[#14]
Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.
@snajper,
post #1
Widziałem też reklamy gumek z tekstem
"wear a condom, because you don't know where she's been"
Albo bardziej dosadnie w wolnym tłumaczeniu, "zawsze używaj gumkę albo to ona wyrucha ciebie", finansowane przez NHS czyli Brytyjską służbę zdrowia. Mam na ścianie taki plakat z kuszącą panią.

Jak ktoś szuka dziury w całym to do tego też wymyśli jakieś smutne refleksje o świecie.
A i tak mają jeden z wyższych procentów nosicieli chorób przenoszonych drogą płciową, zwłaszcza u młodzieży. Czyli chodzi tu bardziej o namawianie do używanie gumek w przygodnym seksie a nie w życiu małżeńskim. Myślę że ten plakat na początku wątku też jest kierowany do nastolatków a nie do 30 latków.
Znałem takich co nie mogli się doczekać kiedy będą mieli maluchy by móc chodzić do sklepów ze zabawkami i bawić się klockami resorakami i piaskiem, bo jako tatuś mieli wymówkę, a jako bezdzietny dorosły się wstydzili.
Myślę że powyżej pewnych dochodów oraz przy dobrej organizacji swojego czasu to pojawienie się dziecka nie zmienia tak bardzo trybu życia jak komuś komu ledwo starcza kaski i czasu.
Jakoś nie widziałem takich akcji z hasłami typu, że jak lubisz spacery po lesie albo czytanie książek, to mając dzieci nie będziesz miał na to czasu.
Ostatnia aktualizacja: 22.10.2019 00:04:24 przez ZbyniuR