[#18]
Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
@rePeter,
post #12
A jak ma się to do tego ze jest wolność słowa w tym kraju i każdy może mówić co mu się podoba? (poprawka: .... jeżeli jest to politycznie poprawne.... ale tutaj na forum chyba nie powinno być polityki? PRAWDA?) Ja w wypowiedzi antysemityzmu nie widzę w ogóle. I nie dlatego że jestem antysemitą, bo nie jestem, tylko dlatego że tak faktycznie jest. Problem jest taki, że albo sami należycie do tego narodu ( albo jesteście np. powiązani w jakiś sposób) albo rozumujecie określenie wolność słowa na wasz własny sposób.
@rePeter to w tym momencie ktoś mógłby zarzucić, że jesteś antyPolak, bo wypowiadasz się źle o koledze (jaki masz dowód że jest antysemitą???) i jego wypowiedziach. Mało tego - ograniczasz, próbujesz wpłynąć na jego "wolność słowa" poprzez komentowanie jego wypowiedzi na forum odnosząc się do nich negatywnie.
-widzisz jak to działa? To że poprawnie politycznie coś napisałeś (w tym wypadku, tępiąc rzekomy antysemityzm, rzekomy bo nie widzę tutaj tej cechy) to nie zmienia faktu, że ktoś ma PRAWO do swobodnej wypowiedzi. a używanie potocznych porównań nie świadczy o aspołeczności bądź jakimś karalnym zachowaniom.
@Ankuz MkOne
Wielokrotnie na forum było o Polakach - Januszowanie, cebulowanie itp. itd. i reakcji nie było. Odpowiem Ci w ten sposób, tematu nie ma jeśli ktoś jest dojrzały emocjonalnie, psychicznie i doskonale zdaje sobie sprawę że do jakiegoś narodu są przypisywane określone cechy mniej lub bardziej prawdziwe (uczą o tym np. na kulturoznawstwie, na publicznych, państwowych uczelniach wyzszych btw. i ten przedmiot nie nazywa się "wrogość [antysemityzm]" i są z niego zaliczenia we formie egzaminu końcowego m.in. z tego zakresu materiału), problem zaczyna się wtedy kiedy ktoś z igły robi widły.
Jeśli masz taki problem z tematem poprawności, to proszę protestuj za każdym razem kiedy ktoś użyje słów w tematyce obozów niemieckich w Polsce a nie jeśli ktoś mając do tego pełne prawo - wolność słowa - użyje potocznych słów.
i co Ty na to?
EOT z mojej strony. Napisze tylko na koniec, że sam nie jestem aspołeczny, antysemitą, rasistą itp. itd. bo mam stałych przyjaciół ze świata (w tym żydów!!!, którzy dla żartu wyzywali mnie od kopi ziemniaka a ja ich od dusigroszów!) ale apeluję o zluzowanie z powagą i zluzowanie z poprawnością ale POLITYCZNĄ, bo niczemu dobremu to nie służy. W tym wątku w wypowiedziach Selura widzę tylko działanie ku dobremu opiniując-piętnując czyjeś prawdopodobnie oszukańcze zachowanie - za co dostał banana.
Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 11:39:09 przez BomberMAX