[#1] Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

Namierzylem jeden w UK (i to ten obrazek wlasnie) ale wolalbym w Polsce by szybciej dostac.

---
Chodzi mi o dlugosc 10-15cm MAX!! i dokladnie takie wtyczki (ten rodzaj - bo rozmiarowo beda pasowaly).
---

Wszytsko co mi sie wyswietla to odwrotne koncowki czyli mesko-zenskie (przy tej dlugosci kabla oczywiscie).

Dzieki
[#2] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #1

Kup wtyczki i polutuj, taniej wyjdzie. :)
[#3] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #1

Myślę że szybciej Ci będzie kupić lutownicę i samemu zrobić ;)

ED: no i mnie ubiegli, no!

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2018 14:34:51 przez teh_KaiN
[#4] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #1

No tego sie wlasnie obawialem.
Ja i lutownica... to nie wypali - nie mam cierpliwosci i efekt bylby oplakany
Ale chyba wyjscia nie mam, kupie wtyki i zaniose takiemu co tu naprawia TV, juz kiedys mi tworzyl kabel amiga-vga wiec mysle ze ogarnie temat. :)
[#5] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #1

Tez nie jestem orłem jeśli chodzi o lutowanie ale ten temat ogarniesz sam bez problemu :) koszt parę złotych.
[#6] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@mikecios, post #5

Dlatego nie ma ich w sprzedaży, bo takie rzeczy to każdy polski facet potrafi. ;)

To że inne nacje nie radzą sobie z narzędziami to naocznie się przekonywałem, ale żeby w krainie złotych rączek...
[#7] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #1

[#8] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@KM, post #7

Biore!!
Dzieki :)
Widac, ze lutowac przyjdzie mi sie nauczyc innym razem :)
[#9] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@peceha, post #8

Miło, że mogłem się na coś przydać. Co będziesz podłączał?

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2018 11:15:56 przez KM
[#10] Re: Pomocy przy znalezieniu takiego kabla ! :) :) :)

@KM, post #9

Musze podmienic ten kabelek co idzie z audio amigi do wejscia karty Prisma.
Ten stary jest "wlasnej roboty" szeroki uśmiech ale niestety wtyczka jest kątowa bo taka mialem.

Po czasie okazalo sie ze to nie dobry pomysl - gdy obroci sie do dolu i pociagne amige to sama wychodzi, gdy obroci sie do gory to nie siedzi do konca w gniezdzie, a gdy na bok to przeszkadza wtyk zasilania/drugi jack, hehe.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem