[#1] Audyty...
Mam swoją stronę i od tamtego roku otrzymuję różne propozycje "matrymonialne" typu:

Od pana:
Dzień dobry Państwu, przygotowując strategię szerokiej widoczności w Google dla naszego Klienta i analizując wyniki wyszukiwania trafiłem na Państwa stronę i zauważyłem, że ma ona bardzo duże możliwości jakie nie zostały do tej pory wykorzystane. (...) Jeżeli są Państwo zainteresowani takim audytem to proszę o kontakt.

Od pani:
Dzień dobry, jestem przedstawicielem firmy <Xxxxx>, jest to międzynarodowy agregator ofert pracy, pracujemy w 66 krajach świata. W ciągu miesiąca odwiedza nas ok 2 mln. użytkowników i chcielibyśmy zaproponować Państwu darmowe promowanie strony internetowej, polegające na opublikowaniu Państwa baneru reklamowego u nas na portalu <Xxxxx>.
W zamian prosimy tylko o umieszczenie u Państwa na stronie krótkiego linku do <Xxxxx>. Proszę o informację z kim mogłabym skontaktować się w sprawie współpracy. Z góry dziękuję za odpowiedź.

I od innego pana, nieco bardziej "napalonego":
Dzień dobry, Przygotowując się do audytu dla jednego ze swoich potencjalnych klientów trafiłem na Państwa stronę i przykuła ona moją uwagę - niestety, głównie ze względu na niewykorzystany potencjał. (...)
Przechodząc do meritum; chętnie przeprowadzę dla Państwa audyt domeny (...) Jeżeli moja wiadomość jest dla Państwa interesująca - proszę w odpowiedzi podać domenę głównego konkurenta; z przyjemnością przygotuję pełną analizę.

Dzień dobry, nie tak dawno kontaktowałem się z Państwem w sprawie spersonalizowanego audytu dla <moja strona>, dzięki któremu uzyskaliby Państwo wnikliwą analizę ruchu na Państwa stronie. Audyt przeprowadzony zostałby przez naszych wykwalifikowanych specjalistów SEO i jest on w 100% darmowy. Ponadto, jego przeprowadzenie nie zobowiązuje Państwa do nawiązania z nami żadnej współpracy.

Domyślam się, że są Państwo zajęci bieżącymi sprawami firmy i mają wiele obowiązków na głowie. Dlatego, aby zaoszczędzić Państwa cenny czas, proponuję krótką rozmowę telefoniczną. W trakcie jej trwania wyjaśnię, w jaki sposób nasze działania wpłyną na wyniki Państwa firmy.

Jeśli chcieliby Państwo poprawić widoczność <moja strona> oraz poprawić ruch na stronie - proszę o informację, kiedy moglibyśmy porozmawiać.

Teraz nie wiem, którą propozycję wybrać... Oczywiście najbardziej kusząca jest dla mnie oferta od pani ;)
[#2] Re: Audyty...

@RomanWorkshop, post #1

Jak od Pani to poka fote
[#3] Re: Audyty...

@mikecios, post #2

Niestety jeszcze nie jesteśmy na takim etapie znajomości. Powiedziała, że jak na moją stronę będzie więcej wejść, jak wyjść to wtedy może prześle zdjęcie ;)
[#4] Re: Audyty...

@RomanWorkshop, post #3

Targuj się. Napisz jej, że gwarantujesz, że wejść będzie dokładnie tyle samo ile wyjść o ile sesja zdjęciowa wypadnie zadowalająco. Powodzenia!
[#5] Re: Audyty...

@recedent, post #4

Dzięki, to jest jakieś rozwiązanie, ale obawiam się odpowiedzi w stylu: "Dobrze wchodzę na zdjęcia, ale nie za dobrze na nich wychodzę" ;)
[#6] Re: Audyty...

@RomanWorkshop, post #1

Kolejna propozycja:
Dzień dobry,

przygotowując raport wyszukiwalności fraz dotyczących Państwa branży trafiłem na Państwa stronę. Po krótkim rozeznaniu zauważyłem, że serwis posiada błędy optymalizacyjne, które w znaczącym stopniu wpływają na jego widoczność.

Z racji tego, że od lat zajmuję się optymalizacją stron internetowych w obrębie SEO i UX, pozwoliłem sobie na szybką analizę.

Według narzędzia Senuto Państwa serwis jest widoczny na 30 fraz w TOP10 oraz 421 fraz w TOP50 w wynikach wyszukiwarki Google. Na podstawie tych danych stwierdzam, że strona ma potencjał i chętnie podzielę się z Państwem swoimi spostrzeżeniami.

W ramach analizy jaką mogę przeprowadzić dowiedzą się Państwo:

jakie błędy występują w ramach kodu źródłowego strony
jak wygląda poziom optymalizacji strony i na ile jest zbieżny z wytycznymi Google
jak wygląda stan zaindeksowania strony w stosunku do konkurencji
jaki jest "rozmiar" strony względem konkurencyjnych domen
jaki jest orientacyjny ruch generowany u konkurencji
jaka jest struktura ruchu u konkurencji
co należy zrobić aby dogonić określone strony konkurencji

Co ważne sama analiza jest bezpłatna i niezobowiązująca i niezależnie od Państwa obecnej sytuacji taka wiedza jest uniwersalna i może się zawsze przydać.

Jeśli chcą Państwo dowiedzieć się więcej na ten temat, proszę o kontakt mailowy.

Po 5 dniach...
Dzień dobry,

nie tak dawno kontaktowałem się w sprawie Państwa serwisu. Chciałbym zapytać, jak odnoszą się Państwo do propozycji z poprzedniej wiadomości?

Teraz mam ciężki orzech do zgryzienia, bo nie wiem co odpisać. Czy wyraz na "s", czy może na "p" ;)
[#7] Re: Audyty...

@RomanWorkshop, post #6

Może i na "s" i na "p", na przykład: "Spadaj pierdoło"! pomysł
[#8] Re: Audyty...

@recedent, post #7

Ok wysłane, zobaczymy co odpisze.
[#9] Re: Audyty...

@recedent, post #7

albo "ssij pastylkę".

choć może być też "sadź paprotki".

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2019 21:07:09 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem