[#1] Apple planuje produkcje samochodów.
Ptaszki ćwierkają że Apple planuje wejść na rynek samochodów elektryczno-autonomicznych ...
https://www.youtube.com/watch?v=1PIguSy8FZ0

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2018 16:23:11 przez ZbyniuR
[#2] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@ZbyniuR, post #1

No i swietnie.
Niech wtopia kase w produkcje i zbankrutuja. Jednego paskudnego monopolisty bedzie mniej OK
[#3] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@selur, post #2

Myślę że mają za dużo kasy aby tak od razu splajtować. Nawet jak pierwszy model nie będzie się cieszył wielkim powodzeniem to, następny zrobią lepszy. Choć z takimi cenami, to popularniejsi od Chińczyków nie będą. Ja tam już się nie mogę doczekać tanich elektryczno-autonomicznych pojazdów. Wszystko mi jedno z jakim logo. Choć wolałbym żeby także latały.
[#4] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@ZbyniuR, post #3

Dziękuję, za takie auto, które będzie nowoczesne jak Astra z 1991 roku, a cena pewnie jak za 3 Bugatti.
[#5] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@SuperBuster, post #4

Nie trzeba posiadać Apploskich produktów aby korzystać z rozwiązań które dopracowali i spopularyzowali.

Za 20 lat o bezpieczeństwie auta będzie decydować oprogramowanie, a nie strefy zgniotu. A o osiągach baterie, a nie ciśnienie w komorze spalania. I po to inwestują w to kupę siana aby wskoczyć do grona kilku największych producentów aut. Bo pewnie któryś z obecnych prześpi te zmiany, bo ich szef jest za stary by patrzeć w przyszłość.

Tak samo jak Polaroid przespał przeskok na cyfrówki, a producenci nośników magnetycznych przespali rewolucję pamięci flash. A dziś jeśli przetrwali to sprzedają ze swoim logo produkty tych co pierwsi inwestowali w nowy rodzaj nośników.
[#6] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@ZbyniuR, post #5

"Za 20 lat o bezpieczeństwie auta będzie decydować oprogramowanie..."

Korpobrednie kolego ale sami sie wszyscy przekonaja, ze za te 20 lat bedzie gorzej niz dzis ok, racja
[#7] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@selur, post #6

A i jeszcze jedno ...
za 200 lat wszyscy wielcy zwolennicy e-book'ow itp. nowoczesnych bzdet sie niezle przejada jak zabraknie energii elektrycznej.

Przy obecnym kierunku rozwoju cywilizacji wczesniej czy pozniej wrocimy do epoki kamienia lupanego, mamy to jak w banku OK
[#8] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@selur, post #7

Faktycznie, długoterminowe prognozy nie są optymistyczne, ale jeszcze jest możliwość ich zmiany.
[#9] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@RomanWorkshop, post #8

Zasoby ropy też się miały już skończyć, i to co najmiej dwukrotnie, a tej nadal starcza :)
[#10] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@makarsky, post #9

Z 50 lat temu szacowano że zasoby ropy starczą na 50 lat, ale technologie wykrywania złóż się poprawiły, także technologie wydobycia są bardziej zaawansowane, i złoża które kiedyś uznawano za zbyt trudne do wydobycia, obecnie są w naszym zasięgu. Ale tylko kilkanaście % ropy jest przeznaczana do celów energetycznych, a reszta do produkcji tworzyw sztucznych i różnych chemikaliów. Inne źródła energii istnieją, ale inne źródła plastiku nie. Chyba że zaczniemy je skupywać tak jak teraz makulaturę, albo będzie reglamentowany, albo będziemy po niego latać na Tytana.
[#11] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@ZbyniuR, post #10

No, plastik akurat jest prawie w 100% odzyskiwalny z odpadów, więc nie załamywałbym rąk. Poza tym - bioinżynieria pewnie nas prędzej czy później (pewnie prędzej) zaskoczy roślinami produkującymi - bo ja wiem? Granulowany kaprolaktam?
[#12] Re: Apple planuje produkcje samochodów.

@recedent, post #11

Też jestem optymistą, no i nie ja będę musiał nad tym pracować, więc to nie surowce mnie martwią w przyszłości, ani ocieplenie, wojny czy sztuczna inteligencja, tylko coś innego. Ale to nie miejsce by o tym pisać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem