Wątek zamknięty
[#1] WOŚP
I po Wielkiej orkiestrze niestety....
[#2] Re: WOŚP

@Shredder, post #1

skąd te informacje? Z tego co wiem Owsiak jedynie zrezygnował z funkcji prezesa. WOŚP będzie działać nadal.
[#3] Re: WOŚP

@snajper, post #2

Moim zdaniem firma ochroniarska dała dupy, skoro ten nożownik wszedł na nieswojej przepustce, którą zwinął jakiemuś dziennikarzowi.
Pewnie trafi do czubków.

I drugie co mam ochotę powiedzieć to podoba mi się reakcja Janiny Ochojskiej, choć niektórzy uważają że jest z konkurencyjnej organizacji, to pokazała że dla ludzi dobrej woli nie ma takich podziałów.
Być może Jurek już od jakiegoś czasu był zmęczony tą rolą za którą tak go szkalowano. Tak czy siak nie sądzę by ten epizod WOŚP-owi zaszkodził.
[#4] Re: WOŚP

@ZbyniuR, post #3

A obiecał do końca świata i jeden dzień dłużej.
Jestem zawiedziony niestety.
[#5] Re: WOŚP

@Shredder, post #4

Orkiestra będzie grała, tylko dyrygent się zmieni. No chyba że jeszcze tłumy go przekonają aby został.

Zastanawia mnie pozytywna rola hejterów. Im bardziej się go czepiają, tym więcej ludzie dają im kasy. Owszem część zawistnych i nieufnych ludzi koncentruje przez nich swoje pyskówki na orkiestrze, ale jednocześnie robią całej idei reklamę, i zwiększają zapał tych życzliwych do tego by się od takich hejterów odseparować i tym chętniej dawać więcej kaski.
[#6] Re: WOŚP

@ZbyniuR, post #5

prawie tak jak w naszym swiatku...

Im wiecej Selur najezdza na ohydne bakbonowe krapy, tym chetniej ludzie za nie placa dziesiatki euro w preorderach pomysł
[#7] Re: WOŚP

@selur, post #6

Bez sensu.
[#8] Re: WOŚP

@snajper, post #2

Gdy czytałem tę wiadomość, to przemknęła mi myśl pomysł, że Jerzy Owsiak w WOŚP odsunął w cień, żeby przygotować się do najbliższych wyborów prezydenckich... jako kandydat.

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2019 23:11:11 przez R-Tea
[#9] Re: WOŚP

@R-Tea, post #8

Ja Ciebie proszę, wiem, że Amerykanie mieli aktora Regana za prezydenta, a my elektryka/eklektyka Wałęsę, ale chyba już wystarczy. Naprawdę są lepsi, po każdej stronie barykady.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2019 14:21:07 przez KM
[#10] Re: WOŚP

@KM, post #9

Jurek się otrząsnął i wraca.
[#11] Re: WOŚP

@ZbyniuR, post #10

Wiedziałem, że tak będzie, to aktor jak wszyscy tzw. celbryci, a dla mnie pozerzy bez kręgosłupa moralnego. To samo politycy, próbują szoł robić żeby ludzie na nich głosowali, a później robią wstyd tym, co oddali na nich głosy. Takie czasy. Lepiej już nie będzie, bo TV i kasa rządzi światem. Tak więc: "innego końca świata nie będzie ..."

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 11:35:56 przez KM
[#12] Re: WOŚP

@KM, post #11

no jeszcze tylko tego brakowało, żeby Jurek na koniec dostał w łeb. x| A Ty co byś zrobił na jego miejscu, żeby nie wyjść na aktora? Pokazałbyś, że masz wszystko w d*pie, bo to nie Ty faceta zamordowałeś? Albo po odejściu pokazałbyś, że masz w d*pie głos ludu. Gdybyś na początku olał temat, to zbierałbyś baty "do końca świata i o 1 dzień dłużej". Zresztą i tak będzie je zbierał, tyle że może trochę lżejsze.
Jurek też jest człowiekiem i kierują nim emocje, a nie zimne kalkulacje. Może mógłby dać sobie trochę odsapnąć i poczekać z tym powrotem np. do Pol'and'Rocku, ale wtedy to tym bardziej wyszłoby na to, że wszystko sobie zaplanował i robi szopkę. Z której strony nie spojrzysz, tam d*pa.
[#13] Re: WOŚP

@snajper, post #12

Wiekszy zal i smutek czulem patrzac na lezace na smietniku choinki w styczniu, niz po tym calym incydencie zwanym "zamachem".
Tyle drogocennej przyrody i wszystko na kiblu...jak smieci

Nie mam wspolczucia dla obludnikow i miec go nie bede a ten caly cyrk z zaloba narodowa mnie mdli.
Ament
[#14] Re: WOŚP

@snajper, post #12

Co bym zrobił? To co każdy dorosły człowiek, najpierw bym pomyślał, a później powiedział, tym bardziej, że nie jest szeregowym Kowalskim tylko rozpoznawaną osobą, która stworzyła ten ruch. Mógł się zamknąć, na tydzień, odciać od wszystkiego do momentu pogrzebu, dać sobie kolejny tydzień, pomysleć, czy czuje się jakoś odpowiedzialny (jak mi sugerują), czy nie i wtedy podjąć decyzję jaką uważa za słuszną. Jurek przede wszystkim jest dorosłym facetem, który jest odpowiedzialny tak myślę, a wyszedł z niego dzieciak. Baty będa zbierać wszyscy, którzy dotkną się polityki (choćby prze fotki z politykami jako poparcie), teraz zacznie się jazda z oskarżeniami, kto za to odpowiada, już jest śpiewka mowa nienawiści. Ja jej nie kupuję, bo za tę mowę są odpowiedzialni Ci, którzy teraz najgłośniej nawołują do jej zwalczania, czyli politycy, celebryci, TV, a na samym końcy zwykli ludzie. Który z ww. powiedział przepraszam, za chamówę jaką odstawiałem do tej pory względem adwersarzy, widzów, wyborców? Żaden!
Żeby nie było szanuje Jurka za to co zrobił, ale akcja z rezygnacją w mojej ocenie wyglądał jak foch divy z opery mydlanej.
[#15] Re: WOŚP

@KM, post #14

jednak przyznasz, że czego byś nie zrobił, wszystkim nie dogodzisz. Przytoczę tu wypowiedź z forum joemonstera:

Owsiak zrobił tak i tak to trzeba pojechać, zrobiłby inaczej to pociski czemu nie zrobił tak i tak.

Złożył rezygnacje były pociski, że "polityczne" wystąpienie. Walnął pod nosem "dziki kraj" to pociski, że antypolski. (...) Złożył deklaracje powrotu. Już się grzeją klawiatury. Że wcześniej to na pokaz, pod publiczkę, że czemu po pogrzebie...
Jedni czemu na pogrzebie byli "żebracy z WOŚP" (na życzenie rodziny, ale kto by się nimi przejmował), drudzy czemu taca poszła na Caritas, a nie na WOŚP.
(...)
Co najmniej połowa się cieszy (osobiście mam nadzieję, że jednak trochę więcej), połowa się nie cieszy i grzeje, że wiadomo było że nie zrezygnuje z milionów z fundacji i inne tego typu pierdoły.

A jak to zwykle w naszym kraju, już po fakcie na każdym rogu wyrastają specjaliści objaśniający, że "trzeba było zachować się tak a tak, wtedy wszystko byłoby lepiej". Nie piję w tym miejscu do Ciebie, ale taki właśnie panuje ogólny trend.
[#16] Re: WOŚP

@snajper, post #15

Zgadza się, nie dogodzisz. Mnie rozwala to co czytam, rzecznik Po pisze, że to był mord polityczny a słowa w kościele były skierowane zgadnij do kogo? A ja twierdze, że wszystkie partie (no może poza Kukiz15) to jedno i to samo zło (Kukiz mniejsze, bo młoda). Oni nie widzą, że robią coś źle. Na złość Po pójdę zagłosować na PIS albo na Korwina jak zwykle :).
Polska to naprawde chory kraj. Jak komuś się nie podoba, to dziś może się spakować i wyjechać, to nie PRL lub czekać do kolejnych wyborów, założyć partię etc.. Zamiast krzyczeć jak im źle, niech pokażą, że potrafią lepiej. Ja już rzygam tym negatywnym przekazem. Nie podoba mi się wiele rzeczy, które robi ten rząd, ale jak wspomnę co robił poprzedni to jakoś za nim nie tęsknie. Jak to Korwin powiedział PISowi, wygraliście, bo ludzie mieli już dość PO, a innej alternatywy nie widzieli - i miał rację. Szkoda, że gada też głupoty, które przykrywają jego mądre wypowiedzi.
Jurek teraz powinien wyłączyć na miesiąć media społecznościowe, nie odpisywac na meile, nie odbierać telefonów, bo będą go chciały obie strony wykorzystać i to jest przykre.
Nie korzystam z mediów społecznościowych.
[#17] Re: WOŚP

@KM, post #16

Jurek dźwiga na barkach odpowiedzialność której żaden z nas nawet nie umie sobie wyobrazić, jest tylko człowiekiem a zawistnicy obrzucają go taką kupą gówna, że żaden z nas nie wie jak by sobie z tym poradził. Dlatego gadanie że powinien zrobić... albo że ja na jego miejscu bym zrobił... to tylko dziecinada, megalomania i zadzieranie nosa. Bo żaden z nas nie zrobił nic równie wielkiego.

Moim zdaniem chłop się po prostu trochę podłamał, dawałem mu jakiś miesiąc by się zebrał do kupy, a nie minął nawet tydzień.
#MuremZaOwsiakiem - postawiło go na nogi. No i dobrze. :)

A jak ktoś pisze że jego zachowanie jest aktorstwem politycznym, to zastanawiam się - Ludzie co wy zażywacie? Czyżby TVP+PiS?
[#18] Re: WOŚP

@ZbyniuR, post #17

Czyżby TVP+PiS?

Czyżby "mowa miłości" rodem z TVN + PO ver POKO? Sorki EOT z mojej strony, napisałem to co uważam, możesz się zgodzić lub nie, ale sam postawiłeś się w roli sędziego i osądzasz innych, ale inni nie mogą osądzić Owsiaka. PISz co chesz mnie to lotto. Zdania nie zmienię.
[#19] Re: WOŚP

@ZbyniuR, post #17

Zbyniek... zamiast biadolic jak jakis syn polityka z PO, napisz cos fajnego na Amstrada.
Jesli nie umiesz gry to moze chociaz jakies demo w Basicu szeroki uśmiech
[#20] Re: WOŚP

@selur, post #19

Po tym jak w jednej linijce Basica zrobiłem chodzące Lemingi, to sam sobie postawiłem poprzeczkę tak wysoko, że teraz już trudno mi do tego doskoczyć. :D

A propo biadolenia to nie myślcie że patrzę na Owsiaka przez różowe. Moim zdaniem gdyby chciał sobie poprawić PR to zamiast opowiadać bajki że robi Woodstock w ramach podziękowań za pracę wolontariuszy, nie powinien tych dwóch imprez ze sobą mieszać. Tylko niech się festiwal finansuje z biletów, ewentualnie zniżka dla tych co rzeczywiście chodzili z puszkami po mrozie. Tymczasem z puszkami chodzą dzieciaki co wolą Smerfne Hity, niż muzę metalową czy folkową. A te obdartusy z festiwalu nie zebrali by do puszki ani grosza, bo wyglądają na takich co wydali by tą kasę na piwo. Po cholerę on to miesza? Jak nie ma cię na liście wolontariuszy co przynieśli pełną i nieuszkodzoną puszkę, to albo kupujesz bilet albo nie ma wstępu na festiwal. I to by było uczciwe postawienie sprawy, a nie takie mydlenie ludziom oczu.

I po drugie, co z tego że za pracę we fundacji formalnie nic nie dostaje, skoro ma prywatną firmę która organizuje imprezy, (i nie wiem czy mają też innych klientów), ale głównym jest WOŚP, który mu płaci za to co robi. A przecież jest dziennikarzem muzycznym, kiedyś robił witraże i inne ozdoby do zabytkowo wyglądających budynków. I gdyby się tego trzymał to Kurka i spółka by się nie mieli o co czepiać.

To tak jak nasi prezydenci którzy w chwili "wstąpienia na tron" rezygnują z bycia członkiem partii, by zademonstrować swoją bezpartyjność. Bo lud jest tak ciemny że uwierzy że przestali z nimi sympatyzować. ;)

Ale to tak nie działa i powinien bardziej dbać o to by nie mieć takich niezdrowych powiązań.

Max Kolonko mówi że szanuje Owsiaka bo nawet gdyby wszystkie zarzuty jakie mają jego krytycy były prawdziwe, to i tak jest święty w porównaniu z amerykańskimi organizacjami charytatywnymi, w których normą jest że minimum 30% ze zbiórki idzie na opłacanie działaczy. Więc i tak robi dobrą robotę jak mało która organizacja.

A propo organizacji, niemiecki Caritas (tak tak niemiecki, w PL jest tylko oddział), chwali się że zbiera więcej i że większy procent przekazują na cele statutowe. Deklaracje pięknie wyglądają na papierze. Ale czy ktoś wie, na co ta kasa idzie oprócz wosku na świeczki? Gdzie są ci biedacy których ratują? Ile taki biedak dostaje na łepka powiedzmy w roku?
Czy ktoś im patrzy na ręce, czy tylko ręka rękę myje? Bo media mają w jednej łapie, a sądy w drugiej i nikt im nie podskoczy.

A w PO kiedyś wierzyłem, jak obiecali JOWy. Mieli na to dwie kadencje i dupa. A teraz mam tam wszystkie partie równie głęboko. Bardziej mi imponują sukcesy gospodarcze Chin niż demokracja.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 21:33:47 przez ZbyniuR
[#21] Re: WOŚP

@KM, post #16

Zgadzam się z KM w całości. Też mi ciarki przechodzą, jak pomyślę, że ten zmanipulowany tłum pójdzie wkrótce głosować na PO. Nigdy nie czułem się tak oszukany jako wyborca kiedy na nich zagłosowałem (i tego buca Komora).
Co do Owsiaka, bez wątpienia należy mu się szacunek za efekt jego pracy czyli WOŚP.
Niestety jego wizerunek urósł do rangi świętości i trzeba mówić tylko dobrze aby nie narazić się na krytykę.
Zastanawiał się ktoś co skłoniło syna wysoko postawionego funkcjonariusza SB do bycia takim filantropem, za nasze pieniądze? Kto w tamtych dzikich czasach (początek lat 90-tych) mógł rozkręcić taki biznes? Tak bez pleców kasę zbierać? Mafia by się nie zainteresowała? On od zawsze umiał robić wokół siebie pozytywny PR. Za młodych czasów bohaterski Jurek pomimo godziny policyjnej śmigał swoim busem marki VW (kto wtedy miał takie auta?) po Wawie unikając patroli. Studentki piały z zachwytu, koledzy muzycy z uznaniem klepali go po ramieniu. Nikt nie wiedział, że ma PLECY.
To ta sama klika co kwachu, komor, cimoszka i inni. Cały ten obóz płynnie przeszedł w PO.
Nie od razu. Rudy powoli eliminował innych którzy mieli kręgosłup. Biedy Janek Rokita (raczej poczciwy był to człowiek) kiedy zorientował się jak go donek wysterował - postradał zmysły.
Eh 90% rodaków żyje w matrixie.

Co do śp. Adamowicza. Narracja jak po śmierci JP II lub katastrofie smoleńskiej. Serio? Tak mąż stanu?
Po tych PIĘCIU biednych dziewczynkach co tydzień wcześniej spłonęły nawet ułamka tego reżyserowanego żalu nie było.
Rozgrywają nas jak pionki. Mało kto chce się zastanowić. Choćby sięgnąć pamięcią jak nas golili za PO.
Od lat za sterami kraju inni mężowie stanu, tyle że naznaczeni genem ojca-kata (kwachu,cimoszka), dziada-zdrajcy (komor).
Tu nic nie jest przypadkowe, zwłaszcza ta wojna polsko-polska.
Oni już wiedzą kto będzie następnym prezydentem RP.

PS. Żeby nie było. Nigdy nie głosowałem na PIS.
-K15
[#22] Re: WOŚP

@movin, post #21

"Gdy wladza, rzekomo konserwatywna, gwalcila konstytucje, niszczyla sady, kneblowala opozycje i obywateli, On - prawdziwy konserwatysta- na ulicach i pod sadami walczyl o Trybunal Konstytucyjny, wolne sady, wolne media, prawa obywatelskie."

oryginalny tekst z pierwszej strony Gazety Wybiorczej
[#23] Re: WOŚP

@movin, post #21

stale wam coś w tym kraju nie pasuje.
Czasami trzeba wybrać mniejsze zło.
[#24] Re: WOŚP

@Shredder, post #23

Do politykowania zapraszamy na inne portale.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem