[#1]
Szukam kogoś C64 + stacją dysków z okolic Zielonej Góry / Nowej Soli
Od dłuższego czasu leżało u mnie w szafie C64 bez akcesoriów, zakupione przypadkiem, jedynie sprawdziłem, że pokazuje się obraz, sprawdziłem klawiaturę i w sumie to wszystko co mogłem z nim zrobić. A ponieważ nigdy z czasach młodości nie miałem styczności z C64 więc za bardzo też nie miałem retro ciśnienia akurat na ten sprzęt.
Jednak ostatnio, postanowiłem sprawdzić co tak naprawdę potrafi C64, postanowiłem wyczyścić komputer oraz dokupić stację i trochę dyskietek.
Kupiłem więc stację 1541-II + kabelek serial, zrobiłem przejściówkę do zasilacza od stacji SF-314 (Atari ST). Dodatkowo wylicytowałem kilkanaście dyskietek z programami i grami na C64 (tutaj nie pasowały mi co prawda opisy gier na dyskietkach - Robbo, Robbo II etc... bardziej kojarzę z komputerów Atari no ale gość twierdził, że do C64 wiec spoko), kupiłem aby mieć na czy sprawdzić sprzęt.
Po podłączeniu wszystkiego, zrobiłem:
LOAD"$",8
i dostaję komunikat "File not FOUND" i tak ze wszystkimi dyskietkami, które kupiłem niby do C64. Myślę kurcze chyba stacja walnięta, ale coś mnie tknęło i sprawdziłem dyskietki w stacji 1050 z Małego Atari, oczywiście działają..... :o
I tutaj po przydługim wstępnie prośba do kogoś okolić Zielonej Góry / Nowej Soli czy był by ktoś tak miły i zechciał mi nagrać coś (gry,dema) na moje dyskietki aby sprawdzić czy w ogóle mój sprzęt jest sprawny i warto w niego dalej inwestować np. w SD2IEC?