[#1] Mikrowieża godna polecenia
Jakie mikrowieże dostępne obecnie w sprzedaży (czyli nowe) są godne polecenia? Najlepiej żeby w zestawie był magnetofon, wiem że coraz z tym trudniej, ale czasem coś się jeszcze trafi.

Na Allegro jest mnóstwo Grundigów, które wyglądają prawie identycznie, chociaż mają różne oznaczenia. Sprawdziłem Grundiga MS 235 i jest słabo - w jednym egzemplarzu były trzaski przy odtwarzaniu CD, w drugim za wysoki poziom szumu przy każdym źródle dźwięku.
[#2] Re: Mikrowieża godna polecenia

@PopoCop, post #1

A jakieś Technics, Yamaha, Pioneer ?

Ostatnia aktualizacja: 24.01.2017 18:53:42 przez KM
[#3] Re: Mikrowieża godna polecenia

@PopoCop, post #1

Problem jest w tym, że nigdy nie powstała mini wieża dobrej jakości. Dobra wieża to kilka odrębnych urządzeń. Po prostu kup dobry amplituner co ma minimum 100W. HI-FI, następnie dyskretnie ulokuj oraz dobierz inne urządzenia.
Niestety, dzisiaj mamy czasy => laptop (z CD) + dobrej mocy wzmacniacz (a najlepiej amplituner).

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2017 07:41:08 przez Andrzej Drozd
[#4] Re: Mikrowieża godna polecenia

@PopoCop, post #1

A wracając do magnetofonu, to ja mam w szafie taki magnetofon, który był kiedyś częścią dużej wieży. Ma też łatwy dostęp do kręcenia głowicą. Już nie jeden raz nagrywałem na nim unikalne kasety, ślicznie dostrajając głowicę na słuch. No, ale kasety sie przegrywa do wave (najlepiej 24 bit ) i magnetofon odklada do kolejnej okazji. No chyba że uwielbiasz słuchać muzę z magnetofonu. Magnetofon fajnie zniekształca dźwięk i nawet dźwięk z CD czyni bardziej analogowym.szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem