[#1] Rozpoczyna się matura 2016
Jako, że w naszych szeregach trafił się rodzynek, bo piszący "planowo" maturę (pisząc planowo mam na myśli nastolatka, a nie człowieka w wieku 30+, który po latach, w wolnej chwili, między pieluchami i innymi mniej czy bardziej ważnymi obowiązkami zdecydował uzupełnić średnie wykształcenie wieczorowo) trzymam za Niego kciuki. Dzięki takim jak On Amiga będzie kultywowana przez następne pokolenia. jupi!

link

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2016 09:43:13 przez misiek2
[#2] Re: Rozpoczyna się matura 2016

@misiek2, post #1

No ja swoją zdawałem dokładnie w 1996 r., więc trzymam za kolegę kciuki, bo świętuję rocznicę dzisiaj. OK No i z doświadczenia wiem, że matura z polskiego to pikuś.
[#3] Re: Rozpoczyna się matura 2016

@misiek2, post #1

Dzięki takim jak On Amiga będzie kultywowana przez następne pokolenia.

Nie podzielam Twojego entuzjazmu w tej materii. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeśli z obecnych kilkuset (?) "dojrzałych" amigowców masz dziś kilku młodych to ilu będzie gdy minie nasze pokolenie? Coś w okolicach błędu statystycznego.
[#4] Re: Rozpoczyna się matura 2016

@recedent, post #3

Powiem szczerze, jestem zaskoczony, że w dobie telefonów komórkowych wydajniejszych x razy od Amigi klasycznej, tabletów, komputerów w pralkach, lodówkach czy tv ktoś kto urodził się pod koniec XX wieku interesuje się tym sprzętem. Może bakcyla złapią nasze dzieci od nas, ale nie licz, że będzie to grupa większa niż ten błąd statystyczny. Każda dusza tu się liczy.
[#5] Re: Rozpoczyna się matura 2016

@misiek2, post #4

Prawdziwego bakcyla załapali ci, którzy spędzali swoje dzieciństwo na graniu (i nie tylko) z Amigą. Klimat kupowania gier "na giełdzie", kopiowania ich od kolegi, a nawet przepisywania/kserowania kodów... bezcenne. W dzisiejszych czasach Amig jest mało i ciągle ich ubywa, a szanse na to, że młode pokolenie zainteresuje się tym sprzętem są bardzo nikłe. Stąd perspektywy nie tyle na rozwój, co samo podtrzymanie pamięci o Amidze są coraz mniejsze. Jeszcze Amiga nie zginęła, póki my żyjemy ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem