[#1] Retro telefon i nowy SIM
Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie:
Wpadł mi w ręce taki retro telefon Nokia 3110 (Type NHE-8).
Telefon w stanie wizualnym, powiedziałbym, doskonałym. Bateria nie spuchnięta - dała się naładować bez problemu. Telefon bez SIM-a włącza się i wyświatla komunikat o braku karty SIM.
W domu miałem dwie karty SIM: Nju i Plus. Nju jest starsza (jakieś 4 lata temu kupiona), więc ją wybrałem do pierwszysch testów.
Po odpaleniu z kartą telefon wyświetla komunikat "Karta SIM nie przyjęta". Powtórzyłem test z kartą Plus, i jest tak samo.
Jak myślicie, czy to jednak telefon uszkodzony, czy może współczesne karty SIM już na nim nie "pójdą"?
[#2] Re: Retro telefon i nowy SIM

@R-Tea, post #1

Hej.
Niedawno kupiłem samochód z ... Nokią 6310i w podłokietniku.
Używam nowej karty SIM, ale trzeba było zdjąć simlock. W internecie znajdziesz darmowe strony do ściągania simlocka.
[#3] Re: Retro telefon i nowy SIM

@SuperBuster, post #2

Qrka, faktycznie. Nie pomyślałem nawet przez chwilę o czymś takim jak SIMlock. Dzięki1 OK
Dam znać jak sprawy poszły.
[#4] Re: Retro telefon i nowy SIM

@R-Tea, post #3

Też w pierwszej chwili zapomnialem o simlocku w mojej Nokii ;)
[#5] Re: Retro telefon i nowy SIM

@R-Tea, post #3

I jak sprawa z telefonem?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem