie to nie dziwi :)
[#3] Re: SUPERHOT

@MasterM, post #1

Pewnie, że byli - w końcu tekstury prawie jak żywcem wyjęte z "Za żelazną bramą" ;)
[#4] Re: SUPERHOT

@MasterM, post #1

A tak prezentowaliśmy SUPERHOT na ostatnich targach PGA

[#5] Re: SUPERHOT

@MasterM, post #1

Trochę inne kolory, i Robocop 3 ;)
[#6] superhot
widać, że amigowcy pracowali nad najnowszym polskim fps :)

guru:
http://postimg.org/image/5mk1jo5tb/

znalezione:
http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=70561
[#7] Re: superhot

@rizn, post #6

naucz się linkować normalnie, jest do tego opcja - wystarczy kliknąć
[#8] Re: superhot

@rizn, post #6

Fajna gra, szkoda, że nie starczyło im czasu na tekstury na obiektach.
[#9] Re: superhot

@Krashan, post #8

Nie szkoda. Design jest perfekcyjny.
A tak w ogóle to już jeden tak temat wylądował w Hyde Parku :P Moze przed zakładaniem tematu warto sprawdzić czy ktoś nie zrobił tego wczesniej?
[#10] Re: superhot

@michalmarek77, post #9

Ja cholera juz od dluzszego czasu nie moge patrzec na te gierki indie z koslawa "artystyczna "oprawa bez textur itp itd.Zwlaszcza,ze wiem iz stoi za tym zazwyczaj budzet a nie jakies glebokie natchnienie.Kiedys ,kiedy bylo tego malo, bylo i oryginalnie ,teraz to juz meh
[#11] Re: superhot

@Aniol, post #10

Okej Aniele ale akurat w przypadku super Hot design się idealnie sprawdza. Wizualia tworzą swoisty psychodeliczny klimat, który współgra z ostrym jak brzytwa, szalonym i sprytnym gameplayem. Ba, te wizualia to wręcz swoisty kod - czarny kolor zabija, czerwony kolor jest tym co trzeba zabić, biały to tło. Tło, które nie ma rozpraszać.
Nie każda gra musi być Ethanem Carterem, Wiedźminem czy innym Uncharted.
Inna sprawa, że dziś gęstwina idnie gier ma prawo wywołać u niektórych znudzenie. Mi nie przeszkadza sfera artystyczna tak długo jak tworzy swoistą symbiozę z warstwą gameplayową danej gry. W super Hot jest tak zdecydowanie.
[#12] Re: superhot

@rizn, post #6

Ta gra przypomina mi Zdzisława bohatera galaktyki. :)
Chętnie pograłbym na klasyku w nowego Zdzisława renderowanego na PC i zapisanego jako animacje 320x200 24bit tylko czy Amiga 68k z kartą graficzną byłaby w stanie to pociągnąć to nie wiem. Animacje musiałyby być chyba ładowane w całości do RAMu.
[#13] Re: superhot

@michalmarek77, post #11

Wiem, ale mnie po prostu przejadlo sie szeroki uśmiech Szybko sie nudze,a dodatkowo nie otexturowanego towaru to co ja sie naogladam w pracy, to mi wystarczy na 3 zycia

Ostatnia aktualizacja: 28.02.2016 23:18:48 przez Aniol
[#14] Re: superhot

@Aniol, post #13

A tak przy okazji, możesz uchylić rąbka tajemnicy w czym obecnie, w pracy, oglądasz te tony nie oteksturowanego materiału :) ?
[#15] Re: superhot

@michalmarek77, post #9

"Design jest perfekcyjny"

Dobre Marek dobre, to sie usmialem...
Widze, ze powrot do korzeni (jak juz ktos wspomnial - wyglada jak dopasiony "Robocop 3") to teraz innowacyjnosc

Kiedys na ulomnosc mowiono choroba, dzis brak kreatywnosci nazywa sie innowacyjnoscia heh.
Teraz czekam az jakis geniusz wymysli, ze od dzis na muchy mowimy ptapty a na chleb - byb
[#16] Re: superhot

@selur, post #15

Zanim się wypowiesz to chociaż zagraj chwilę w Super Hot. Design gry ma cholernie utylitarną funkcję w tej grze i PERFEKCYJNIE się w niej sprawdza/funkcjonuje.

Swoją drogą...ciekawe co powiedziałbyś na to:

Miliony kolorów na wyciągnięcie ręki a idioci korzystają raptem z dwóch (z małymi wyjątkami).
Idioci. Po prostu idioci

Ostatnia aktualizacja: 29.02.2016 14:15:17 przez michalmarek77
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem