[#1] Książka o grach video
...ale tym razem bardziej w kontekście naukowym. Nie wiem, może kogoś zainteresuje.
Ha!Art ostatnimi czasy coraz bardziej wchodzi w te klimaty scenowo-growe (rzeczy w czasopiśmie - sporo było wtedy o Amidze, pamiętam, książki jakieś w temacie, częsta obecność na na zlotach i innych wydarzeniach retro), więc pomyślałem, że wrzucę. No nie wiem.
http://ha.art.pl/wydawnictwo/zapowiedzi/4737-sztuka-przegrywania-esej-o-bolu-jaki-wywoluja-gry-wideo
[#2] Re: Książka o grach video

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #1

Ja jak widzę takie książki, to mam mdłości :) .

Zazwyczaj o grach piszą różnego rodzaju "profesjonaliści" , którzy z grami nie mają nic wspólnego, ale starają się wszelkimi dostępnymi metodami udowodnić jakie to gry są szkodliwe :D . Wg. takich "profesjonalistów" powinienem być seryjnym mordercą, gwałcicielem itd, ponieważ od prawie 30 lat gram w różne gry ( nawet te brutalne ) :) .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem