[#1] UDOOx86
Składa ktoś z was preorder na UDOOx86 ?

[#2] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #1

Nie.
[#3] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #1

Jak ruszy na tym najnowszy Tomb Raider do bierz, a jak nie, to wskaż producentowi odpowiedni pojemnik do utylizacji.OK
[#4] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #1

http://www.iviewus.com/index.php/i-1000qw.html

i mam to i film fullhd ciagnie bez zajakniecia,cena adekwatna do mozliwosci
[#5] Re: UDOOx86

@dario35, post #4

Ale to jest tablet. UDOO to co innego może je rozbudować o moduły z Arduino... I w ogóle nie ma obudowy co już samo w sobie jest atrakcyjne. Chodzi mi o dizajn PCB.
[#6] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #5

Zależy co na tym chcesz robić. Jak potrzebujesz masakratora obliczeniowego to może tak, choć dla mnie wystarczy takie orangepi za 10$ - 4 rdzenie arm, układ graficzny mali i pinout zgody z raspi. Stoi to to na działce i rejestruje obraz z kamery ip, przy okazji wysyłając mi fotę raz na jakiś czas na serwer. Do tego mam jeszcze pełno wolnych zasobów, więc nawet jakaś detekcja ruchu by się zmieściła.
[#7] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #1

Drogo i słabo. W tych sprawach lepszy RPi i tańszy.
[#8] Re: UDOOx86

@teh_KaiN, post #6

Pokaż linka do Orange Pi za 10$ za tyle znalazłem na ebay moduł kamery.
[#9] Re: UDOOx86

@sigma2pi, post #7

Tylko tu jest architektura x86. Czyli na Amigowe realia wypada chyba lepiej np: Ubuntu i FS-UAE. Chyba jeszcze nie przetorowali na ARM FS-UAE?

Co nie znaczy RPi wypadaa słabo w temacie emulacji.
[#10] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #9

Jak słabo, wypada całkiem dobrze. Do OS najlepszy jest UAE4arm, a do demek stary Uae4All2. Ten pierwszy jest wzorowany na WinUAE - ma JIT (maks. CPU to 68040, wspiera koproc, AGA oczywiście, dużo RAM), nawet podobnie wygląda na Androidzie :). Ogólnie do emulacji jest git. Pewnie na Linux jest lepiej niż Andku.

Słaby to jest ten x86 i drogi jak cholera. Za ok. 125$ to złożysz kompa dużo lepszego.

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2016 11:10:48 przez sigma2pi
[#11] Re: UDOOx86

@sigma2pi, post #10

Nie słabo tylko lepiej, to jest różnica. Po za tym jak już złożysz tego kompa za 125$ to odpal go na zasilaczu do smartfona.
[#12] Re: UDOOx86

@TechNineWonder, post #8

Proszę, na swojego czekałem 2 tygodnie. Za chyba coś koło 18$ można już mieć przyzwoity zestaw z obudową i kablem usb->dziwnaWtyczkaZasilająca.
[#13] Re: UDOOx86

@teh_KaiN, post #12

Opis produktu na tej stronie jest wprost fenomenalny szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem