Wątek zamknięty
[#1] Regulamin punkt 14
Przypomnę tylko wszystkim, że (...) decyzja moderacji (...) nie podlega dyskusji na forum publicznym.
[#2] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
i za 250zl dzialajce dwie Amigi komisant nie raczyl kupic???? To albo byl mega uber zydem albo slepym i gluchym...

Za co? za to: "mega uber zydem" ??? Chyba sobie jaja robisz
[#3] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@BomberMAX, post #2

trzba bylo napisak polak cebulak i byloby dobrze

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2019 21:29:47 przez aszu
[#4] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@BomberMAX, post #2

OK
[#5] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
Możesz być moderatorem, ale pamiętaj, że mamy wolność (phiii) słowa, w tym momencie ją srogo naruszasz bo antysemityzmu tu nie widzę za grosz.... No ale pewnie i ja banana dostanę bo, to Wasze (aj-waj) podwórko, tak? Śmiech na sali z tym "odpoczynkiem". Nic tylko kipę nałożyć i siedzieć cicho.

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2019 21:40:03 przez BomberMAX
[#6] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@BomberMAX, post #5

Stary, może kara i za sroga, ale tu chyba chodzi tylko aby trzymać pewien profesjonalny poziom i kulturę forum i tyle.
Załóżmy, że Ty lub inny użytkownik forum jest Żydem (wcale nie takie nieprawdopodobne) i czytasz ten komentarz na forum.
Teraz mi powiedz: jak się czujesz?
[#7] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Ankuz MkOne, post #6

Tak jak cała reszta przedstawicieli tego narodu watpliwego wyboru... albo od razu taki jegomosc zrobi akcję społeczną jak reszta i zacznie pisać o polskich obozach, że pomagalismy w holokauście i przygotuje nową ustawę jak ustawa 447, o której prawie nikt nie mówi a która może zniszczyć nasz kraj.
Tak poważnie, ta cała poprawność polityczna i przewrazliwienie sięga już absurdalnych rozmiarów. Wolność słowa? Dobre sobie... Jest takie mądre powiedzenie które tu idealnie pasuje "Wolność zależy od tego, jak długi masz łańcuch"

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2019 15:34:07 przez FeRu
[#8] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@FeRu, post #7

Argumenty niemerytoryczne i nie związane z omawianym przypadkiem.
Mylisz pojęcia kultury osobistej z poprawnością polityczną i wolnością słowa.
Na forum obowiązuje kultura wypowiedzi, a nie poprawność polityczna.
Po prostu trzymajmy poziom OK
[#9] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
Trochę nie wiem o co ten dym skoro powiedzenie lub nazwanie kogoś "Żyd" oznaczało skąpca, dusigrosza lub też spryciarza, przedsiębiorczego. Zależnie od kontekstu.
Do dzisiaj się mówi, że "Holendrzy to drudzy Żydzi Europy". Ale nie dlatego, że żyją w śród nich w większości wyznawcy Jahwe bez napletka lecz ze względu na przedsiębiorczość "pomarańczowych".
[#10] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@kubaslonka, post #9

Nie rozumiesz o co?!
A podoba Ci się gdy o nas mówią np. "Polaczki biedaczki"?
Sam sobie odpowiedziałeś, bo wystarczy użyć odpowiednich zwrotów "skąpiec, dusigrosz" itd.

Jesteśmy na forum! Trochę kultury qźwa! :)

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2019 19:24:59 przez Vato
[#11] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Vato, post #10

Czy lubię? Mam to gdzieś. Za stary jestem. Odpuszczam głupim. Mam dystans do siebie.
Zdanie za który poszedł ban mógło być sformuowane:
"To albo byl mega uber skąpcem albo slepym i gluchym...".
Użył słowa Żyd ale w kontekście.
To jak z naszymi słowamy typu ku**a, jeba* lub czeskim vole itd. Zależy jak je użyjesz tak jest odbierane.

Fakt faktem- aby trzymać odpowiedni język i kulturę wypowiedzi należałoby ażeby te i podobne im sentencje się więcej nie pojawiały.
Azaliż przeto proszę szanownych o przestrzeganie kultury wypowiedzi.
Niech zawżdy zabrzmi piękna polszczyzna a podobne im eufenizmy niech znikną z tego forum!

Pozdro joł!
[#12] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@kubaslonka, post #9

Trochę nie wiem o co ten dym skoro powiedzenie lub nazwanie kogoś "Żyd" oznaczało skąpca, dusigrosza lub też spryciarza, przedsiębiorczego

Wytłumaczę Ci dość prosto: jesteś antysemitą i nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Może czasem trzeba zmienić środowisko albo zastanowić się chwilę, przedyskutować z kimś innym, no nie wiem, każdy może mieć swój sposób, choć zapewne czasem nic nie pomoże.
.
[#13] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@FeRu, post #7

cała poprawność polityczna i przewrazliwienie sięga już absurdalnych rozmiarów

Selur ma w opisie profilu: "Komuchy do pieca",
jak się ma do tego Twoja poprawność polityczna?
.
[#14] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@rePeter, post #13

On to chyba ma tam jako żart. Z jego licznych wypowiedzi wynikało raczej, ze ten typ poglądów jest mu dość bliski .
[#15] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@Aniol, post #14

Rozumiem, że używając takiego określenia, śmialibyście się na zachodzie, słuchając jak amerykanie opowiadają polish jokes? Podpowiem wam, śmiejąc się z nich, stajemy się tymi Polakami z dowcipów.
Akurat ban jest zasłużony, chociaż boski admin bana nie dawał za „polaczki to jednak cwane są” i „Janusze” w innym wątku, tak że jego obiektywność akurat na pstrym koniu jeździ. Fajnie że to forum trzyma poziom, ale szanujmy się wszyscy, żeby nas szanowali.
[#16] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
Acta 2 już obowiązuje - lub cenzura z Korei PN zagościła na dobre :)
[#17] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@rePeter, post #12

Rzucanie bezpodstawnie oskarżeń to rozumiem Twoja domena?
Nie jestem antysemitą- nie ma problemu do narodowości takich jak Żydzi, Arabowie oraz inni należący do narodów, które są narodami semickimi.
Nie mam problemu z tym, że w Polsce żyli i żyć będą Chazarzy czy też Chasydzi. Nie mam z tym problemu, że w USA kongresie 95% to Żydzi. Nie mam z tym problemu, że w USA przemysł filmowy jest zdominowany przez Żydów. Nie mam z tym problemu, że w PL są Turkowie, Arabowie, Kurodwie- pracują i nie przeszkadza mi to.

Także, jak widzisz jestem okrutnym antysemitą😁

BTW- EOT.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 08:45:28 przez kubaslonka
[#18] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@rePeter, post #12

A jak ma się to do tego ze jest wolność słowa w tym kraju i każdy może mówić co mu się podoba? (poprawka: .... jeżeli jest to politycznie poprawne.... ale tutaj na forum chyba nie powinno być polityki? PRAWDA?) Ja w wypowiedzi antysemityzmu nie widzę w ogóle. I nie dlatego że jestem antysemitą, bo nie jestem, tylko dlatego że tak faktycznie jest. Problem jest taki, że albo sami należycie do tego narodu ( albo jesteście np. powiązani w jakiś sposób) albo rozumujecie określenie wolność słowa na wasz własny sposób.

@rePeter to w tym momencie ktoś mógłby zarzucić, że jesteś antyPolak, bo wypowiadasz się źle o koledze (jaki masz dowód że jest antysemitą???) i jego wypowiedziach. Mało tego - ograniczasz, próbujesz wpłynąć na jego "wolność słowa" poprzez komentowanie jego wypowiedzi na forum odnosząc się do nich negatywnie.

-widzisz jak to działa? To że poprawnie politycznie coś napisałeś (w tym wypadku, tępiąc rzekomy antysemityzm, rzekomy bo nie widzę tutaj tej cechy) to nie zmienia faktu, że ktoś ma PRAWO do swobodnej wypowiedzi. a używanie potocznych porównań nie świadczy o aspołeczności bądź jakimś karalnym zachowaniom.

@Ankuz MkOne

Wielokrotnie na forum było o Polakach - Januszowanie, cebulowanie itp. itd. i reakcji nie było. Odpowiem Ci w ten sposób, tematu nie ma jeśli ktoś jest dojrzały emocjonalnie, psychicznie i doskonale zdaje sobie sprawę że do jakiegoś narodu są przypisywane określone cechy mniej lub bardziej prawdziwe (uczą o tym np. na kulturoznawstwie, na publicznych, państwowych uczelniach wyzszych btw. i ten przedmiot nie nazywa się "wrogość [antysemityzm]" i są z niego zaliczenia we formie egzaminu końcowego m.in. z tego zakresu materiału), problem zaczyna się wtedy kiedy ktoś z igły robi widły.
Jeśli masz taki problem z tematem poprawności, to proszę protestuj za każdym razem kiedy ktoś użyje słów w tematyce obozów niemieckich w Polsce a nie jeśli ktoś mając do tego pełne prawo - wolność słowa - użyje potocznych słów.
i co Ty na to?

EOT z mojej strony. Napisze tylko na koniec, że sam nie jestem aspołeczny, antysemitą, rasistą itp. itd. bo mam stałych przyjaciół ze świata (w tym żydów!!!, którzy dla żartu wyzywali mnie od kopi ziemniaka a ja ich od dusigroszów!) ale apeluję o zluzowanie z powagą i zluzowanie z poprawnością ale POLITYCZNĄ, bo niczemu dobremu to nie służy. W tym wątku w wypowiedziach Selura widzę tylko działanie ku dobremu opiniując-piętnując czyjeś prawdopodobnie oszukańcze zachowanie - za co dostał banana.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 11:39:09 przez BomberMAX
[#19] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.

@BomberMAX, post #18

Możesz mówić co się żywnie podoba, ale jeżeli to narusza prawa innych osób (np. kogoś zniesławiasz) to są na to paragrafy. Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna czyjaś.

Możesz również nie płacić podatku od dochodu - szybko wyprostują Ci kręgosłup

Polecam lekturę: https://www.bryk.pl/wypracowania/pozostale/wos/9199-czy-wolnosc-slowa-oznacza-ze-mozemy-mowic-i-pisac-wszystko-i-wszedzie.html

A tak swoją drogą to NIGDY nie używaj sformułowania "p.... obozy zagłady" ( tylko "NIEMIECKIE obozy zagłady w Polsce" ), bo tylko działasz na korzyść sił, które chcą by sformułowanie to było podchwytywane przez wyszukiwarki.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 11:38:18 przez tbone
[#20] Re: Karty turbo do Amigi 1200 ,oszustwa na OLX.
Podjedziesz? Albo ktoś z pobliska podjedzie? Sam jestem ciekaw czy to podpucha. Zapytaj o adres czy poda od razu, czy na zasadzie - jutro chwilę przed proszę dzwonić to podam.

@tbone, inaczej to było napisane ale racja wykastrowane - podałem jako przykład jedynie temat drażliwy na topie który niestety co jakiś czas się pojawia link. Książek mi też nie potrzeba w tym temacie bo z wykształcenia jestem kulturoznawcą, chodzi mi bardziej o to, że ktoś kogoś wyzywa od kogoś (bazując na wypowiedziach w tym wątku) kim nie jest a wcześniej ta osoba też dostaje bana i nie ma prawa obrony. Do tanga - konstruktywnej rozmowy - trzeba dwojga, a kopać "niemowę" w tym przypadku to trochę nie fair.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2019 11:57:07 przez BomberMAX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem