[#1] Kolejna gra inspirowana amigową klasyką
Przenoszę oftopowy temat z wątku o amigowych grach
[#2] Re: Zapowiedzi nowych gier
Nadchodzi następca ruff and tumble :P
link
[#3] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sunday87, post #2

Niezłe. Na jakiej Amidze będzie to chodzić?
[#4] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sunday87, post #2

chyba następca
Great Giana Sisters
[#5] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #4

Giany Sisters? Przecież to nie ma z nią nic wspólnego (nie licząc świata lekko trącącego "Twisted Dreams") .
Faktycznie, coś tam z R'n'T jakby było. Głównie postać choć to i tak sporo :)
Tak czy inaczej - oddałbym wiele gdyby gra była pixel artowa. Szczególnie, że HUD taki właśnie jest. To 3d jest tak generycznie nudne, że trudno się tym trailerem zachwycić.
Gameplay wydaje się być okej acz dla mnie przeciętność i zawód designem, obecnie, przyćmiewa potencjalne zalety.
Meh.
[#6] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michalmarek77, post #5

Plansze podobne tylko ludek inny

Giana Sisters

Ostatnia aktualizacja: 11.09.2016 17:51:05 przez Dorian3d
[#7] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #6

Nie. Całkowicie inna jest mechanika rozgrywki. Te gry się różnią jak ogień i woda. A świat, w pewnych aspektach, może i delikatnie podobny do Twisted Dreams. Dlatego mnie osobiście drażni jego przeciętność.
[#8] Re: Zapowiedzi nowych gier

@michalmarek77, post #7

Z góry proszę o również o oznaczenie mojej wiadomości jako OT.
Primo gra nie amigowa, wykorzystuje jedynie wygląd postaci z Ruff'n'Tumble i zbliżony tytuł. O samej rozgrywce trudno cokolwiek powiedzieć. Musiałbym zobaczyć kilka minut czystego gameplay'u żeby wyrobić sobie zdanie. Oryginalny Ruff'n'Tumble był bardzo szybki, precyzyjny i siał zniszczenie pośród respawnujacych się robotów. Tutaj, z tego co widziałem do tej pory, będzie to gra w stylu Trine/Twisted Dreams z wykorzystywaniem towarzysza do rozwiązywania prostych problemów.
Secundo - deweloperzy to Appoge i Interceptor. Mam wrażenie że starają się odkuć po kiepskiej sprzedaży BombShell. Z historii Appoge wiem jak dużo ta firma kradła grafik z innych gier do swoich produkcji (pierwsze dwa 2D Duke Nukem'y), to już nie było nawet przerysowywanie czy wzorowanie się.
http://www.nemmelheim.de/turrican/news/duke/
Oby nie wpadli na genialny pomysł przypisania Ruffa Rogersa jako swojego dzieła.
Z drugiej strony niektóre gry od Appoge są zajefajne, bardzo miodne jeśli tylko lubi się retro.
Co do samego Interceptora mam mieszane odczucia, z jednej strony ich Rise of the Triad był całkiem ok, z drugiej strony to firma "trampolina", ogłosiła że robi fanowską wersję Duke Nukem 3d, uzyskała błogosławieństwo od 3d Realms i cały zdobyty rozgłos użyła do własnej reklamy w branży gier i ładnych wpisów w CV.
[#9] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Dorian3d, post #6

SPELUNKY Co wam to przypomina?
[#10] Re: Zapowiedzi nowych gier

@KM, post #9

Kolejne trzy zajebistości 2D w tym dwa remejki
link
link
link

Ten pierwszy Wonderboy wygląda kozacko !
[#11] Re: Zapowiedzi nowych gier

@Sunday87, post #10

Faktycznie ładne.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem