[#6]
Re: Aliexpres - reklamacja
@AndrECHO,
post #1
Z tego co rozumiem to kupiłeś, zapłaciłeś, czekałeś, ale nie dostałeś numeru śledzenia czyli w ogóle nie wysłali Ci towaru.
Otwórz spór, wybierz "Refund Only", potem masz pytanie "Did you receive the item?", odpowiadasz nie, potem masz "Reason for refund request" wybierasz "Logistic tracking problem" i "No tracking information". Wpisujesz całą kwotę do zwrotu i tyle.
Oni Ci tam piszą żebyś jako powód wybrał, że już nie potrzebujesz produktu i że kupiłeś przez pomyłkę dlatego, że wtedy otwarcie sporu nie leci im po opinii i punktach. Sraj na nich.
Miałem ostatnio akcję, że przysłali mi kupę starego szajsu w dodatku zepsutego, a części zamówienia w ogóle nie przysłali. Też były teksty żebym zmienił powód na "I no longer need the product", bo inaczej zaszkodzi to opinii o ich sklepie, a tak to od razu oddadzą kasę. Napisałem, że dobro ich sklepu zwisa mi martwym szczurem i żeby lepiej kontrolowali co wysyłają ludziom.
Po paru dniach wkracza aliexpress, rozstrzygają spór na Twoją korzyść i dostajesz zwrot kasy.