[#1] Pokemon GO
https://youtu.be/0oAiVThS_T8?t=72
1:12

Ktoś mi wytłumaczy co się dzieje?
[#2] Re: Pokemon GO

@Vato, post #1

Naukowcy po dlugich badaniach stwierdzili ze pokemony istnieja naprawde.
Sa one odpowiedzialne za rozne rzeczy np: ze cos ci zginelo a przed chwila to polozyles obok siebie, kleski zywiolowe itp itd.
Zeby ocalic swiat przed zaglada i pozbyc sie tego paskudztwa napisali wykrywacz pokemonow. Teraz kazdy chodzi z telefonem po miescie i probuje je zlapac.

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2016 11:01:15 przez Phibrizzo
[#3] Re: Pokemon GO

@Phibrizzo, post #2

Acha... i jak nie złapie to płacze 4 razy?
Czyli w tej grze o nic nie chodzi?
[wyróżniony] [#4] Re: Pokemon GO

@Vato, post #3

Chodzi o to samo co w każdych Pokemonach czyli "Gotta Catch'em All". Smartphone ci pokazuje gdzie są pokemony i działa jak "wykrywacz pokemonów". Żeby go schwytać musisz dojść do jakiegoś miejsca.

Tyle teoria, ale praktyka pokazuje że wszystko trzeba robić z głową. Niestety jak to w życiu bywa zaczynają się przez Pokemon Go różne dziwne przypadki. A to ktoś wjedzie w radiowóz, a to ktoś wejdzie do czyjegoś domu...

Edit: Pojawiają się już nawet "Top x Pokemon Go Accidents". Ciekawe kiedy statystyki będą miały Pokemon Go jako powód wypadku/śmierci.

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2016 01:52:22 przez Solo Kazuki
[#5] Re: Pokemon GO

@Solo Kazuki, post #4

Wystarczy, że Pokemony będzie można łapać niekoniecznie w każdym miejscu (cmentarz, muzeum, kościoły, meczety, drogi te odpadają). Za spowodowanie wypadku dostajesz bana na 3 miesiące i tracisz wszystkie Pokemony. Ja rozumiem zabawę, ale we wszystkim musi być umiar. Jeżeli ktoś mi dzieciaka rozjedzie, bo będzie pokemona łapał w aucie, to zabije gnoja i mam gdzieś czy pójdę siedzieć.
[#6] Re: Pokemon GO

@Vato, post #1

Znana marka+absurdalnie kiepska gra+f2p+urzadzenie, które każdy ma zawsze przy sobie = (chwilowy) szał aka Pokemon GO.
[#7] Re: Pokemon GO

@michalmarek77, post #6

Poprzednia gra firmy Niantic (równie głupia) nie traci popularności od prawie 4 lat.
Na jej bazie powstały Pokemony teraz. Myślę, że to się nigdy nie skończy.
Na pewno będą aktualizacje itp. itd. żeby uzależnić graczy...
Przykładowo gdy w Ingress było już wielu graczy z max levelem to Nianctic dodał kolejne levele i problem z głowy.
Grałem w to g...o prawie 2 lata niestety...
Dobre było gdy chciałeś poznać zakamarki miasta albo gdy gdzieś wyjechałeś w nieznane.

Teraz z Pokemonami jest podobnie tylko wciągają masę dzieciaków (w Ingress jednak grali głównie starsi)

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2016 20:01:07 przez Vato
[wyróżniony] [#8] Re: Pokemon GO

@Vato, post #1

przyznam szczerze, że nie mam pojęcia o co w tym biega, chłopak wygląda na bardzo zwiedzonego i zestresowanego całą sytuacją porażki jaką odniósł w poszukiwaniu jakiegoś pokemona, nie wiem czy rodzicie już nie powinni odkładać na dobrego psychologa, bo potem może być już tylko gorzej
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem