[#2]
Re: Poszukiwani użytkownicy mikrokomputerów z lat 80. - urodzeni w l. 50. i wcześniej
@mbgarda,
post #1
Nie ma szans. Urodzeni w latach 70-tych (i końcowych 60-tych) są naturalnymi fascynatami komputerów, ponieważ w szarej rzeczywistości, w ich młodzieńczym wieku, ukazały im one alternatywną rzeczywistość. A dokładnie alternatywną formę myślenia. Niezależną.
Podobnie działa subkultura punk i inne rockowe odmiany.
Zamiast chlać jabole i wódę jak I sekretarz przykazał, to zajmowali się np. komputerami lub muzyką.
Natomiast starsi ludzie, komputery, telefony komórkowe, itd. traktują jako zło lub dobro koniecznie, którego się po prostu nauczyli - nie mając z tego żadnej satysfakcji hobbystycznej.
Podobnie jest z najmłodszym pokoleniem, które komputery traktuje jak coś oczywistego, jak pralkę do prania lub dodatek do porannej kawy Inki.
Napisałem to ja, domorosły psycholg i...niestety wszystko wskazuje na to, że mam rację.
Wiem o co ci chodzi - tak, jesteśmy gatunkiem na wymarciu. To co nas fascynuje, starszych denerwuje że muszą się tego nauczyc, a dla najmłodszych to jest bezduszne AGD.