[#1] Poszukuje starej gry
Drodzy!
Poszukuje zarowno tytulu jak i samej gry. Rzut izometryczny, jak w turowkach typu Syndicate Wars. Glowny bohater to byly skazaniec, nazwisko Comway lub Conway. Pierwszy etap w malym miasteczku. Troche przygodowka, troche rpg. Pamietam tylko szczatki informacji, ale sprawiala wrazenie wciagajacej i chetnie do niej wroce
[#2] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #1

Na pewno na Amigę?
[#3] Re: Poszukuje starej gry

@mailman, post #2

Na 99%. Niestety polowa lat '90 troche mi sie juz miesza, zwlaszcza moment przejscia z Amigi na PC. Ale to raczej byla Amiga, choc oczywiscie nie dam glowy. Kojarze tylko, ze ten glowny bohater byl zdany sam na siebie, trzeba bylo chyba do baru najpierw pojsc, itp. Niestety pamietam fragmenciki...
[#4] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #3

Hej, a może chodzi o grę Premiere?
[#5] Re: Poszukuje starej gry

@Hexmage960, post #4

Z izometrycznych to ja tu widze tylko D-Generation, Escape from Colditz czy Darkmere ale opis sie nie zgadza.
[#6] Re: Poszukuje starej gry

[#7] Re: Poszukuje starej gry

Myślę i myślę i nie wiem o jaką grę może chodzić.. zerknij na tą listę http://stare.e-gry.net/spis/gry/4/1 może Ci się coś rzuci w oko po miniaturce/nazwie, trochę tego jest ale może znajdziesz czego szukasz.
[#8] Re: Poszukuje starej gry

@Hexmage960, post #4

Premiere super gierka, ale jednak nie ta
[#9] Re: Poszukuje starej gry

@selur, post #5

Tak, to nie te gry Aczkolwiek w Escape from Colditz zagralbym BARDZO chetnie
[#10] Re: Poszukuje starej gry

@PopoCop, post #6

Niestety nie... Ale dziekuje, bo tej gry nie znalem akurat i chetnie sprawdze!
[#11] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #9

Legacy of Sorasil?
[#12] Re: Poszukuje starej gry

@spaceman, post #7

Faktycznie, imponujaca lista szeroki uśmiech Przegladam stopniowo, dzieki!
[#13] Re: Poszukuje starej gry

@mailman, post #11

Niestety... Ta, ktorej szukam osadzona byla w rzeczywistosci, jaka znamy. Zero duchow czy potworow, zadnej magii, itp. No nic, poszukiwania trwaja
[#14] Re: Poszukuje starej gry

Jutub

Nic się nie zgadza poza jakby "w małym miasteczku"...

A pamiętasz może jakieś obiekty, albo postacie?
[#15] Re: Poszukuje starej gry

@mastaszek, post #14

To, co pamietam w strzepach:
- z intro dowiadujemy sie, ze gosc jest bylym skazancem lub cos w tym stylu
- pierwszy etap rzuca nas na male miasteczko, rzut izometryczny. Wyglada na wspolczesne, nie zaden Western.
- naszym (prawdopodobnie) celem jest przezycie, budowanie pozycji, itp.
- w rzucie izometrycznym widzimy kilka budynkow i do jednego z nich musimy wejsc, ale trzeba czekac, bo jest jeszcze zamkniety.

Byc moze - jak ktos juz wczesniej powiedzial - nie byla to gra na Amige, tylko juz na PC. Ale dlaczego obstawiam jednak Amige:

- gry na PC kupowalem na plytach i wiekszosc z nich mam w domu do dzis. Tej gry tam nie ma
- z jakiegos powodu gralem tylko kilkanascie minut, po czym nigdy do gry nie wrocilem. Tym powodem moze byc sprzedaz Amigi i wszystkich posiadanych dyskietek. Na PC gralbym dalej.
- gra, choc jak mowilem, byla graficznie i fabularnie spoko, ale grafika byla raczej "amigowa". Sprzedalem Amige w okolicach 1999

Oczywiscie moze sie w koncu okazac, ze wszystko pomieszalo mi sie juz w pamieci, ale do samej gry musze w koncu dojsc - na jakikolwiek komputer byla wydana Jesli na PC to Was wszystkich przeprosze szeroki uśmiech
[#16] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #15

A może to ta gra?
[#17] Re: Poszukuje starej gry

@Stoopi, post #16

ten tytuł już padł. Nie czytasz uważnie, ban.
[#18] Re: Poszukuje starej gry

@spaceman, post #7

Znalazlem! Dzieki liscie na tej stronie znalazlem i to jest dobra wiadomosc. Zla jest taka, ze jednak mozg mnie oszukal i gra jest faktycznie na PC juz nie na Amige... Teraz zagadka pozostaje, czemu tej gry nie mam i czemu gralem krotko (gralem u kolegi?)

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za podpowiedzi, zwlaszcza za strone z lista gier (gdzie znalazlem tytul) oraz za przypomnienie Escape from Colditz, ktorego z kolei nie umiem znalezc i odpalic na PC (jakas pomoc? ). Przepraszam takze za okropna pomylke, gra nie jest na Amige.

A ta gra, to.... napiecie rosnie.... Heist! Glowny bohater to Jimmy Conway. Ponizej dwa linki:

http://stare.e-gry.net/gry/heist

http://www.old-games.com/download/9095/heist
[#19] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #18

No, jeśli ta grafika jest "raczej Amigowa" to ja też jestem nordyk...
Gratuluję znalezienia gry.
Wątek zostaje przeniesiony do odpowiedniego działu.
[#20] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #18

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za podpowiedzi, zwlaszcza za strone z lista gier (gdzie znalazlem tytul) oraz za przypomnienie Escape from Colditz, ktorego z kolei nie umiem znalezc i odpalic na PC (jakas pomoc? ).

proszsz: http://www.old-games.com/download/331/escape-from-colditz do tego DOSbox i jedziesz.
[#21] Re: Poszukuje starej gry

@snajper, post #20

Dziekuje!
[#22] Re: Poszukuje starej gry

@recedent, post #19

Teraz po screenach widze, ze grafika juz PCtowa. Ale moje jedyne usprawiedliwienie, to wlasnie luki w pamieci A pamietalem tylko strzepy... Przepraszam za zamieszanie oczywiscie.
[#23] Re: Poszukuje starej gry

@PiotrekAmiga500plus, post #21

...chyba zły link Ci jednak podałem, to jest wersja na Amigę. Może ktoś inny poszuka pod PC.
A zresztą sam nie wiem, ten drugi to niby jakiś exek jest.

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2018 12:18:11 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem