W związku z tym że ostatnio wróciłem do zabawy z PlayStation 2, to pojawiło mi się graciarstwo zwane TV. Tym razem LCD 20", wersja z demobilu za 200 zł, ale oprócz tego że jest telewizorem, to ma też wszystko to, co stare monitory (np. wejście VGA).
Jeżeli już działa na tym PS2, to i jakaś telewizornia by się przydała. W końcu nie muszę informacji oglądać cały czas w internecie.
W innym pokoju jest NC+, ale multiroom mnie nie interesuje.
Jest natomiast, także pozostałość po kablówce (czyli kabelek antenowy) w tym samym pokoju gdzie jest NC+. Oczywiście nikt kabelka nie ucinał z kablówkarni, tylko ograniczyli ofertę programową do kilku podstawowych programów. Jest ich poniżej 10, czyli TVP, Polsat i TVN i takie tam.
Nie interesuje mnie przeciąganie kabla antenowego, tylko domowy nadajnik TV. W związku z tym wpadłem na kilka pomysłów:
1. Nadajnik który zeskanuje wszystkie programy z kablówki (około 10 programów) i dokładnie to samo wyśle do anteny (standardowa, domowa antena podłączona do TV).
2. Nadajnik - tuner, który odbierze wszystkie programy, ale będzie wysyłał sygnał tylko na jednej częstotliwości. Czyli będzie potrzebny pilot do przełączania programów i problem jak ten pilot będzie działał w innym pokoju (czyli prawdopodobnie nie będzie działał).
2. Dać sobie spokój, grać na Playu i dalej oglądać TV w internecie.
Co zatem kupić na Allegro? Proszę o linki.