[#1] sokół milenium
https://www.deagostini.com/pl/kolekcja/sokol_millennium/?gclid=EAIaIQobChMIqK6-sbKK3QIVhtGyCh0WEQjwEAAYASAAEgIe9PD_BwE

warto?
drogo to wyjdzie, może się ktoś orientuje ile numerów tego będzie.
[#2] Re: sokół milenium

@Shredder, post #1

Wiele lat temu miałem doświadczenia z ta firmą i ci powiem - nie warto. Końcowe numery będą droższe. Całość pójdzie w kilka tysięcy złotych. Po złożeniu część osób sprzedaje to za mniej niż połowę pierwotnej ceny. Chyba ze cie kręci samo składanie.
Wpisz w Google "deagostini falcon millenium" - jest dużo materiałów, bo to wyszło jakiś czas temu na rynek zachodni.
100 numerów, ale czy edycja polska będzie wyglądała tak samo (dodatki) - wątpię.

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2018 12:44:07 przez adam_mierzwa
[#3] Re: sokół milenium

@Shredder, post #1

to sie nazywa "Sokol milenium" dla jeleni
[#4] Re: sokół milenium

@selur, post #3

Czyli odpuszczam sobie.h
[#5] Re: sokół milenium

@adam_mierzwa, post #2

Składałem 3-4 lata temu Warszawę z DeA. Jakość nie powala. Na forum dużo ludzi robiło przeróbki. Nie mówię o takich przeróbkach, co to wszystkie elementy wyglądały jak z prawdziwej warszawy, pomniejszone do skali, ale chodzi o malowanie, jakość odlewu, jakość plastiku i wielu innych elementów. Cała warszawa wyniosła chyba 2,5 tys zł.
Co do ceny numerów, to tylko pierwsze 4 numery były w promocyjnej cenie, pozostałe były chyba 2 razy droższe. Do końca prenumeraty cena poszczególnych numerów była niezmienna.
Niestety było też dużo reklamacji elementów. Czasem czegoś brakowało. DeA bez problemu wysyłała brakujące/ reklamowane numery, ale często jakość tych elementów nadal była kiepska. Ja odpuszczałem, ale zawzięci modelarze poprawiali niedoróbki.
[#6] Re: sokół milenium

@SuperBuster, post #5

Pewnie taniej było by kupić model z Lego :P
[#7] Re: sokół milenium

@adam_mierzwa, post #2

Jak kolega napisał. Warto chyba poczekać, aż wszystko wyjdzie i wtedy kupić na znanym serwisie aukcyjnym cały komplet za połowę ceny:) a przy składaniu potem ewentualnie dokupować "braki". Tak pewno wyjdzie taniejOK
[#8] Re: sokół milenium

@Tomski, post #7

No nie wiem, czy ktoś od razu po wydaniu całej kolekcji sprzeda za połowę ceny.
Poza tym dla mnie to żadna frajda- złożenie ,,za jednym razem" całego modelu i...koniec zabawy:D

Ja lubię właśnie to wyczekiwanie na kolejne numery, na ten ,,dreszczyk emocji". ;)
[#9] Re: sokół milenium

@Imbir, post #8

kup zatem na alledrogo cały komplet w zeszytach i otwieraj jeden na tydzień ;)
na aukcjach sprzedają też chyba hurtownie którym to nie zeszło bo ludzie mają czasem po kilka sztuk tego samego.
[#10] Re: sokół milenium

@softiron, post #9

He he, to już nie to samo, otworzyłbym wszystko na raz z ciekawości;)

Wolę jednak zamówić normalnie :p
[#11] Re: sokół milenium

@Imbir, post #10

cierpliwością Jedi droga jest nacechowana. nie pośpiechem... hrmm?
[#12] Re: sokół milenium

@Shredder, post #1

Zauważyłem ten temat zupełnie przypadkiem. Nie chcę robić siary, ale gdyby ktoś był zainteresowany, to mam takiego dosyć sporawego Sokoła z 1995 Made in Lucasfilm, czy jak mu tam. Kiedyś wsadziłem baterie i nawet że się coś zaświeciło i głośniczek wydawał sokołowe dźwięki. Stan jest taki sobie powiedzmy. Brakuje mu klapki od kabiny i chyba jakiegoś kółka po którym okręca się laser na czubku (choć głowy nie dam, czy tak nie było oryginalnie). Mam do tego Hana w płaszu, Obi-Wana ze świecącym laserem (ale po plastikowym "patyczku" ślad zaginął bezpowrotnie) i pilota rebelii (chyba 1978, i ile mnie pamięć nie myli). Odkupiłem od jednego gościa lata temu, bo miało być na dekorację amigowego kąta, ale przeprowadziłem się i na nowym mieszkaniu niestety tego nie "zamontuję". Jakby ktoś wykazał zainteresowanie, to niech pisze na PW, bo nie chcę bana za wtrąbianie się z takimi ofertami
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem