[#1] Ultimate II+ - problem z pierwszym uruchomieniem
Hej,

Nie wiem czy Hyde Park to dobre miejsce, w razie czego proszę adminów o przeniesienie ;)

Otóż w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem Ultimate II+ na C64. Cartridge kupiłem bezpośrednio od Gideona. Problem polega na tym, że po podłączeniu do C64, cartridge w ogóle nie reaguje, nie zapalają się żadne diody, tak jakby w ogóle go nie widział.

Próbowałem podłączać różnymi kablami serial, przerzucałem pendrive'a w każdy z trzech portów usb (jakby miało to coś dać ;)), ale ciągle nie działa. Wszystkie porty do których podłączam są sprawne - Final III chodzi, SD2iEC i stacja 1541 też... Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie poradzić?
[#2] Re: Ultimate II+ - problem z pierwszym uruchomieniem

@Splavinho, post #1

A co na to Gideon ?
Na Ultimate masz gwarancję ?

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2019 21:24:36 przez Norbert
[#3] Re: Ultimate II+ - problem z pierwszym uruchomieniem

@Norbert, post #2

Napisałem, czekam na odpowiedź. I tak, gwarancja jest, więc w razie czego zakładam, że problemów nie będzie.

Tylko pomyślałem, że może ktoś miał podobną sytuację i może wystarczy jakaś prosta operacja, której nie ogarniam ;)
[#4] Re: Ultimate II+ - problem z pierwszym uruchomieniem

@Splavinho, post #3

Na C64 power pytałes ?
[#5] Re: Ultimate II+ - problem z pierwszym uruchomieniem

@mikecios, post #4

Jeszcze nie, zapytam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem