[#1] Problem z dyskiem w Xbox360
Zadałem takie pytanie na Xboxforum, ale niestety nikt nie potrafi bądź nie chce pomóc, dlatego zapytam tutaj. Zrobiłem sobie oraz oryginalnego dysku X360 programem Party Buffalo, ponieważ potrzebowałem tego dysku gdzieś indziej. Teraz chciałbym nagrać ten obraz z powrotem na ten sam, oryginalny zresztą, dysk ale za żadne skarby nie potrafię zmusić Buffalo aby zobaczył ten dysk. Oczywiście musiałem go sformatować na potrzeby innego systemu. I teraz moje pytanie: jak to zrobić aby wgrać ten obraz na powrót tam gdzie był? Widziałem w necie tutoriale jak przygotować dysk dla X360 ale wszystkie dotyczą dysków WD z określonych serii, natomiast jest wyraźnie zaznaczone aby nie robić tego z innymi dyskami aby ich nie uszkodzić. Mój dysk to Hitachi 120GB, oryginalnie montowany w X360. Czy ktoś z Was to przerabiał i potrafi pomóc?
[#2] Re: Problem z dyskiem w Xbox360

@nostrum666, post #1

Wygląda na to ze nie jest to możliwe.
Może i jest, ale mało opłacalne.
Taniej wychodzi kupić nowy dysk WD lub samemu zmienić firmware.
[#3] Re: Problem z dyskiem w Xbox360

@Norbert, post #2

Ja wiem czy nie możliwe. Z tego co się dowiedziałem to kwestia rozbija się o założenie partycji widocznej na X360 i Party Buffalo. Tego właśnie nie potrafię zrobić. Z dyskami WD miałem już do czynienia, robiłem nawet taki dysk bratu dla jego konsoli, ale jakoś ciężko mi uwierzyć w to że nie da się zrobić tego z oryginalnym dyskiem, który był w konsoli.
[#4] Re: Problem z dyskiem w Xbox360

@nostrum666, post #3

Jeżeli kogoś by to interesowało to udało mi się rozwiązać problem. Okazało się że za pomocą Party Buffalo mogę wyciągnąć security sector z obrazu dysku. To więc zrobiłem, potem już było łatwo, HDDHACKR i dysk był już w formacie X360. Był tylko problem przy próbie przerzucenia obrazu z powrotem na dysk, ponieważ dostawałem jakiś dziwny komunikat o błędzie JIT, ale po kilku próbach udało się wgrać obraz i wszystko działa jak dawniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem