[#1] gdzie serwisować?
siemka
mam do ogarnięcia zx spectrum 48k i nie wiem do których drzwi zapukać. czy retro klinika o której ostatnio nasłuchałem się dziwnych historii czy może retrolab.pl? a może jeszcze inny punkt polecicie?

tia
[wyróżniony] [#2] Re: gdzie serwisować?

@porywacz_zwlok, post #1

Najlepiej na Spectrumowe forum. Tam stale coś naprawiają i mają od tego swoich magików do wskrzeszania.
Zresztą lubią wszelkie maszynki ze Z80.
A niektórzy podejmują się przywrócenia do żywych takie zgliszcza, że kopara opada.
http://www.speccy.pl/forum/index.php?board=23.0

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2018 12:57:13 przez ZbyniuR
[#3] Re: gdzie serwisować?

@ZbyniuR, post #2

dzięki
[#4] Re: gdzie serwisować?

@porywacz_zwlok, post #3

I co odezwali się?

Najlepiej to napisać skąd jesteś i w jakim stanie jest "pacjent". Jeśli go próbowałeś włączać to jakie są objawy, albo wkleić zdjęcia śmieci z ekranu lub bajzlu w środku obudowy. Takie dodatki zwykle przyspieszają reakcję, bo ułatwiają diagnozę, tzn określić koszty i ilość czasu jaką trzeba na naprawę poświęcić, oraz kto i kiedy z bliżej mieszkających naprawiaczy znajdzie ten czas.
[#5] Re: gdzie serwisować?

@ZbyniuR, post #4

tak, mam tam trzech ochotników. jeden amator z miejsca gdzie mieszkam. jeden pro z daleka i jeden znikąd :)
[#6] Re: gdzie serwisować?

@porywacz_zwlok, post #1

[#7] Re: gdzie serwisować?

@Hubez, post #6

Porywacza nie ma już na tym świecie.
[#8] Re: gdzie serwisować?

@AD99, post #7

Jest duża szansa, że działa pod innym nickiem.
[#9] Re: gdzie serwisować?

@Hubez, post #8

To by oznaczało multikonto, czyli ban.
[#10] Re: gdzie serwisować?

@karolb, post #9

To jest nieprawda co piszesz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem