[#1] gdzie serwisować?
siemka
mam do ogarnięcia zx spectrum 48k i nie wiem do których drzwi zapukać. czy retro klinika o której ostatnio nasłuchałem się dziwnych historii czy może retrolab.pl? a może jeszcze inny punkt polecicie?

tia
[wyróżniony] [#2] Re: gdzie serwisować?

@porywacz_zwlok, post #1

Najlepiej na Spectrumowe forum. Tam stale coś naprawiają i mają od tego swoich magików do wskrzeszania.
Zresztą lubią wszelkie maszynki ze Z80.
A niektórzy podejmują się przywrócenia do żywych takie zgliszcza, że kopara opada.
http://www.speccy.pl/forum/index.php?board=23.0

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2018 12:57:13 przez ZbyniuR
[#3] Re: gdzie serwisować?

@ZbyniuR, post #2

dzięki
[#4] Re: gdzie serwisować?

@porywacz_zwlok, post #3

I co odezwali się?

Najlepiej to napisać skąd jesteś i w jakim stanie jest "pacjent". Jeśli go próbowałeś włączać to jakie są objawy, albo wkleić zdjęcia śmieci z ekranu lub bajzlu w środku obudowy. Takie dodatki zwykle przyspieszają reakcję, bo ułatwiają diagnozę, tzn określić koszty i ilość czasu jaką trzeba na naprawę poświęcić, oraz kto i kiedy z bliżej mieszkających naprawiaczy znajdzie ten czas.
[#5] Re: gdzie serwisować?

@ZbyniuR, post #4

tak, mam tam trzech ochotników. jeden amator z miejsca gdzie mieszkam. jeden pro z daleka i jeden znikąd :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem