[#1] Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera
Jak sobie przypomne gdzie mam dane osobnika z ppa (potwierdzone na 100%.)
to też wrzucę pod jakim nikiem ukrywa się 11111olo i sprzedaje Wam graty.
Tymczasem olo próbował nabrać osoby na poniższej liście na klon 1581.
Problem tylko że:
"jak zamawiałem coś od rs2322 to pomylił adresy i wysłał fanta na mój stary adres o którym wtedy rs2322 nie mógł wiedzieć (a w korespondencji tu na powerze wysłałem mu tylko nowy adres) a uwaga olo znał mój stary adres i taśmowo przez rs2322 wysłał no tam gdzie wysłał tzn: na stary adres he he ale mam ubaw...."

I tak budowany w trudzie klon padł.
Co do moderatorów mistrz napisał:

"Mam od bardzo dawna karta z grami od Ola (dużo jedynek) i co tam o człowieku się mówi to się mówi... nie moja sprawa,
ale ten kart to jedna z fajniejszych pozycji w mojej kolekcji dotyczącej C64 (doceniana na wielu imprezach retro-gamingowych)"

Ciekawe czy sam się wypowie na temat olo w końcu trollował na "jego forum" :)

lista nadzianych :

1.maliniak - 1szt. - opcja A (samo pcb)
2.hsimpson - 1szt. - opcja C (gotowiec)
3. dippaolo - 2szt. - opcja B (do montażu)
4.BenHur - 1 szt. - opcja C (gotowiec)
5. Raf - 2 szt. opcja D (gole pcb + zaprogramowany CPLD, ewentualnie B bez 6502,1770,ram,rom)
6.skull - 1szt. - opcja B
7. 64er - opcja C , fdd mogę dostarczyć.
8.wojtek9989 opcja D (gole pcb + zaprogramowany CPLD, ewentualnie B bez 6502,1770,ram,rom
9. bodzio.man -1szt opcja C (gotowiec)
10. Marabut opcja b lub c (fdd mam).
11. scalak opcja C
12. Moneo opcja B (ew. opcja A)
13 comankh opcja C (bez ffd)
14 jericho opcja C (bez fdd)
15. Canga opcja C (bez FDD)
16. Adix1975 C (bez fdd)

PS. Canga Ty naprawdę nie zajarzyłeś, kasa zaślepia :P
[#2] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Kisiel, post #1

Kupowałem od tego użytkownika na Allegro osprzęt do Commodore 64 i zawsze kontrahent wywiązywał się ze swego obowiązku.
[#3] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Kisiel, post #1

PS. Canga Ty naprawdę nie zajarzyłeś, kasa zaślepia :P

Sam już nie wiem co myśleć o całości Krzysztofie.
Niemniej nie chciałbym by coś co dzieje się tam, przenikło tutaj.
[#4] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Canga, post #3

Myślisz o olku i jego bracie ?
Przeczytaj ze zrozumieniem pierwszy akapit. Oluś od dawna ma klony tutaj, temat znany.
Pytanie czy poczuwasz się do postawienia Rafowi dużej wódki ?
W końcu może dojdzie do Ciebie że w "Amber Gold" nie ma kasy i zostałeś oszukany ?
Nadzieja umiera ostatnia, a może jednak przytulisz 1581 i jest Gold w karcie olka ;)

Czy jak klon klonuje prace klona.... to jest to naruszenie praw autorskich ?
[#5] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Kisiel, post #4

Tak jak już pisałem wyżej. Cała dyskusja powinna być tam gdzie się rozpoczęła, a nie rozprzestrzeniać się i wylewać po wszystkich zakątkach i forach, a i tak już wszystko zostało powiedziane (napisane)
Postawić wódkę Rafowi? Za prywatę? Za to, że dał bana RS tylko dlatego, że zadawał niewygodne pytania i coś zaoferował do sprzedaży (mowa o SD lub FIII, Expander) ? Za to, że jest hipokrytą?
Raczej nie.
Naprawdę nie chcę rozwlekać tego tutaj, zwłaszcza że ludzie już tam czytali, tam się wypowiadali i sami potrafią wywnioskować.
Miłego dnia Krzysztofie i mam nadzieję, że będziemy mogli porozmawiać o tym na jakimś party.
Pozdrawiam
[#6] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Canga, post #5

No tak, a o tym jak RS zasugerował Rafowi do czego jest zdolny (zakapowanie, czym zresztą się chwalił opisując jak dla naprawdę błahej rzeczy - szantażem z firmy produkującej pewne ustrojstwa wydostał od nich ich dokumentację techniczną i firmware) to oczywiście zapominasz. I wiadomo, że przytaczając tą historię przekazać chciał Rafowi, żeby "wynosił się z rynku".

Na bezpośrednio zadane przeze mnie na c64scene pytanie o ten właśnie szantaż na firmie, Twój mocodawca (?) odpowiedział "Tylko winni się tłumaczą".

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2018 07:44:33 przez konrad_0x42
[#7] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@konrad_0x42, post #6

Kolego chcesz prowadzić kolejną wojenkę na kolejnym forum?
Nie rozumiem do czego zmierzasz pisząc o mocodawcy?
Nie bronię RS a jedynie atakuję to za co dostał bana - za dociekliwość, za niewygodne pytania, za oferowanie towarów i sprzedaż swoich na forum oraz wszechobecną hipokryzję moderatora.
Dalej będziemy brnąć w ten syf, przenosząc go na ppa?
KB miałem Ciebie za poważniejszego człowieka.
[#8] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Kisiel, post #1

Jak klikniesz swój profil to zobaczysz kto ignoruje Twoje posty.
[#9] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Canga, post #7

Canga nie masz merytorycznych podstaw aby bronić OloGang z prostej przyczyny metodologia pracy tego teamu jest taka sama atakują aby poszerzyć, zastraszają i wyłudzają aby zdobyć. Wyłudzenia były już latami opowiadane tak jak produkowanie bomberlandów golden kartów itd ten sam przekręt. Co do merytoryki, scalaki mają zabezpieczenia, mają poprostu więc przestań powtarzać brednie olo że raf produkuje zasilacze bez zabezpieczeń.
Twoja nadgorliwość została doceniona, kulam jak czytam dwóch klonów OloGangu jak opowiadają jaki jesteś kolega. OloGang zawsze miał ciągoty do publikacji i panienek.
To taki znak jak masz bandę klonów do których masz hasło a nie pamiętasz jak avatar ma ksywkę, to upraszcza zarządzanie ;)
Teraz najważniejsza informacja, dziwię się chłopaki że rzucacie się na lewiznę przy tak niskich cenach jakie OloGang zapodał ostatnio na power to z góry wiadomo jest że nie płacą ZUS i podatków. Więc jak jeden z drugim dostaniecie wezwanie do prokuratury w Katowicach albo US w Opolu to proszę się nie dziwić. Ustalenie co było przedmiotem dochodu jest podstawą do naliczenia podatku... no chyba że używaliście gołębi pocztowych z kasą. Szkoda darmowego urlopu.
[#10] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Kisiel, post #9

Canga nie masz merytorycznych podstaw aby bronić OloGang z prostej przyczyny metodologia pracy tego teamu jest taka sama atakują aby poszerzyć, zastraszają i wyłudzają aby zdobyć

Powtórzę Krzysztofie: nie bronię RS a jedynie atakuję to za co dostał bana

Wyłudzenia były już latami opowiadane tak jak produkowanie bomberlandów golden kartów itd ten sam przekręt

Możliwe, nie wypowiadam się na ten temat, a na podstawę nałożenia bana.

Twoja nadgorliwość została doceniona, kulam jak czytam dwóch klonów OloGangu jak opowiadają jaki jesteś kolega. OloGang zawsze miał ciągoty do publikacji i panienek.

Nie wiem kto i gdzie oraz co docenił, nie wiem kto i gdzie opowiada jakim jestem kolegą. Co do ich zainteresowań - nie wnikam.

Teraz najważniejsza informacja, dziwię się chłopaki że rzucacie się na lewiznę przy tak niskich cenach jakie OloGang zapodał ostatnio na power to z góry wiadomo jest że nie płacą ZUS i podatków

Ot taki nasz naród, chciałby kupić coś tanio jak to jest możliwe.
Nie wiem do kogo kierujesz słowa odnośnie OloGang'u, kto niby w nim jest. Ja?

Więc jak jeden z drugim dostaniecie wezwanie do prokuratury w Katowicach albo US w Opolu to proszę się nie dziwić. Ustalenie co było przedmiotem dochodu jest podstawą do naliczenia podatku... no chyba że używaliście gołębi pocztowych z kasą.

Kto jeden z drugim? Ja? To do mnie jest kierowane?
Już nie wiem, do kogo konkretnie kierujesz połowę tej wypowiedzi.
Do RS2322? Do Olo? Czy do mnie. I kto jest w OloGangu?
[#11] Re: Jak to olo just 5 wydelektowal userow i moderatorow powera

@Canga, post #10

Canga jak połączyć "widzę chłopaki" z Tobą to sam nie wiem, może jak kupiłeś coś od olo232 z raz to zaliczasz się do grupy klientów z listem w skrzynce, czyli do chłopaków, jak nie to kapa, nie jesteś chłopakiem.

Nie uważasz że .... http://joemonster.org/art/30855 stało się mottem w tej pracy ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem