[#1] Artykul o Amidze na TwojePC.
"Czym była Amiga?"
https://twojepc.pl/news36562/Czym-byla-Amiga.html
[#2] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@powerzx, post #1

Na portalu PurePC pojawił się artykuł Voyagera o historii A1200.
PureRetro: Amiga 1200 skończyła 25 lat!
[#3] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@philipo, post #2

Gdybym powiedział że kolega koloryzuje to minął bym się z prawdą. Bo zestaw niewinnie brzmiących zdanek, specyficzny dobór filmików oraz masa istotnych przemilczeń po prostu zmienia historię. Ale spoko luzik. Czytanie bajek nie jest szkodliwe.
[#4] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@ZbyniuR, post #3

A co niby się nie zgadza w artykule na purepc ? Ten z twojepc pomijam, bo tak spłaszczonej historii to nigdzie nie widziałem, ale art o A1200 jest ok znafco
[#5] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@powerzx, post #1

Kolejny artykuł Voyagera na PurePc Amiga 500 - maszyna, która wyprzedziłą epokę
[#6] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@philipo, post #5

Myślałem że w maksymalnej rozdziałce OCS daje radę 16 kolorom, a ECS w 2 razy wyższej rozdziałce da się 4 kolory, a nie tylko 2, jak tam napisano że da się w obu tych trybach.

Komuś się chyba z Atari pomyliło. I to napisał fan Amigi?

A500 miała dźwięk zbliżony do CD-Audio? Hehe i to na dekadę przed popularyzacją tego nośnika. No to pięknie. :D

Nie, to nie fan, tylko fanboy. :D

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2018 12:13:41 przez ZbyniuR
[#7] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@ZbyniuR, post #6

A500 miała dźwięk zbliżony do CD-Audio? Hehe i to na dekadę przed popularyzacją tego nośnika. No to pięknie. :D

Oczywiście, że miała. Jeśli uważasz inaczej, to albo 1. jesteś przebrzydłym anty-pięćsetkowcem, albo 2. zrobili Cię w bambuko i sprzedali jakiegoś bubla (ale z wiadomych względów teraz się do tego nie przyznasz) ok, racja - co wywołało przewlekły uraz do pięćsetek, prowadząc do pkt. 1.
A OCS rulez, jak ktoś się brandzluje maksymalną liczbą kolorów w maksymalnej rozdziałce, to niech czyta TwojePC, czy coś.
[#8] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@snajper, post #7

Przejrzałeś mnie jestem wyznawcą 600-ki.
I od dziecka bojałem się słoni, więc trzymałem się od nich z daleka, dzięki czemu moje ucho odróżnia dźwięk dobry od lepszego.
[#9] Re: Artykul o Amidze na TwojePC.

@ZbyniuR, post #8

czyli jednak pkt. 2. Cóż... siedzi, pije i chrupki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem