[#1] Firefox i "zagrożenie"
Mam kłopot z Firefoxem. Nie pozwala mi wejść na niektóre strony, bo są rzekomo niebezpieczne. Na ekranie wyświetla takie ostrzeżenie:

Nie są to jakieś podejrzane strony, poza tym na innym komputerze (też z Firefoxem) można je spokojnie oglądać.
Co z tym fantem zrobić? Jest niby opcja "Rozumiem zagrożenie", ale jak z niej skorzystam i próbuję dodać wyjątek, to nic to nie daje.
[#2] Re: Firefox i "zagrożenie"

@PopoCop, post #1

To na windowsie? Mi się czasem takie ostrzeżenia pojawiają na Edge w Windows 10. Dodawanie wyjątku też nie pomagało, bo po ponownym uruchomieniu przeglądarki było to samo.
Miałem tak, jak chciałem pobrać Amikit, albo Fedorę 25.
[#3] Re: Firefox i "zagrożenie"

@SuperBuster, post #2

Tak, to Windows. A dokładniej Windows 7.
[#4] Re: Firefox i "zagrożenie"

@PopoCop, post #1

jeśli tak masz na wszystkich stronach z SSLem to sprawdź w systemie datę i godzinę.
[#5] Re: Firefox i "zagrożenie"

@PopoCop, post #3

U mnie Windows Defender blokował pobieranie, czy strony. Problem jakoś sam zniknął. Tydzień temu pobrałem Fedorę 25 i problemu też nie ma . Nawet działają sterowniki NVIDIA ze strony Negativo17.orgOK
[#6] Re: Firefox i "zagrożenie"

@SuperBuster, post #5

Zaktualizowałem FF (v43 -> v47) i problem zniknął.
Na innym komputerze mam v41 i problemu nigdy nie było.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem