[#1] Nintendo Gamecube zakup....
Witam.
Jak sugeruje tytuł, mam okazję kupić za niecałe 30 funciakow Gamecube.
Już parę lat temu brało mnie na tę konsole ale mi przeszło.
Teraz znów mnie wzięło i chce zrealizować ten pomysł.
Podpowiedźcie jak z grafiką na dużym TV, są ponoć adaptery HDMI,....
Ogólnie jak to się dziś sprawuje....
[#2] Re: Nintendo Gamecube zakup....

@WojtekX, post #1

Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie zakup Wii pierwszej generacji, które ma możliwość odpalania gier z GC i nawet 4 sloty na pady z tej konsoli. Takie dwa w jednym i mniej miejsca zajmuje. ;)

Tylko że wtedy se nie podepniesz GBA do tego, ale nie wiem czy dla tych paru tytułów warto sobie tym głowę zawracać.
[#3] Re: Nintendo Gamecube zakup....

@WojtekX, post #1

Mam Wii do sprzedania, przerobiona softmodem jakby co pisz.
[#4] Re: Nintendo Gamecube zakup....

@KM, post #3

Dzieki za Wii, cieżko by było do UK to wysyłać, Wii tutaj jest sporo i zapewne sobie sprawię.
Chcę zgromadzić konsole w tej kolejności: Nintendo Gamecube-XBox pierwszy (ten stary)-Sega Dreamcast-Nintendo Wii U.... Mam obecnie wyłącznie PS3 Slim..

Ale teraz interesuje mnie Gamecube, jak ktoś ma niech opisze jak to wygląda z TV, jak wyglądają gry...
[#5] Re: Nintendo Gamecube zakup....

@WojtekX, post #4

Z kolei WiiU jest kompatybilne z Wii ale nie z GC, więc jak planujesz je mieć to może faktycznie GC + WiiU, to drugie już ma sygnał cyfrowy.

Co do telewizorów, no cały czas ta sama śpiewka co ze wszystkimi konsolami nadającymi na sygnale telewizyjnym. Podepniesz to pod SCARTa lub czinczami. Jakość obrazu będzie dokładnie taka jak spodziewana w takim przypadku. Magicznych konwerterów nie próbowałem, ale jak nie masz wejść analogowych w tv to zamiast kupować oddzielnie dla każdej konsoli to może jednak warto zaopatrzyć się w jakiś hi-endowy scandoubler, np. framemeister o ile gdzieś go jeszcze dorwiesz.

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2018 08:52:27 przez teh_KaiN
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem