[#9]
Re: Czy ktos kozysta jeszcze z GG?
@grxmrx,
post #8
Owszem o to chodzi. I brzmi to banalnie, ale używałem bardzo starego GG 6.1 (bo nowsze nigdy mi się nie spodobały), a nowy właściciel zablokował mi nr i nawet nie wysłał żadnego wyjaśnienia komuś kto się logował z tak starego programu.
Zainstalowałem sobie GG10, bo to najnowszy z tych które jeszcze rozpoznają profil w kompie z którego mi loguje automatycznie z hasła zaszytego w profilu. I tam się dowiedziałem o nowym właścicielu i regulaminie. Jednak jedyna opcja jaką mi dają do jego zatwierdzenia jest online na stronce gdzie muszę podać hasło którego nie pamiętam.
Opcja "nie pamiętam hasła" twierdzi że wysłali mi maila, dodając małym druczkiem że to zadziała tylko jeśli wcześniej zgłosiłem tego maila w jakiś tam właściwy sposób. Użyłem oba adresy które posiadam od 15 lat gdy zakładałem GG. I nic nie przyszło, w spamie też.
Pozostała mi możliwość oglądania i zgrania sobie listy ludzi oraz archiwum. Mam na to kilka miesięcy przed odebraniem mi tego numeru.
Nawet chciałem sobie założyć nowy nr ale jak na dzień dobry chcieli maila i pozwolenie na słanie mi spamu, to jakoś mi przeszła ochota. Spam mi niepotrzebny, a do sporadycznego klikania mam jeszcze Skype. :) Łatwo mnie tam znaleźć po ksywce i mieście lub nazwisku.
Są jeszcze dwie opcje. Kliknąć w linka który dostałem gdy mi aktywowali numer przed 15-u laty, niestety ten mail nie przetrwał, zresztą wątpię by zadział taki co pamięta pierwszego właściciela.
I ostatnia opcja, musiałbym znać hakera który potrafi odzyskać hasło z pliku na moim kompie z którego loguje mnie automatycznie. Najnowszy GG nie rozpoznaje tego pliku.
Chwila właśnie przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Zmienić hasło w tym starym GG 6.1, bo nie trzeba przy tym podawać starego hasła, a w gg10 trzeba. Ale wpierw na wszelki wypadek zgram sobie listę i archiwum na pamiątkę. Z tym że tam też trzeba będzie się zgadzać na ten spam, to szczerze nie wiem czy się zdecyduję.
Hmmm.
PS.: W Amazon też są zabawni informatycy. Co jakiś czas zmieniają wygląd i działanie stronki. Zdarzało mi się że zapominałem hasło. Prosiłem o maila do jego zmiany, po kliknięciu w linka wchodziłem na stronę do wpisania nowego hasła. Ale teraz wysyłają tylko kod tymczasowy pozwalający się zalogować, a w zmianę hasła muszę wejść sam i podać tam stare hasło. Niestety to tymczasowe nie działa. hahaha. Czyli za każdym razem muszę prosić o kod tymczasowy. Dobrze że rzadko z tego korzystam. :D