[#1] Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka
dlatego nazywa go RASISTA ok, racja ok, racja

Jakby do mnie tak powiedzial, to bym mu tego ciapatego ryja przemalowal na wszystkie kolory teczy
[#2] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@selur, post #1

Zwróć uwagę że imigrant od razu straszył że to on zadzwoni po policję. ok, racja
Musi upłynąć kilka lat zanim ludzie zrozumieją, że nie zgadzanie się na islam nie jest rasizmem, a walką z rasizmem. Trudno znaleźć inny ustrój (bo to nie tylko religia) która ma w takiej pogardzie inne narody, religie i mniejszości. Islam dla mnie to ucieleśnienie nietolerancji.
[#3] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@adam_mierzwa, post #2

...nie zgadzanie się na islam nie jest rasizmem, a walką z rasizmem. Trudno znaleźć inny ustrój (bo to nie tylko religia) która ma w takiej pogardzie inne narody, religie i mniejszości.

Krótko i celnie.

Brawo.
[#4] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@adam_mierzwa, post #2

Co do tej sytuacji z filmu, to nie wiem o co chodzi.
Domyślam się, że prawdopodobnie obywatel Turcji, szef jakiejś restauracji nie dogadał się z Polakiem. Po jego akcencie, wyblakłej opaleniźnie i nawet dość dostatecznym języku polskim, można się domyślać że w Polsce mieszka chyba minimum 15 lat...
To tylko moje domysły.

Co do islamizacji Polski, to jestem absolutnie przeciwny relokacji do Polski imigrantów którzy nie mają zweryfikowanej tożsamości - szczególnie tych bez dokumentów i tych z 10-cioma paszportami, ale bez lini papilarnych. Nie wiem co sobie wyobraża Bruksela i jej partyjniacy z PO, ale dla obrony domu, Polacy są wstanie wyjść na ulicę i dobić totalną opozycję, czyli postkomunistów z PO.
Nawet SLD, oczywisty "spadkobierca" mentalny PRLu jest bardziej rozwojowy i na czasie, niż te postkomuchy z PO.

A co z tymi zweryfikowanymi? Oczywiście jestem za przyjęciem chrześcijan z Syrii, bardzo tam ucierpieli. Ale oni proszą o pomoc na miejscu. Jestem natomiast przeciwny wpuszczaniu do Polski imigrantów którzy źle wpłyną na naszą europejską i polską tradycję. Im trzeba pomagać na miejscu. Nikt z nas nie chce w Polsce takiej wojny (bo to jest wojna), jaka teraz trwa na zachodzie Europy.
No, ale cóż, świat po IIwś wychował Niemcy na kraj pacyfistyczny, zlaicyzowany i wręcz hippisowski, który teraz nie potrafi się bronić przed najazdem obcej kultury.
Winę ponosi ateizacja Europy Zachodniej. Na szczęście Europa Środkowa, czyli Polska i kraje Polsce podobne, wciąż są niezachwianym jądrem chrześcijaństwa, czyli tutaj w Polsce pielęgnujemy wartości europejskie.

PS. ku zdumieniu ludziom wychowanym na TVN (TVN to taka ateicka stacja zachodnioeuropejska), ostatnio o tym mówił w Polsce Donald Trump. O tradycji i nawet Bogu.
[#5] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@Andrzej Drozd, post #4

Oczywiście jestem za przyjęciem chrześcijan z Syrii

A w jaki sposób chciałbyś sprawdzać kto jest chrześcijaninem a kto krypto muslimem ? Na granicy mieliby okazywać akty chrztu czy będą odpytywani z katechizmu i dekalogu ?
Z wieloma rzeczami można się tu zgodzić, ale jak czytam takie kocopały ...

Winę ponosi ateizacja Europy Zachodniej. Na szczęście Europa Środkowa, czyli Polska i kraje Polsce podobne, wciąż są niezachwianym jądrem chrześcijaństwa, czyli tutaj w Polsce pielęgnujemy wartości europejskie.

... to mi ręce ze świstem opadają...

ostatnio o tym mówił w Polsce Donald Trump. O tradycji i nawet Bogu.

Gadał to co doradzili mu spece od PRu i co podpowiada polityczna kurtuazja. Wizyta w prokatolickim kraju, z prokatolicką władzą więc coś tam o bogu nawinąc trzeba. To czy prywatnie jest katolikiem czy nie - nie ma znaczenia. Liczy się dobry marketing żeby pozostawić po sobie dobre wrażenie.
[#6] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@uroboric_tom, post #5

A w jaki sposób chciałbyś sprawdzać kto jest chrześcijaninem a kto krypto muslimem ? Na granicy mieliby okazywać akty chrztu czy będą odpytywani z katechizmu i dekalogu ?

Jako nie jesteśmy w stanie sprawdzić tożsamości imigrantów to nie przyjmujemy nikogo. Zgadzasz się z rządem widzę w tej sprawie.

Tak na marginesie, na granicy sprawdza się tożsamość. Aranżacja i wytypowanie imigranta odbywa się na miejscu, podobnie jak to jest np. z Polakami w Kazachstanie. Sprawdzenie na granicy to końcowy akt całej operacji.

Wizyta w prokatolickim kraju, z prokatolicką władzą...

To w końcu jak, jesteśmy chrześijańskim jądrem w Europie czy nie, bo ręce i witki już opadają...

I to Obama gadał to co doradzili mu spece od PRu i co podpowiadała polityczna kurtuazja.
Trump przyjechał z konkretami: poparcie niezależności gazowej Europy Wschodniej, umowy handlowe, raakiety Patriot w Polsce, wezwanie Europy by się obudziła chronić swoją tożsamość i bezpieczeństwo obywateli.

To czy prywatnie jest katolikiem czy nie, ma akurat znaczenie. Katolika obowiązują pewne zasady. Gdyby Trump był ateistą to jego gadanie o Bogu nie miałoby sensu.
[#7] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@uroboric_tom, post #5

Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

To tak jak temu komunistycznemu nędzarzowi z urojeniami selerowi. Przeszkadzają mu imigranci, mimo że żadnego w swoim nędznym życiu nie widział na oczy

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2017 17:14:57 przez Diabeł
[#8] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@Diabeł, post #7

To nie jest tak, ze przeszkadzaja selerowi...

Seler po prostu nie pozwoli na to, zeby takie Diably i inne dziady sprowadzaly te pasozyty do naszego ogrodka. Bo Polacy ich tu absolutnie do niczego nie potrzebuja i nie maja dla nich miejsca, poniewaz w Polsce jest juz od groma bezdomnych ludzi, ktorzy nie powinni sie walesac po ulicach.

Ten kraj zwany POLSKA nie jest juz WASZ (komuchow, ubekow itp. itd.) tylko Polakow P-O-L-A-K-O-W i zapmietaj to sobie koles.
Jak chcesz rzadzic to rzadz sobie swoimi gaciami a nie krajem Polakow, bo do wladzy juz zadne dziady i komuchy nie dojda. To byly wasze ostatnie lata komunistycznych rzadow OK ok, racja
[#9] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@selur, post #8

Antypolski komuch, nierób i nędzarz seler nie ma nic do gadania. Jedyne co może to iść do mopsu po zasiłek bo do niczego się nie nadaje a Król Europy Donald Tusk nie pozwala mu iść do pracy.
[#10] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@Diabeł, post #9

Mozesz Wyc i Kwiczec i Rzygac, ze ci emeryture komunistyczna odbiora ale juz nie macie zadnych szans. Komuna w Polsce wlasnie umiera i juz nigdy sie nie odrodzi.

Pisowcy zrobia z was czerwony keczap a ja bede was tępił w kazdym zakatku swiata OK ok, racja OK ok, racja

[#11] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@selur, post #10

Komuna w Polsce wlasnie umiera

Towarzysz Piotrowicz potwierdza

a ja bede

jedyne co ty będziesz to brać zasiłek bo ci nawet komunistyczna emerytura nie przysługuje lewacki nierobie
[#12] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@uroboric_tom, post #5

A w jaki sposób chciałbyś sprawdzać kto jest chrześcijaninem a kto krypto muslimem

Kaszankę na dzień dobry do zjedzenia i po zawodach:).
[#13] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@Dopuser, post #6

Zgadzasz się z rządem widzę w tej sprawie.

Nie. Szczególnie nie podoba mi się zbijanie kapitału politycznego i umacnianie swojej pozycji przez zastraszanie ludzi uchodźcami, którzy przyjdą, zislamizują społeczeństwo, odwołają wielkanoc a zamiast karpia w boże narodzenie będzie ramadan. Wyburzą kościoły, zbudują w ich miejsce meczety, polskość i wielowiekowa tradycja legną w gruzach. A, że u nas nadal w wielu głowach ciemnogród i zaścianek ludzie dają się bardzo łatwo manipulować, bo przecież wódz narodu - WielkiMałyDemagog, ich przed tym wszystkim uratuje blokując napływ muzułmańskiej fali. Wasz wodzu uczył się widać od najlepszych - propaganda nie gorsza jak za sowieckiej Rosji.

To w końcu jak, jesteśmy chrześijańskim jądrem w Europie czy nie

Jesteśmy, co niestety stwierdzam z wielkim ubolewaniem.

Katolika obowiązują pewne zasady.

Znaczy, że co - jak ktoś nie wierzy w waszego boga to już nie ma zasad moralnych ?

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2017 09:55:50 przez uroboric_tom
[#14] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@uroboric_tom, post #13

zastraszanie ludzi uchodźcami, którzy przyjdą, zislamizują społeczeństwo, odwołają wielkanoc a zamiast karpia w boże narodzenie będzie ramadan. Wyburzą kościoły, zbudują w ich miejsce meczety...

Pieknie opisujesz to co się obecnie dzieje w krajach zachodniej UE, które przyjmują uchodźców.

Wytłumacz nam jeszcze, tak generalnie, z jakiej racji mamy dobrowolnie przyjmować immigrantów ekonomicznych z obcego kręgu kuturowego bez nadziei na asymilację.
Mam nadzieję, że rozróżniasz między imigrantem ekonomicznym a uciekinierem wojennym szykującym azylu przed wojną.
Taka Arabie Saudyjska, potęga arabska!, odmówiła przyjmowania bliskich sobie kulturowo i językowo ludzi, w tym uchodźców wojennych. Więc?

A niewierzący ma zasady moralne... oparte o koniunkturaliźmie, tu i teraz, i konformiźmie...
[#15] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@Dopuser, post #14

A niewierzący ma zasady moralne... oparte o koniunkturaliźmie, tu i teraz, i konformiźmie...

Otóż to, postępuje jak wiatr zawieje i tak, aby jak najwięcej się nachapać. Chyba przez ostatnie 8 lat mieliśmy przykład, jak rządzą "wierzący inaczej".

Jeśli Bóg nie jest na pierwszym miejscu, to nic nie jest na swoim miejscu. Niestety, ale ludzie którzy tego nie rozumieją, są dla mnie intelektualnymi impotentami. Ale każdy ma swoją drogę do przejścia i szansę, aby zmienić swoje postępowanie i dokonać właściwych wyborów. Myślę, że większość Polaków już to zrobiła.
[#16] Re: Imigrantowi przeszkadza wyglad Polaka

@RomanWorkshop, post #15

No właśnie.
Próżnia nie istnieje. "Dzięki" ateistom mamy teraz postępową islamizację Europy Zachodniej i Pólnocnej. Nie chcieli cywilizacji chrześcijańskiej która w żadnym stopniu nie przeszkadza w ich ateiźmie, to teraz mają większy problem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem