[#1] Pliki z rozszerzeniem .vol
Ktoś wie, czym to można rozpakować?
Pliki ze starej gry tworzonej pod DOS.
[#2] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@SuperBuster, post #1

Raczej coś robionego na potrzeby gry. Jaka to gra? Masz pomysł co w nim siedzi?
[#3] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@teh_KaiN, post #2

niby to jest jakiś packer, jakiś stary z czasów DOSa. Dotyczy gry Electro Body. Tam są tylko pliki .vol oraz 2 pliki *.exe i jeden *.bat
Chciałem to rozpakować i spróbować zdekompilować, ale nie mam czym rozpakować plików vol.
[#4] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@teh_KaiN, post #2

Dobra, znalazłem źródła gry.
[#5] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@SuperBuster, post #4

Rzucisz linkiem?
[#6] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@teh_KaiN, post #5

Tak mi się wydaje, że to kod źródłowy. Ktoś to próbował przenieść do Pythona i chyba są oryginalne pliki.
electro body.
[#7] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@SuperBuster, post #3

Grałem w to... Czasy 386. Miło wspomnieć.
[#8] Re: Pliki z rozszerzeniem .vol

@Hubez, post #7

Też na takim sprzęcie w to grałem :) Ale za dzieciaka, nie udało mi się dokończyć pierwszego etapu :( Dopiero parę dni temu doszedłem do drugiego :)
Gram na DosBoxie, odkryłem nawet przycisk zapisu (F2) i odczytu, ale przy próbie wgrania zapisanego stanu, gra zaczyna się od początku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem