[#1] mały problem do rozwiązania
Witam serdecznie
Na wstępie bardzo wszystkich przepraszam ponieważ zagadnienie jest zdecydowanie nie na amigowy temat który wszyscy lubimy i bardzo niechętnie go podejmuję
Niestety postawa pewnego osobnika zmusiła mnie do tego.
Otóż niejaki lekarz_med w swym podpisie używana notorycznie hasła „Polska wolna od Kaczora.”
Uważam że nie tylko nie szanuje w ten sposób ludzi którzy mają inny pogląd niż on ale wręcz nawołuje takim hasłem do określonej postawy.
Bardzo lubię czytać to forum, wiele rzeczy mogę się, jako średnio zaawansowany amigowiec od Was dowiedzieć.
Takie podpisy jak u tego jegomościa niestety odpychają mnie od tego miejsca a przecież nie to chodzi tym bardziej że brać amigowa nie należy obecnie do bardzo licznych.
Napisałem do tego osobnika prywatną wiadomość by usunął swoje hasełko z przyczyn powyższych, z szacunku do innych, niestety nie zrozumiał mej prośby.
Z oczywistych względów nie będę cytował jego odpowiedzi jednakże to jej treść zmusiła mnie do podjęcia tego tematu.
Jest naprawdę wystarczająco dużo różnych portali w sieci by wyrażać swoje poglądy.
Amigowy portal zdecydowanie nie należy do nich.
Ktoś zapyta, co mi przeszkadza taki jego podpis ???
Ano przeszkadza gdyż godzi w dobre imię człowieka którego ja szanuję i tym samym godzi także we mnie. I co najważniejsze nawołuje do określonej postawy.
Nie żądam chyba zbyt wiele i w tym miejscu chciałbym prosić Admina by rozwiązał ten problem.
Jeszcze raz przepraszam ze dałem taki temat gdyż jestem świadom że to nie jest miejsce na takie rzeczy.
Nie akceptuję jednak na to by na tym portalu takie hasła były propagowane (choćby w podpisie).
Podsumowując
Zdecydowanie nie daję swojej zgody na taką postawę osobnika zwanego "lekarz-med".
Jeśli reszta się godzi ,czy też im to nie przeszkadza ok, wtedy ja po prostu wypiszę się z tego portalu i nie będzie problemu. Pewnie mała strata będzie ze mnie ale mam swoje zasady.
Wiem że nasze społeczeństwo jest silnie spolaryzowane ideologicznie i dlatego nie mam najmniejszej intencji rozwijać tutaj dyskusji na ten temat.
Chciałbym tylko by problem został rozwiązany jak najszybciej.
Pozdrawiam wszystkich amigowców.
Andrzej
[#2] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

WOLNA POLSKA BEZ KACZORA!!!

Nie podoba się to nie czytaj bo i tak przekręciłeś.
Do rzeźni z nim - tam się nim zajmiemy
chodź piss-loverku już w rzeźni czekamy na ciebie

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 15:24:48 przez lekarz_med
[#3] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Wątek do rzeźni a Ty możesz w każdej chwili włączyć ignorowanie osoby, której poglądy, posty czy cokolwiek innego Ci nie odpowiada.
[#4] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Dokładnie.Włącz ignorowanie i po problemie.
[#5] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

a myslalem, ze zyjemy w wolnym kraju

powaznie, sa gorsze rzeczy ktorymi mozesz sie martwic. glod na swiecie, bieda, a nie czyjas sygnatura na forum :)
[#6] Re: mały problem do rozwiązania

@Stoopi, post #4

hehe takie "spieprzaj dziadu" kaczynskiego :D
[#7] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Proponuję skupić się na czytaniu postów niż na przeglądaniu sygnatur forumowiczów. Na pewno lepiej się tym przyczynisz do rozwoju forum oraz środowiska amigowego ...OK
[#8] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Kolego nie szantażuj innych wypisaniem się z ppa. Każdy wie jaki jest lekarz_med i dopóki działa w zgodzie z regulaminem to nic nie zrobisz. Jego wypowiedzi, często kontrowersyjne, skłaniają administratorów do nakładania banów i blokowania dostępu na pewien określony czas. Jest w tym temacie wielokrotnym recydywistą.

Co do podpisu to prezentowany jest link, a nie jego zawartość. Pomijając kwestię szanowania polityka, co w moim przekonaniu sam fach niemal przekreśla możliwość użycia słowa szacunek, to mamy demokrację, a polityk o którego chodzi, na każdym kroku podkreśla że żyjemy w kraju demokratycznym i umożliwia prezentowanie swoich poglądów, również względem jego osoby i formacji którą prezentuje, tych negatywnych.

Na marginesie proponuję albo powiadomić administratora o sprawie albo przenieść wątek do odpowiedniego działu.
[#9] Re: mały problem do rozwiązania

@juen, post #6

Faux pas po prostu, że tak ujmę kurltu... kurtl... grzecznie.
[#10] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Wszyscy jesteśmy skazani na lekarz_med, nic na to się nie poradzi
Chociaż podzielam twoje zdanie, że manifestacja poglądów politycznych na forum amigowym jest nie na miejscu. Poza tym, jak widać, może to powodować niepotrzebne scysje... ale jak już wielokrotnie pisałem - mamy na forum agentów, którym nie przetłumaczysz.
[#11] Re: mały problem do rozwiązania

@_arti, post #10

arti co z tym quake, bo mi nie odpisałeś?
[#12] Re: mały problem do rozwiązania

@lekarz_med, post #11

Już ci odpisałem
[#13] Re: mały problem do rozwiązania

@_arti, post #12

arti, no właśnie nie jest to miejsce na takie sprawy.
Ale niestety siłą rzeczy człowiek takie rzeczy czyta i w tym problem.
A takich oszołomów jest pełno na innych portalach więc myślałem że chociaż na amigowym będzie spokój a tu masz, głupota jest wszędobylska.
Może macie rację by go ignorować, zresztą jego wpis w tym temacie świadczy że to osobnik nie do końca zrównoważony.
Rzeczywiście może nie warto się nim przejmować. Sam musi najpierw sobie pomóc.
Trochę szkoda portalu.
W sumie moderowanie opisów tak by nie obrażały nikogo nie było czymś bardzo trudnym ale dobra postaram się to przeboleć.
Pozdrawiam
[#14] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #13

No co jest? Powiedziałeś że stąd pójdziesz jak nic się z tym nie zrobi.
No to moderator (Arti) jak i inni ci powiedzieli żebyś się odczepił bo najwidoczniej jakiś niezrównoważony jesteś że w ogóle o tym napisałeś. Widać z Amigą masz niewiele wspólnego a przylazłeś tu tylko po to żeby robić zadymę jak to pisowiec.
Więc dotrzymaj własnych obietnic i się wypisz. Sio!
Czy jak każdy piss-lover masz gdzieś własne słowa i tylko p..isz trzy po trzy jak ten wasz prezesik?!

Myślałeś że jak tupiesz nóżka i zrobisz szantaż emocjonalny "bo się stąd wypiszę" to ktoś się przejmie/przestraszy?
To ci ludzie powiedzieli: "goń się i nie rób jazdy" więc teraz spełnij swoją "groźbę" i się wypisz.
PS: WOLNA POLSKA BEZ KACZORA!!!

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 17:23:33 przez lekarz_med
[#15] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #1

Rozumiem ze szanujesz jakas osobe. Innchy pewnie nie szanujesz lecz o tym nie piszesz. To tez rozumiem.
Jednak wymuszanie na innych zeby nie wyrazali swoich pogladow na jakis temat jest zamachem na demokracje. Co prawda wyrazanie takich a nie innych opinii na tym portalu faktycznie troche nie pasuje ale "who cares?"

Ponadto ja w temacie politykow mam wyrobiona opinie. Moze zaczytuje klasyka ktory to bardzo zgrabnie ujal:

"... Kazda jednaka mysl marna,
Kazdy polityk to swinia czarna..."

I tego sie trzymam.
[#16] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #15

"Co prawda wyrazanie takich a nie innych opinii na tym portalu faktycznie troche nie pasuje"

Do tego zmierzam :)
[#17] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #16

Jeszcze tu jesteś?!

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 20:53:27 przez lekarz_med
[#18] Re: mały problem do rozwiązania

@lekarz_med, post #17

animalsi i ekolodzy się tymi dziewczynkami na pewno zainteresują
[#19] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #15

"... Kazda jednaka mysl marna,
Kazdy polityk to swinia czarna..."

a nie małpa ?
[#20] Re: mały problem do rozwiązania

@sigma2pi, post #19

a nie małpa ?

Niee. A widziales kiedys malpe przy korycie? Porownanie do swini jest jak najbardziej trafne.
Polityk to taki pasibrzuch ktorego trudno od koryta oderwac szeroki uśmiech
[#21] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #20

Niee. A widziales kiedys malpe przy korycie?

to czemu czarna ?

ktorego trudno od koryta oderwac

świni od koryta nie oderwiesz, po kilku dniach zdechnie, a politycy nie zdychają, jaki z tego wniosek ?
[#22] Re: mały problem do rozwiązania

@sigma2pi, post #21

to czemu czarna ?

To z kolei jest nawizanie do "czrnej owcy" czyli np zakaly rodziny.
Bo polityk to wlasnie taka czarna owca, wrzod na tylku zdrowego organizmu.

jaki z tego wniosek ?

Pewnie taki ze nalezaloby sie ich co jakis czas odstrzeliwac jak zwierzyne ktora sie zbyt mocno rozmnozyla albo poddac ubojowi do rzezni
Jak to mowil inny klasyk " Dobry polityk to martwy polityk". Amen.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 21:30:20 przez Phibrizzo
[#23] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #22

No dobra, nie lubisz polityków. masz prawo, bo w polityce teoria i praktyka najczęściej rozmijają się ze sobą, choć nikt nie jest apolityczny, więc pytanie mam takie, bo to zbyt radykalnie kontrproduktywne co proponujesz, co zamiast polityki i polityków, jaka alternatywa ? .

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 21:41:05 przez sigma2pi
[#24] Re: mały problem do rozwiązania

@sigma2pi, post #23

Jest pytanie to i odpowiedz musi byc.

Niestety od polityki nie da sie w zaden sposob uciec i na nieszczescie nie ma innej alternatywy.
I ten brak alternatywy powoduje patologie. Wiadomym jest ze ci co siedza najwyzej naginaja prawo jak sie da i robia wszystko pod siebie. Tak jak w jednym hasle wyborczym jednej partii: "Zeby nam zylo sie lepiej". Nosz w morde... Nie wydaje ci sie takie haslo za dwuznaczne? Ja bym taka partie omijal z daleka. Bardziej to powinno brzmiec "Zeby Wam zylo sie lepiej". Mysle ze to bylo zamierzone.

Ale wracajac do sedna. Kazdy polityk powinien byc zatrudniany na stanowisku panstwowym jak zwykly pracownik najlepiej na najnizszej krajowej jaka sobie sami ustalili. I podlegac takim samym prawom. Nie robi? Bumeluje? Choruje? Kradnie? Do zwolnienia i niech szuka pracy w Biedronce. Ponadto powinien byc rozliczni ze swoich obietnic. Nie zrealizowal go to po premii albo do zwolnienia bo sie nie sprawdzil.

Obecnie to mamy tak ze jest grupa ludzi ktora ze tak powiem gu..o robi, kase bierze, jak sie cos nie uda to zwala wszystko na komune, umywa rece, on sie nie zna, on nic nie wie, to nie jego wina itp itd.

I mniej wiecej tak to widze.
[#25] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #24

Tusk podobno wraca do Polski, podobno musi się rozliczyć ze Złota #AmberGold. Tak że jak by go tak od razu na 25 lat na kasę do Biedronki to i dochody sklepu by wzrosły i morale Narodu. cool
[#26] Re: mały problem do rozwiązania

@TechNineWonder, post #25

Na 25 lat tak ale za kratki za zamachy stanu w 1992 i 2010 roku. Razem ze Szczynukowiczem znanym bardziej gawiedzi jako Komorowski (stosowne oznaczenia w agenturze to TW Oscar i TW Litwin)
[#27] Re: mały problem do rozwiązania

@Nadral, post #26

Zamach stanu to mamy teraz, razem z paraliżem instytucji konstytucyjnych.
Najpierw Europa i Świat przecierali oczy ze zdziwienia a teraz się tylko śmieją widząc jak zmierzamy w stronę totalitaryzmu i państwa wyznaniowego.
[#28] Re: mały problem do rozwiązania

@Phibrizzo, post #24

Kazdy polityk powinien byc zatrudniany na stanowisku panstwowym jak zwykly pracownik najlepiej na najnizszej krajowej jaka sobie sami ustalili. I podlegac takim samym prawom. Nie robi? Bumeluje?

Jest zatrudniany, w powszechnych wyborach, w pewnym sensie są naszym odbiciem, taką średnią... Zwolnić można ich dokładnie w taki sam sposób, w powszechnych wyborach. Zatem w czym widzisz problem, a może problem jest nie w politykach, tylko wyborcach ? . Co znaczy robić w polityce, to nie hala box'w z programistami gdzie trzeba wyrabiać normy wykonując prace nie wymagające dużej inteligencji.., często robota polityka polega na tym żeby nic nie robił np: czuwał, wiesz ile % czasu musi poświęcać polityk na walkę z opozycją?...
[#29] Re: mały problem do rozwiązania

@lekarz_med, post #27

Najpierw Europa i Świat przecierali oczy ze zdziwienia a teraz się tylko śmieją widząc jak zmierzamy w stronę totalitaryzmu i państwa wyznaniowego.

E tam, wczoraj Turcja, dzisiaj Polska, rzeknie Kaczor na zebraniu PiSS, pozamiatane

ps. myślisz, że dlaczego Kaczor silną ręką swojego najgorliwszego pretorianina chwycił resorty siłowe... ?

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2016 10:00:14 przez sigma2pi
[#30] Re: mały problem do rozwiązania

@sigma2pi, post #28

Zwolnić można ich dokładnie w taki sam sposób, w powszechnych wyborach. Zatem w czym widzisz problem, a może problem jest nie w politykach, tylko wyborcach ?

Na temat ordynacji wyborczej nie bede sie wypowiadal, bo ostatnie referendum w tej sprawie pokazalo ze jednak z wqyborcami cos jest ie tak.

wiesz ile % czasu musi poświęcać polityk na walkę z opozycją?.

Pewnie duzo, a wyglada to tak:

"Jakas knajpa, Gdzies_Tam.

- No to sluchaj Zdzisiu, wiesz jak Cie lubie. To zrobimy tak: nasza partia wyjdzie z taka ustawa. Wy zaczniecie dym ze to zamach na demokracje itp. Troche sie powadzimy o to.
Pozniej wy zapodacie ten wasz projekt. My troche powrzeszczymy ze tak nie mozna. Niech sie cos dzieje i tluszcza mysli ze cos robimy.
- Heniu, nie musisz mi tlumaczyc. Juz 15 lat to robimy. A ty Stasiu co sadzisz.
- Sadze ze zaraz falszka sie nam skonczy. Kelner!...
"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem