[#1] Konsola/odtwarzacz MP5
Kupiłem sobie taką konsolkę, głównie do grania w stare gry z Pegazusa i GameBoya. Oprócz emulacji konsol NES, GameBoy Color, GameBoy Advance i Sega Megadrive, umożliwia: przeglądanie zdjęć, odtwarzanie muzyki i filmów w kilku formatach, robienie zdjęć, nagrywanie dźwięku i filmów, czytanie plików TXT, czy słuchanie radia FM na głośnikach lub słuchawkach. Można ją też podłączyć do TV za pomocą chincha. Obsługuje karty SD do 32GB.

Na razie czekam na paczkę, ale ogólnie za te pieniądze myślę, że będę zadowolony (chyba, że nic nie będzie działać albo kurier zgniecie wyświetlacz). Akurat mam kolekcję 301 fajnych i sprawdzonych na emulatorze gierek z Pegazusa (link), w które chcę pograć na rzeczywistym sprzęcie. Jak by ktoś był chętny, to mogę udostępnić te gry (pisać na PW).

Ostatnia aktualizacja: 26.02.2017 12:39:55 przez RomanWorkshop
[#2] Re: Konsola/odtwarzacz MP5

@RomanWorkshop, post #1

Konsola przyszła i nawet działa. Emulacja NESa trochę szwankuje, bo kilka gier z mojej kolekcji nie uruchamia się ("Invalid file format"), a w grze "Battletoads & Double Dragon - The Ultimate Team" miga obraz. Może znajdę jakiś nowszy firmware do wgrania.
[#3] Re: Konsola/odtwarzacz MP5

@RomanWorkshop, post #2

A nie myślałeś o PSP zamiast tego co wybrałeś? Mam, emu śmiga, no i są gierki z PS.
[#4] Re: Konsola/odtwarzacz MP5

@KM, post #3

Myślałem, ale to co oferuje ta konsolka na razie mi wystarczy. Chyba, że kiedyś trafi się jakaś okazja na PSP. Chciałem przetestować, jak taki wynalazek w ogóle działa. Ogólnie pobawię się trochę i mi przejdzie ;)

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2017 19:06:45 przez RomanWorkshop
[#5] Re: Konsola/odtwarzacz MP5

@RomanWorkshop, post #4

Na PSP mam emu SNES-a i jest fajnie, taka Amiga by się przydała w oryginale.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem