[#1] Po co to zbierać...
Po co ten wszystki sprzęt zbieracie?
Przecież każdy z nas kiedyś umrze, i ze sobą tego nie zabierze. Ponadto tych dóbr też nikt za nieboszczykiem nie będzie niósł.
A ci co zostaną to wyrzuca na śmieci, albo za grosze się pozbędą...
Więc czy warto....

Pytanie trochę egzystencjalne.
[#2] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

jak Ci sprzęt zawadza, to ja chętnie przygarnę. Dorzucam dwa Harnasie do takich rozkminek.
[#3] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

A po co się żyje, pracuje, kupuje różne rzeczy, czy pisze posty na forum? Pewnie dla tych kilku krótkich chwil, które są piękne i sprawiają przyjemność.
[#4] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

przeciez to oczywiste, ze na handel
tyle, ze jeden chce pohandlowac i zarobic na nowego laptopa lenovo a inny na nowego Mercedesa GLE 450...
[#5] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

Dołek wieku średniego ... przeczekać ... znaleźć inne zajęcia/przyjemności lub wrócić do starych:). Zmienić priorytety.
[#6] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

Myslę że jakby tak myslec jak mówisz, to nic nie miałoby sensu. Na ciul kroić chleb, smarowac masłem, kroić ser lub wędline. Ugryść chleba, wziąć masła łyżką i ugryść sera. To samo ze sprzetami czy jakimkolwiek hobby. Życie jest krótkie i jeżeli skupisz się tylko na pracy, jedzeniu, wychowywaniu rodziny... ktos powie ci po co? Przecież praca i tak sie skończy, dzieci dorosną i nie będziemy im potrzebni.
I tu właśnie jest miejsce, na hobby, pasję, sztukę.
Tak sformułowane pytanie może świadczyć o niemożliwości pojęcia odpowiedzi.
[#7] Re: Po co to zbierać...

@Shredder, post #1

Też ostatnio nad tym się zastanawiałem mimo że sam nie mam jakiejś giga kolekcji, to raczej nie kryzys wieku średniego bo mocno zaniżam forumową średnią wiekową. ;)

Rozsądnym wydaje się żeby spisać gdzieś instrukcje komu przekazać - myślę że najlepiej jakiemuś stowarzyszeniu czy muzeum. Albo powiedzieć rodzinie ile to wszystko kosztuje, żeby mieli świadomość że lepiej ten sprzęt opchnąć dalej niż wyrzucić na śmieci.

Co innego ci, co trzymają po 10 takich samych tysiącdwusetek w swoich kolekcjach a odpalają maksymalnie dwie z nich, to już zupełnie inny temat.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem