[#31] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AmigaPL, post #20

Patelnie 68 cm Tefflon i najlepiej złap ją mocno dwoma rękoma i uderz się z całej siły w swój głupi łepek

Jakoś przypomina mi to idiotyczną informację jaką wysłał Pan H. komuś komu coś sprzedał,
tylko brzmiała jakoś tak: "....chlopie wez idz do kuchni znajdz najwieksza patelnie zlap ja dwoma rekoma i pier*****j sie z calej sily w leb...."
[#32] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@AmigaPL, post #20

Kupiłbyś sobie jakiegoś Mercedesa za 300 tyś, to pośmiejemy się z Ciebie że za rok już będzie warty tylko 150 tyś. Ale PS4? Ja mam lepsze gry na pececie, ale i tak wolę PS2.szeroki uśmiech
[#33] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Canga, post #31

"....chlopie wez idz do kuchni znajdz najwieksza patelnie zlap ja dwoma rekoma i pier*****j sie z calej sily w leb...."

To są raczej słowa kakusia.OKOKOK
[#34] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Canga, post #30

A ja mam Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance, Nintendo 3ds i Nintendo new3DS. Polecammmmmm do grania retro i nie tylko.
[#35] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@chicago, post #34

A ja mam Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance, Nintendo 3ds i Nintendo new3DS. Polecammmmmm do grania retro i nie tylko.

gratuluje kolekcji kiedys chcialem sobie zakupic jeszcze SNESa ale ciezko z dostepem do fajnych gier (widzialem na YT ze niektore wersjie pomimo nie lepszych parametrow) sa ladniejsze od wersji amigowych gier to mnie zaskoczylo
[#36] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #35

Gumki-odbojniki można kupić w sklepach budowlanych.
Wymiary jakieś 2 cm średnicy i 2,5 cm wysokości.
Ja mam 3 komplety firmy o uroczej nazwie suki
Co do innych retro systemów:
Gorąco polecam Nintendo DSi XL i emulator ZXDS
Nigdy nie miałem styczności ze spectrumami, ale tak się tym zajarałem, że kupiłem prawdziwego
ZX spectrum +2
Niektóre demka naprawdę robią wrażenie. I ta charakterystyczna paleta kolorów.
Ehh.. ZX ukradł kawałek mojego amigowego serca
[#37] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@movin, post #36

Wiesz co sproboje dzis podstawic czetery klocki lego pod konsole jesli pomoze bede szukal tych odbojnikow w budowlance

Spectrumy nie moja bajka nigdy mi sie nie podobaly aczkolwiek wklad w komputery domowe doceniam - kiedys mialem amstrada i to co teraz robia (gdzies dawalem watek z Pinbal Dreamsna CPC) czy demko Batman jest fenomenalne

paleta kolorow jest rowniez ladniejsza niz w moim C64
kiedys sobie kupie Amstrad CPC128Plus

PS.nie uzywam emulatorów tylko zywe maszyny

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 14:06:41 przez HOŁDYS
[#38] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #37

Tak btw...
Troche osob z ppa siedzi na PSN. Jest Trollo, ja, Kokos, mailman, Gumboy, Jenot...
Mozna sie pododawac do friendlisty, zrobic spolecznosc uzytkownikow Ppa.pl :)
Wrzuccie gdzies swoje PSN Id (Aniol!).

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 14:06:42 przez michalmarek77
[#39] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #38

Fajny pomysł:). Jeżeli chodzi o emulację 8 bitowców to polecam jak przedmówca powyżej Nintendo DSi. Atari 800XL, Commodore 64 i oczywiście ZX Spectrum rewelacyjnie się emuluje. Dwa ekrany to jest to:)
[#40] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #35

SNESa bardzo dobrze emuluje się na Sony PSP.
[#41] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@chicago, post #40

Ooo. To super.
Podpowiedz jaki emulator na PSP.
Co do emulatorów na DSi to zarówno atari jak i commodore mocno odstają od ZXDS.
Lepiej już Amstradowy CPC.
Za to GameBoyowe (GB, GBC) i NESowy brykają świetnie.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 14:24:38 przez movin
[#42] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@movin, post #41

Wieczorem po robocie sprawdzę.
[#43] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Canga, post #31

Przypadek? Nazwy skrzynek, też dziwnie zbieżne... Ale ktoś myślał, że wszyscy jesteśmy idiotami, tylko jedna osoba jest mądra
[#44] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@flops, post #43

*O to może wykorzystam sytuacje, ktoś zna się na DOWNGRADE na Ps3 żeby chodziły kopie gier?
*ktoś może ma BOTdisc na Dreamcasta? bo moja płytka się gdzieś zapodziała
*Ktoś zna sie na przeróbce ps1 na piraty ? żeby nie używać sposobu z otwartą klapką i przekładaniu oryginału na zmiane z piratem.

Wiem, że wszystko o co pytam podlega pod prokuraturę ale to tylko dla własnej wiedzy.
[#45] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@chicago, post #34

A ja mam Gameboy, Gameboy Color, Gameboy Advance, Nintendo 3ds i Nintendo new3DS.

A ja mam PS1, PS2, PS3, Xbox Classic, Xbox360, Wii, Switch, DS lite, New 3DS XL, PSP, PS Vita.
Mam też Amigę 500 oraz 500+... :D

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 14:55:46 przez poweredjj
[#46] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@poweredjj, post #45

Z Twojego zbioru nie mam tylko Switch, Xbox Classic i Xbox 360. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do Xbox.
[#47] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@magnatt, post #44

*O to może wykorzystam sytuacje, ktoś zna się na DOWNGRADE na Ps3 żeby chodziły kopie gier? [/i]

Potrzebny jest wlutowanie dodatkowego chipu na plyte PSX

*Ktoś zna sie na przeróbce ps1 na piraty ? żeby nie używać sposobu z otwartą klapką i przekładaniu oryginału na zmiane z piratem.

wyciagasz dysk wsadzasz drugi - konsola sie uruachmia w trybie "awaryjnym" podejasz mu nowy Bios z Pena 3.55 i jedziesz
[#48] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #38

JosefJosh Taki mam ps id jak by co
[#49] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@poweredjj, post #45

A ja mam 1x Pong, 2x Atari 2600, 2x Atari 65XE, 1x Atari Jaguar CD, 1x NES, 4x SNES, 7x Nintendo 64, 5x GameCube, 1x Wii, 3x GameBoy, 1x GameBoy Advanced SP, 1x Nintendo DS, 1x Sega Master System I, 1x Sega Master System II, 2x Sega Mega Drive I, 3x Sega Mega Drive II, 1x Sega Mega Drive II CD, 1x Saturn, 1x DreamCast, 2x C64, 1x Amiga 500, 1x Amiga 600 HD, 1x Amiga 1200 HD, 1x Amiga CD32, 1x Amiga CDTV, 1x MorphOS, 1x MIST, 1x PC Engine/TurboGrafX, 1x 3DO Panasonic, 1x Philips CDi 210, 4x PlayStation, 1x PS One, 1x PS2 Slim, 1x PS3 Slim, 1x Xbox, 2x Xbox 360, 1x OUYA, 1x Intellivision, 1x ColecoVision, 2x V. tech Smile, 1x Mac G3, 1x Amstrad GX4000, 2x Pegasus... uff... chyba o niczym nie zapomnialem (9 PC nie licze w sumie).

PS: Moj nick na PSN to: Axi0maT_PL

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 15:30:06 przez Axi0maT
[#50] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Aniol, post #48

Masz mocno prywatne konto Aniele :) Nie mozna Ci wyslac zaproszenia, niestety...
[#51] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Axi0maT, post #49

A ja mam 1x Pong, 2x Atari 2600, 2x Atari 65XE, 1x Atari Jaguar CD, 1x NES, 4x SNES, 7x Nintendo 64, 5x GameCube, 1x Wii, 3x GameBoy, 1x GameBoy Advanced SP, 1x Nintendo DS, 1x Sega Master System I, 1x Sega Master System II, 2x Sega Mega Drive I, 3x Sega Mega Drive II, 1x Sega Mega Drive II CD, 1x Saturn, 1x DreamCast, 2x C64, 1x Amiga 500, 1x Amiga 600 HD, 1x Amiga 1200 HD, 1x Amiga CD32, 1x Amiga CDTV, 1x MorphOS, 1x MIST, 1x PC Engine/TurboGrafX, 1x 3DO Panasonic, 1x Philips CDi 210, 4x PlayStation, 1x PS One, 1x PS2 Slim, 1x PS3 Slim, 1x Xbox, 2x Xbox 360, 1x OUYA, 1x Intellivision, 1x ColecoVision, 2x V. tech Smile, 1x Mac G3, 1x Amstrad GX4000, 2x Pegasus... uff... chyba o niczym nie zapomnialem (9 PC nie licze w sumie).

masz taka kolekcje ze domniemywam ze nie masz zony i mieszkasz z rodzicami :) ??
[#52] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #51

Zony nie mam, ale mam dziewczyne od 12 lat, (mamy wspolne mieszkanie wiec to bardziej wiazace niz malzenstwo :P) Z rodzicami nie mieszkam... tu pudlo.

Sprzet zbieram od 30 lat wiec... sie nazbieralo jakos tak przez ten czas.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 15:34:54 przez Axi0maT
[#53] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Axi0maT, post #52

Jak wszyscy tak sie chwalą to i ja sie przylacze.
Myślałem, że mam wiele ale zbyt mało żeby się cieszyć.
1x atari 2600
1x psone
2x ps2 fat
1x ps3 Fat
1x ps4
1x psp
1 x sega mega drive
2x vtech vsmile
5x amiga 500
1x amiga 1200
1x amiga 1200 HD (nowa)
Mam żonę, która mnie bije 😊
[#54] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@magnatt, post #53

Nie uważam tego za "chwalenie" się :). To dzielenie się dobrymi emocjami.
[#55] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #50

Wieczorem posprawdzam co tam mam ustawione i odblokuje.Założyłem nowe konto 3 mies. temu wraz zakupem ps4Pro i jeszcze nie bawiłem się w dodawanie znajomych.
[#56] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@HOŁDYS, post #51

Kilka zabawek, z ktorych aktualnie korzystam. WiiU FTW!

Switch wyladuje dopiero w listopadzie...syn bedzie miec swietny, urodzinowy, prezent. No chyba, ze Ninny wypusci wczesniej Pikmina na te konsole.
[#57] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #56

Mnie lekko ostudziła jakość wykonania Switcha prezentowana w necie.Nie wiem czy tez nie poczekam na jakis rev.2 or something
[#58] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@michalmarek77, post #56

Wiem, wiem że to nie giełda, ale jakby jakiś nintendofan z ppa zbierając na switcha chciał sprzedać WiiU to proszę o info.
Tak na przyszłość.
[#59] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@Aniol, post #57

A ja bym chciał by w końcu Nintendo zauważyło, że jest taki kraj jak Polska.

Z tego co oglądałem w necie to różnice w grafice w Zeldzie między WiiU a Switchem są kosmetyczne.

Ale za to Setlersi na GB Advance są the best:)

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 17:11:44 przez chicago

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2017 17:12:42 przez chicago
[#60] Re: Kupiłem sobie plejaka ..

@movin, post #58

Mi osobiście wiiu nie podoba się, miałem to ze względu na Mario i Mario kart, jakoś ona Nie przemawiala do mnie dlatego pozbylem się jej, ale mistrzoska gra na Wii to szalone króliki,rabbids gra towarzyska, idealna na domowe imprezy. Ale po 20 latach grania Pegasus jest numerem 1 później ps1. To co prymitywne jest najlepsze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem