[#1] najwiekszy OSZUST informatyczny
no i prosze, wyszlo szydlo z worka. Miano najwiekszego zlodzieja i kombinatora w swiatku komputerowym zyskuje firma SRApple. OK

14 miliardow Euro zaleglych podatkow a to jeszcze nie wszystko !!!

Walic SRAPLA i jego LEMINGI.
Nigdy nie kupie tego przereklamowanego SZMELCU. ok, racja
[#2] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@selur, post #1

Wywnioskowales to na podstawie tego obrazka?
Linki, panie, linki.
[#3] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@selur, post #1

To nie tylko przypadłość Apple, wystarczy popatrzeć jakie podatki płaci Facebook, czy Google itp.
Mechanizm jest znany od lat, firmy o dużych obrotach mogą sobie pozwolić na armię księgowych i prawników, która relatywnie wychodzi dużo taniej do środków, które firma musiała by uczciwie płacić w postaci podatków.

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2019 14:58:56 przez Koyot1222
[#4] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@selur, post #1

Od zawsze zadziwiali mnie ludzie, którzy płacili 3-4 razy drożej (niż podobny komputer, telefon lub player mp3) za ten bardzo przeciętny sprzęt.
Tak naprawdę to płacili tylko za logo... no , ale ich sprawa.

Dla mnie Apple to najbardziej przereklamowana marka na świecie.

Szczególnie młodzi, niezamożni ludzie, którzy ostatni grosz wydają na iPhone'a za 3 czy 4 koła, masakra...
Od razu mam skojarzenie z "uchodźcami", których jedynym sukcesem życiowym jest taki właśnie srajfon
[#5] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@Phibrizzo, post #2

Sie okazuje, ze te zlodzieje kombinuja juz od prawie 10 lat. To juz wiadomo jak to sie stalo, ze SRAPEL osiagnal wartosc biliona dolarow w 10 lat.
Zlodziej Zlodzieja Zlodziejem pogania.
p.s.
Niech no jakis Polaczek nie zaplaci fiskusowi 10.000 PLN to zobaczy co to jest nieplacenie podatku RTFM!

klik
[#6] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@Motyl, post #4

Podzielam zdanie co do przereklamowania produktu i zawyżonych cen OK Nie zgodzę się jednak, że to tylko logo.
[#7] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@selur, post #5

Ja za to mam pytanie do adminów.
Dlaczego pierdoły z działu "Pręgierz" są widoczne w ostatnich wątkach, a te dotyczące np. innym kompów niż Amiga w działu HP już nie ?
[#8] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@Motyl, post #4

Od zawsze zadziwiali mnie ludzie, którzy płacili 3-4 razy drożej (niż podobny komputer, telefon lub player mp3) za ten bardzo przeciętny sprzęt.
Tak naprawdę to płacili tylko za logo... no , ale ich sprawa.

Dla mnie Apple to najbardziej przereklamowana marka na świecie.

Szczególnie młodzi, niezamożni ludzie, którzy ostatni grosz wydają na iPhone'a za 3 czy 4 koła, masakra...
Od razu mam skojarzenie z "uchodźcami", których jedynym sukcesem życiowym jest taki właśnie srajfon

Co by nie mówić to jednak soft mają dobry na to. Przykładowo soft muzyczny na Androida przy iOS to kpina.
[#9] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@mikecios, post #7

Tego wątku wogóle nie powinno być na amigowym portalu. Za zakładanie takich bzdetów z tydzień bana i całość do śmieci ok, racja
[#10] Re: najwiekszy OSZUST informatyczny

@mikecios, post #7

Przeczytaj opis działu "Pręgierz" i zastanów się czy wątek o firmie Apple ma coś z tym opisem wspólnego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem