Wątek zamknięty
[#61] Re: Mam pomysl !

@selur, post #60

Hmmm... może po prostu wybierzmy tileset? Znaleźć nie jest łatwo, ale mam nadzieję, że dałem ogólny pogląd jakiej grafiki oczekuję.

Skoro doszło do sytuacji, że datków jest więcej niż kosztuje jeden tileset, proponuję żeby każdy wpłacił połowę deklarowanej kwoty Selurowi (lub np 3/4).

Jeżeli zaś chodzi o wywiązanie się z zadania to wszystko spoczywa na mnie.
[#62] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #61

Powrzucaj wiecej obrazkow pogladowych jak to ma wygladac jako calosc a jutro zacznie sie poszukiwania tilsetu.

p.s.
moze komus przeszkadzac ciagla aktualizacja watku, wiec mozna juz go przeniesc do Hydeparku.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 15:52:44 przez selur
[#63] Re: Mam pomysl !

@selur, post #62

Selurku, jak bede chcial zrobic gre na Amige to tez mi zorganizujesz taka sciepe narodowa na tilesety? Pytam, bo jesli tak to bede mial dodatkowa motywacje zeby w koncu napisac jakas gre na przyjaciolke :)
[#64] Re: Mam pomysl !

@selur, post #62

Generalnie chciałbym by gra rozgrywała się w budynku, z windami i bramami. Gracz ma za zadanie znaleźć klucze, których może użyć do otwierania drzwi, czy szafek ze skarbami. Znajdzie też monety, które wrzuci do maszyny, która po uruchomieniu otworzy nową ścieżkę dla bohatera itp. Będzie musiał znaleźć zaopatrzenie jak wodę, by podtrzymać poziom zdrowia. Będzie musiał odnaleźć tajne dokumenty oraz telefon, by skontaktować się z centralą itp.

Wrzucę to co mi się podoba, ale niekoniecznie pasuje tematycznie do gry (a nawet rzut jest inny niż platformowy). Na tej podstawie poszukajmy i wybierzmy jeden tileset + sprite'y. Bardzo trudno znaleźć grafikę która spełnia dwie zasady:

• Pasowała tematycznie,
  • Pasowała do 256 kolorów

Tutaj rzut top-down:

To ma całkiem fajne kolory:

Tu rzut z boku, ale w scenerii zamkowej:

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 16:32:05 przez Hexmage960
[#65] Re: Mam pomysl !

@Axi0maT, post #63

Nie chciałbym jednak mailmanie wywierać presji na twórcy gry, bo zrobiliśmy zrzutę, to musi projekt dokończyć. Niech zadeklaruje że się podejmie i poważnie podejdzie do tematu, a w razie wywrotki- udostępni źródła i co to tam wymodził, ktoś może podejmie rękawice i dokończy dzieła.

Dokładnie, nic dodać nic ująć. Ja to raczej widzę wszystko na zasadzie koleżeńskiej pomocy, bez ciśnieniowania się, ustalania deadline`ów czy spisywania jakichś absurdalnych aktów notarialnych. Oczywiście kibicuję i fajnie by było zobaczyć co z tego wyjdzie. Jak już wybierzecie tileset dajcie znać jak rozwiązać kwestię wpłat, ja najchętniej zrobiłbym zwykły przelew
[#66] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #64

posmialismy sie ale to juz nie jest zabawne. :/
[#67] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mam pomysl !
[#68] Re: Mam pomysl !

@aszu, post #66

Podałem przykłady stylu grafiki, która mi się podoba, ale zaznaczyłem że nie pasuje tematycznie do gry.

Przykład grafiki pasującej podałem w tym poście, zaś obecną grafikę - dla porównania -
widać w poście #1.

Tylu forumowiczów zachowało się bardzo fajnie i zebrało na prośbę Selura pieniądze na tileset dla mojej gry, ale niestety są osoby niezainteresowane, które potrafią tylko narzekać.

Odszukanie właściwego tilesetu w internecie nie jest proste. Jednak liczę na pomoc akurat w tej materii. Scenariusz gry podałem, jak i przecież można się o tym przekonać grając w demo.

Jeśli chodzi o elementy gry (potrzebne przedmioty i obiekty), to nie nakreśliłem ich bardzo szczegółowo i tutaj ja będę musiał wybierać.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 17:04:25 przez Hexmage960
[#69] Re: Mam pomysl !

@Axi0maT, post #63

No jak zostaniesz amigowym koderem, to nawet czas antenowy w tv Trwam wykupimy! :D
[#70] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mam pomysl !
[#71] Re: Mam pomysl !

@uroboric_tom, post #70

To akurat nie są śmieszne wstawki bo ja choruję na swoją dolegliwość naprawdę (kieruję te słowa do AmigaMana). Jednak nie przeszkadza mi ona w kulturalnym zachowaniu, jak i robieniu postępu w projekcie. Proszę zatem o danie pokoju tej sprawie.

My tu mamy tylko wybrać tileset do gry, którą piszę.

Dobrze, sprawa załatwiona, tileset będzie wybrany, ale już poza tym wątkiem.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 17:14:27 przez Hexmage960
[#72] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mam pomysl !
[#73] Re: Mam pomysl !

@AmigaMan71, post #72

Kolega AmigaMan71 za swój wkład w rozwój wątku otrzymuje urlop do wakacji.
[#74] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Mam pomysl !
[#75] Re: Mam pomysl !

@waldiamiga, post #39

Czekoj, czekoj a mjuzyka i sfx-y?

Przecież zawsze same się robią
[#76] Re: Mam pomysl !

@selur, post #69

1. selur 10 pln
2. polutuje 10 pln
3. aniol 50 pln
4. KaiN 10 pln
5. nostrum666 10 pln
6. QuaD 10 pln
7. uroboric_tom 10pln
8. PrzemasIII 10 PLN
9. gr00v3b0x - 20 pln
10. Hexmage960 - 10pln
11. fazior - 10 pln
12. marpla - 20 pln
13. BULI - 10 pln
14. KM 10 pln
15 francdt 10 pln
16. snajper 10 pln
17. mastaszek 10 pln
18. peceha, 10zl
19. kwaku85 - 10zł
20. waldiamiga - 10pln
21. LrdMaras - 10zł
22. Bombermax - 10pln
23. Renton - 10pln
24. pat999 - 10 zł
25. _arti - 50pln
26. Dorian3d 10 zł .
27 zorkadar 10zł
28. wolly 20 pln
29. Hubez - 10 pln
30. Softiron - 10 pln
31. charliefrown - 10 zl
32. Geeman - 10 zl

Moze jakies info gdzie wyslac kase? Jestem za Paypalem jesli jest taka mozliwosc oraz jesli nie jest to jakas beka. Jak dla mnie jest to super pomysl.
[#77] Re: Mam pomysl !

@Geeman, post #76

Kolego, Selur napisał że zbiórka została zakończona. Uzbierano pieniążki, które będzie można przeznaczyć na wykupienie grafiki do gry.
[#78] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #77

dobra gdzie mam zanieść/przelać te istotne pieniądze?

przy okazji https://soundcloud.com/przem-ys-aw/digitalnostalgy1b
[#79] Re: Mam pomysl !

@groovebox, post #78

Selur jest organizatorem i najpewniej wytłumaczy wszystko w tym wątku (bądź na priv). Ja jestem z nim w kontakcie i będziemy wybierali tileset do Komandosów.

Niezależnie od tego ja pracuję nad grą i nowe elementy się pojawią. Po obraniu tilesetu zaimportuję go do gry. Będę zdawał relacje z większych nowości w wątku "Zapowiedzi nowych gier".

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 19:18:28 przez Hexmage960
[#80] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #77

Wiesz na razie to są deklaracje, kolega Selur nie podał konta, PayPala na co wpłacać, więc? Oby się nie okazało, że konto Selur jest jakimś podwójnym kontem kogoś kto udziela się na foru/w tym wątku, dla zmyłki rozmawia sam ze sobą (niby dwie osoby) i robi sobie z nas jaja.
[#81] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #79

Oke. To czekamy.

KM: Odpowiedź na:
Wiesz na razie to są deklaracje
zemścimy się na nim jak da ciała. trochę wiary plizzz

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 19:20:42 przez groovebox
[#82] Re: Mam pomysl !

@groovebox, post #81

No to tak.. sa to deklaracje ale SĄ.
Najpierw znajdzie sie odpowiedni tilset, zobaczy ile to kosztuje przeliczy PLN na DOLARY a pozniej podzieli sie ta kwote przez ilosc darczyncow z listy. Wtedy bede zebrac o piniondze na konto (pewnie zwyklem przelewem).

Fajnie, ze sa osoby ktore chca jeszcze wplacac wiec ok, niech sie dopisza.
Tym, ktorzy deklaruja wieksze wplaty dziekujemy za dobre checi ale na koncu i tak wszyscy zaplaca po tyle samo (przy takiej ilosci osob to po 10zl raczej wystarczy). ok, racja

Konto "selur" na PPA, poki nikt nie wlamie mi sie na skrzynke pocztowa bylo, jest i bedzie jedynym kontem prawdziwego selura - koniec kropka (nawet jesli kolejny ban bedzie banem juz na 2 lata ).
[#83] Re: Mam pomysl !

@Geeman, post #76

33 yarosf - 10 zł
Zawsze chętnie dorzucę się aby motywacja do skończenia wzrosła OK

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 19:44:37 przez yarosf

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 19:45:10 przez yarosf
[#84] Re: Mam pomysl !

@selur, post #82

Dawaj dalej. Kasy nie zabraknie.
[#85] Re: Mam pomysl !

@yarosf, post #83

Motywację mam dużą. 32 osoby są chętne mnie wspomóc no i .. zagrać w grę!

Pamiętajcie jednak, że to zbiórka na grafikę do gry, a nie zbiorowy zakup pudełkowej wersji. Chociaż z przyjemnością, gdybym miał taką możliwość wydałbym wersję pudełkową i przesłał każdemu darczyńcy po zakończeniu prac.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 19:54:52 przez Hexmage960
[#86] Re: Mam pomysl !

@Hexmage960, post #85

Jak skończysz grę to możemy się ściepnąć na wydanie. Tylko weź zamiast siedzieć na forumie napierdzielaj kod ;)
[#87] Re: Mam pomysl !

@teh_KaiN, post #86

w zasadzie to w ten sposób można po kolei robić ściepe na wszystkie projekty które się tu pojawiają i pchać do przodu wózek zwany amigowym gejmdewem mejd in Poland. Taka Rebelia vs Nowy Bakbonowy Porządek mejd in zgniły burżuazyjny zachód :)
Ja będę wspierał.
Skoro zadeklarowało się więcej niż jest wymagane to chyba nic złego. Ileż to kampanii społecznościowych uzbierało więcej niż było wymagane. Zostanie to pójdzie na muzykę albo coś innego do gry. Albo na kolejną.
Bardzo mi się ta akcja podoba.
Czekam na nr konta do przelewu.

Edyta.
Wiem! ekstra kasa mogłaby iść do kogoś kto ewentualnie dorobi jakieś customowe grafiki do tej konkretnej gry.

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 20:58:35 przez softiron
[#88] Re: Mam pomysl !

@softiron, post #87

Zostanie to pójdzie na muzykę albo coś innego do gry

Jeszcze trochę wpłat i kodera wymienimy
[#89] Re: Mam pomysl !

@waldiamiga, post #88

moze nie w tym przypadku ale pierwsza jaskółka właśnie leci. Pomyśl jakie to otwiera możliwości.
Wystarczy potem mieć tylko pomysł, dobrze go opisać i rozesłąć ogłoszenia za koderem, muzykiem oraz grafikiem aby się wycenili i ... działać organizować, zbierać fundusze...
[#90] Re: Mam pomysl !

@softiron, post #89

dobra, a moze teraz zrobmy zbiorke na selura, zeby jego zmobilizowac do napisania czegos?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem