[#8]
Re: Zapowiedzi nowych gier
@michalmarek77,
post #7
Z góry proszę o również o oznaczenie mojej wiadomości jako OT.
Primo gra nie amigowa, wykorzystuje jedynie wygląd postaci z Ruff'n'Tumble i zbliżony tytuł. O samej rozgrywce trudno cokolwiek powiedzieć. Musiałbym zobaczyć kilka minut czystego gameplay'u żeby wyrobić sobie zdanie. Oryginalny Ruff'n'Tumble był bardzo szybki, precyzyjny i siał zniszczenie pośród respawnujacych się robotów. Tutaj, z tego co widziałem do tej pory, będzie to gra w stylu Trine/Twisted Dreams z wykorzystywaniem towarzysza do rozwiązywania prostych problemów.
Secundo - deweloperzy to Appoge i Interceptor. Mam wrażenie że starają się odkuć po kiepskiej sprzedaży BombShell. Z historii Appoge wiem jak dużo ta firma kradła grafik z innych gier do swoich produkcji (pierwsze dwa 2D Duke Nukem'y), to już nie było nawet przerysowywanie czy wzorowanie się.
http://www.nemmelheim.de/turrican/news/duke/
Oby nie wpadli na genialny pomysł przypisania Ruffa Rogersa jako swojego dzieła.
Z drugiej strony niektóre gry od Appoge są zajefajne, bardzo miodne jeśli tylko lubi się retro.
Co do samego Interceptora mam mieszane odczucia, z jednej strony ich Rise of the Triad był całkiem ok, z drugiej strony to firma "trampolina", ogłosiła że robi fanowską wersję Duke Nukem 3d, uzyskała błogosławieństwo od 3d Realms i cały zdobyty rozgłos użyła do własnej reklamy w branży gier i ładnych wpisów w CV.