[#1] Pomyłka o kilka zer:-)
Bez komentarza:
https://allegro.pl/oferta/kabel-7802716375
[#2] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #1

Popatrz na adapter Ide CF za 1000.

Dwa lata temu koleś sprzedawał klawiaturę do a1200 za 999 złotych.
Zapytałem go czy to pomyłka, powiedział że nie. Po prostu szukał frajera.
[#3] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@Ralpheeck, post #2

niech lepiej poszuka sobie lekarza (ale nie tego z PPA).
[#4] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@selur, post #3

https://allegro.pl/uzytkownik/srywa

- mysle ze to zamierzone dzialanie
- wystawienie w tych kategoriach nic nie kosztuje
- zrobil sobie z allegro portal ogloszeniowy - zainteresowanie jest bo szokuje cena, a i tak nikt nie kliknie czyli nie ma ryzyka prowizji, a jak kliknie to niech kupuje nie ma problemu
- jednak cel jest by ktos do niego napisal bezposrednio i sprzeda poza alle

taka moja teoria
[#5] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #1

On ma takie ceny, wszystko u niego jest po 1000. Np Doman czy Europa 2.1. Chyba jedynie A1200 jest za 2000. Byly sklepy, gdzie bylo wszystko po 5 zlotych, tu jest wszystko po 1000 zlotych

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2019 19:57:22 przez Don_Adan

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2019 19:59:16 przez Don_Adan
[#6] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@Don_Adan, post #5

Tak szczerze to moze sobie wystawiac za ile mu sie chce jego sprawa
A ze z siebie robi posmiewisko ..to juz nasza sprawa
[#7] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@HOŁDYS, post #6

Sęk w tym ze przez ten syf ciężko się przegląda allegro.
[#8] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #1

Ten kabel wygląda gorzej niż moje org. do Elwro z głębokiego PRLu. Być może nie zaaktualizował cen i miało być PLZ zamiast PLN
[#9] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #1

Niektórzy już mają totalnie nasr*ne we łbie. Jak mawiał klasyk "do roboty ku*wa byś się wziął"
Najgorsze jest to,że pojawia się coraz więcej absurdalnych ofert,które mają źródło własnie w tego typu absurdalnych ogłoszeniach...skoro ktoś wystawił a500 za 1000 to i ja to zrobie bo mam to samo i tak kolejni też robią,a potem to od razu wyjazd na Hawaje i leżenie dupą do góry do 15 przez miesiąc lub dwa.
Sa też ludzie zwyczajnie chciwi jak np. na allegro typ co ma A1200 z boxem za 2999 i A600 z boxem za 1999 wszystko rarytasy i te aukcje wiszą już drugi rok a moze i więcej,a cena nie opuszczona nawet o 1PLN przez te lata.
Ogólnie rzecz ujmując to faktycznie albo gość wystawił to jako darmowe ogłoszenei by się prywatnie dogadać,albo zwyczajnie isę nudził,albo nie wziął swoich leków,albo wziął ich zdecydowanie za dużo. Niestety z allegro od pewnego czasu robi sie straszny burdel i nie wygląda na to żeby było lepiej.

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2019 21:06:50 przez FeRu
[#10] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@FeRu, post #9

Niektórzy chcą sprzedać, a inni chcą sprzedawać
[#11] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #1

To chyba jakiś trol, pewnie teraz czyta to wszystko i mu wesoło szeroki uśmiech
[#12] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@FeRu, post #9

Aukcje z absurdalnymi cenami sa pewnie dla zachecenia do kupowania po cenach tylko bardzo wysokich.
Janusz wystawia A1200 za 3k, i ta ukcja wisi. Potem sprzedaje mu sie na pniu z innej aukcji za 1500 bo to okazja przy takich cenach.
[#13] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@Aniol, post #12

Osobiście uważam że nie jest ważne za ile ktoś wystawia sprzęt. Oczywista sprawa, moje więc mogę żądać ile chce. Problem polega na tym że zawsze znajdzie się ktoś kto to kupi nawet przepłacając, napędzając tym samym błędne koło Januszostwa, bo skoro ktoś kupił w takiej cenie to czemu ktoś inny miałby wystawiać taniej? No a skoro nie jest taniej to trzeba zapłacić tyle za ile wystawione. I w ten sposób kształtują się chore ceny na Alledrogo.

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2019 00:45:43 przez nostrum666
[#14] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@nostrum666, post #13

Za rok powiesz, że obecne ceny były przyzwoite. Taniej już nie będzie...
[#15] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@tbone, post #14

Wybacz ale taki kabel nawet za 20 lat nie będzie kosztował 1000zł
[#16] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@Ralpheeck, post #2

A propo klawiatur. Ma ktoś na sprzedaż te klawiatury z Eureki do Amigi 1200, które pojawiły się parę miesięcy temu? Oczywiście za wyższą cenę niż ktoś je kupił, ale bez przesady.
[#17] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@KrystianPoland, post #15

Miałem na myśli ogólne ceny na rynku. W przypadku kabla tego nie wiesz, ile będzie kosztował za 20 lat, bo może dojść do hiperinflacji i tym 1000zł będziesz sobie mógł wytrzeć...

Tendencja cenowa jest zwyżkowa i nie zgadzam się, że jest drogo. Ceny są, jakie są. Amig nie przybędzie, a wręcz liczba będzie maleć. Jest drożej niż rok temu, a taniej niż za rok
[#18] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@tbone, post #17

Tak tyle ze banka w pewnym momencie peknie ..my wymrzemy a gimbaza nie bedzie zainteresowana
[#19] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@tbone, post #17

Tendencja moze i jest zwyżkowa ale nie zgodzę się z Tobą że nie jest drogo. Wręcz przeciwnie, uważam że jest na tyle drogo że nie opłaca się w Polsce kupować Amigi. Wystarczy popatrzeć na ceny na zagranicznych portalach (z pominięciem niektórych Polskich Januszy szukających tam szczęścia). Nie śledzę na bieżąco sytuacji na eBay czy innych ale zawsze kiedy przeglądałem umieszczone tam oferty okazywało się że ceny są dużo niższe niż u nas.
[#20] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@nostrum666, post #19

Zgadzam się z tobą. Śledzę od dłuższego czasu portale aukcyjne, polskie i zagraniczne - i na jednych, jak i na drugich tendencje są zwyżkowe. Ale w Polsce, to nie kupuję od paru lat, bo tak jak wspomnialeś-taniej jest nadal za granicą. Kupiłem ostatnio sobie Amigę o dwa razy taniej niż w PL i o wiele w lepszym stanie (komplet w pudełku). Dwa lata temu ceny Amig były o 50% tańsze(mam na myśli ebay), niż dzisiaj. Można tylko się spodziewać z roku na rok drożenia sprzętu, zwłaszcza takich Amig jak 500+,600, 1200 i innych z kondkami już wylanymi, których jest i będzie co raz mniej.
[#21] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@AD99, post #20

Kilka lat temu, ze trzy może niecałe cztery jakoś, sprzedawałem swoją starą A500 (8A.1) z rozszerzeniem pamięci, zasilaczem, myszką, dżojem, kablem RGB i pudłem dyskietek za 250 zł. W pełni sprawna. Jak teraz patrzę co się u nas dzieje to się w pale nie mieści. Same jednostki bez niczego w nieznanym stanie i niewiadomego pochodzenia w cenach takich że się odechciewa retro. Paranoja jakaś. Naprawdę dużo taniej z kosztami przesyłki wychodzi zakup na zachodzie Europy niż kupowanie kota w worku na naszym podwórku.
[#22] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@nostrum666, post #21

Genialny pomysł z darmową reklamą.
[#23] Re: Pomyłka o kilka zer:-)

@Kisiel, post #22

To znaczy z jaką reklama?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem