[#1] Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows
Czy znacie fajne gry dla PS2 które niedostępne są dla Windowsa? Przykładowo do tych gier należą np. Resident Evil Code Veronika oraz Shadow of the Colossus.
[#2] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@Andrzej Drozd, post #1

To by się trza MichałaMarka zapytać. Chyba w dobrych konszachtach jesteście? Tak się przekomarzacie ze sobą na Gadaczu...
[#3] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@recedent, post #2

Ten byrzydal gra na PS4, śmieje się z A1200 i nie zna się na AmigaOS. Ja z nim nie gadam.
[wyróżniony] [#4] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@Andrzej Drozd, post #1

Co do fajności gier to gusty są różne. Polskojęzycznych forów o Playstation też nie brakuje. I tam cię zasypią odpowiedziami. Albo:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_2_video_games
Jeśli jesteś oblatanym graczem to skapniesz które z nich nie ukazały się na PC. :)
[#5] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@Andrzej Drozd, post #3

Wypraszam sobie. Gram na wszystkim. No prawie - nie gram ma komputerach.
A odnosnie pytania. Takich gier jest setki. A co najmniej dziesiatki rewelacyjnych (inna sprawa, ze czasem maja remastery na nowszych sprzetach, z ktorymi zdecydowanie lepiej na nich sie zapoznac, vide SotC).
[wyróżniony] [#6] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@Andrzej Drozd, post #1

cała lista exclusiv'ów jest
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_2-only_games
[#7] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@bullet, post #6

Nie sądziłem że tego jest aż tyle. Choć pewnie jeśli są poza pierwszą setką, to trudno znaleźć kogoś kto to widział.
[#8] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@bullet, post #6

Świetna lista, na pewno znajdę coś fajnego dla siebie
Szkoda jednak że nie ma tam gier których nie ma na Windows, ale są np. jednocześnie na PS2 i Dreamcasta (RE Code Veronica).

Tak czy inaczej jako retrofan zacząłem od nowa RE Code Veronica i tym razem muszę tą gre przejść całą. Mam też chrapkę na kilka tytułów z PSXa. Podchodziłem do nich na emulatorze, ale to nie ma sensu. Muszę naprawić laser w szaraku albo kupię sobie nowe PSX.
[#9] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@Andrzej Drozd, post #8

Lol. A nie mozesz grac w te gry na PS2? Przeciez wystarczy wlozyc plytke i grac.
No chyba, ze grasz na piratach...
[#10] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@bullet, post #6

To nie jest definitywna lista.
Dlaczego nie ma tam God of War 1 i 2?
Inna sprawa, ze to tylko exy na PS2, brak gier ktore sa ekskluzywne dla konsol.
Lista bez Black czy Burnout'ow niekoniecznie jest czyms na czym warto polegac :)
Choc przydatna moze byc z pewnoscia...
[#11] Re: Gry Play Station 2 niedostępne w wersji dla Windows

@michalmarek77, post #9

Oczywiście że mogę, ale niektórych nie umiałem kupić i ich nie mam w oryginale. Np. Xena: Warrior Princess dla PSXa. Więc mam płytę przegraną, którą odpali mi tylko PSX lub emulator.
PS2 jest oczywiście nieprzerobiona i czyta tylko oryginały. Zresztą dzisiaj gry na PS2 można wyhaczyć za bezcen, np. Code Veronika X jest za 20-30 zł, używany oryginał. Tania i fajna retro konsolka.
Tak czy inaczej na PSXa jest masę przeróżnych kompilacji z programami shareware, grami shareware oraz ich binarkami które można samodzielnie umieścić na płycie.
Na PS2 tego nie odpalę, więc zostaje przerobiony szarak, albo znowu emulator? Fuj.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem