[#1] marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.
oto na com natrafił na grupie śmiećbucznej dób temu kilka raptem:

w ten oto właśnie sposób prezentują się życiowe priorytety i hierarchia wartości w życiu tzw. gracza w wieku 30+. Przyjęty z aplauzem i w poczuciu grupowej wspólnoty.
Wynaturzenie, chwilowe uciechy, hulaszczy tryb życia, zaspokajanie złudnych potrzeb sztucznie kreowanych żądzą pieniądza oraz dawanie upustu swej pazerności, by tylko liczba pudełek w kolekcji wciąż rosła. Jeśli wszystko to ważniejsze jest od owocu miłości dwojga ludzi - to czemu właściwie nie zastąpić go egzemplarzem z taśmy produkcyjnej w chińskiej fabryce? Każdy będzie zadowolony.
Wręcz wzbudza we mnie wstręt do rasy ludzkiej, gdy widzę takie - w założeniu zabawne zapewnie? - przekazy.
Czy w życiu Amigowców też to się liczy...? Oto jest pytanie. Cóż ważne jest dla Was?
[#2] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #1

Hahaha mnie to zdjecie rozbawilo
[#3] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #2

cóż... Nie powinno ono, moim zdaniem, bawić osób dojrzałych. Przedkłada bowiem czysty egoizm nad rodzicielstwo. Co prawda u ludzi, których życiową pasję stanowią wszelkiej maści gry komputerowe, taki stan rzeczy - choć równie naganny - jest jeszcze poniekąd wytłumaczalny - ale u Amigowca?
ja rozumiem, co miał na myśli autor zdjęcia; jednak jego wymowa jest jednoznaczna: gry stanowią większą wartość niż bycie rodzicem. Czyli co - gdy już "przez niefortunny przypadek" tym rodzicem zostaniesz, a potem - nie daj Boże - Twoje dziecko np. zginie, to machnąć ręką, w końcu masz swojego iksboksa i setki gier! Nawet lepiej się stało, bo mamy gówniaka z głowy i można więcej grać.
gdyby odbiorcami byli ludzie w wieku nastoletnim do lat 20-stu kilku, kiedy jeszcze myśli się wujem, to ich reakcję również bym rozumiał. Ale to była reakcja 30/40-kilkulatków... Dokąd ten świat zmierza?
[#4] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #3

Walsall koło Birmingham?
Bez obaw.. siedziałem tam pół roku. Takie paszkwile tam są że lepiej siedzieć i grać.
Chociaż jedna niewiasta była piękna ale trudno było się do niej dostać przez tłum adoratorów...
:)
[#5] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@softiron, post #4

pewnie jakiś import z Polski OK
[#6] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #1

A widziałeś to?

[#7] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@recedent, post #6

a nie widziałem.
dobrze wiedzieć, że jeszcze nie wszystkim odpjerdzieliło. OKOK
[#8] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #3

Jakbys mial jakas wiedze zyciowa to wiedzialbys, ze malzenstwo to nie sielanka a ciezki "kawal chleba". Niektorzy z moich 40 letnich znajomych maja juz prawie 20 letni staz malzenski i najchetniej wymienili by w jakims salonie zone na nowa i wrocili do gier komputerowych

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2019 17:00:15 przez selur
[#9] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #8

Jakbys mial jakas wiedze zyciowa to wiedzialbys, ze malzenstwo to nie sielanka a ciezki "kawal chleba".

i tu się z Tobą zgodzę, gdyż wiem o tym.
[#10] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #9

To nie rob dramy, tylko ciesz sie kazdym dniem kawalera pomysł
[#11] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #8

wiedzialbys, ze malzenstwo to nie sielanka a ciezki "kawal chleba"

Ja nie narzekam - przeciwnie, jestem bardzo zadowolony. A staż małżeński mam 14-letni.
[#12] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #10

tyle że życie nie polega na ciągłych uciechach, jak sam zauważyłeś... Poza tym zmieniłbyś swoje nastawienie, gdybyś napotkał panią dentystkę. wub Wtedy zmiótłbyś jedną ręką wszystkie Amigi, wompierze i Maki Mini, wiedząc, że po tym nie wrócą już nigdy, i wolał nawet resztę życia być torturowanym, gdybyś podczas tych tortur spoglądać mógł w jej uśmiech i jej oczęta...

tak se myślę, że jak skombinuję sobie jeszcze psa, to będzie motyw prawie jak tu:

A podobno panie lubią zwierzaczki.

@recedent mój brat ma staż 21-letni i od niego co chwila słyszę, jak to ja nie mam zajebiście, że nie mam żony. Możliwe, że to kwestia doboru odpowiedniej "drugiej połówki".
[#13] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@recedent, post #11

Zatem jestes wiekszym szczesciarzem od tego co wygral u nas jakis czas temu 190 milionow PLN. Inni niestety takiego szczescia nie maja.

Moje GRATULACJE ! OK

p.s.
Trafic na te jedyna normalna, to jednak wielki dar losu aczkolwiek ja bym jednak wolal wygrac te skromne 190 milionow. W koncu mialbym na wykup amigowych praw do Amigi
[#14] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #1

Widziałem też reklamy gumek z tekstem
"wear a condom, because you don't know where she's been"
Albo bardziej dosadnie w wolnym tłumaczeniu, "zawsze używaj gumkę albo to ona wyrucha ciebie", finansowane przez NHS czyli Brytyjską służbę zdrowia. Mam na ścianie taki plakat z kuszącą panią.
Jak ktoś szuka dziury w całym to do tego też wymyśli jakieś smutne refleksje o świecie.

A i tak mają jeden z wyższych procentów nosicieli chorób przenoszonych drogą płciową, zwłaszcza u młodzieży. Czyli chodzi tu bardziej o namawianie do używanie gumek w przygodnym seksie a nie w życiu małżeńskim. Myślę że ten plakat na początku wątku też jest kierowany do nastolatków a nie do 30 latków.

Znałem takich co nie mogli się doczekać kiedy będą mieli maluchy by móc chodzić do sklepów ze zabawkami i bawić się klockami resorakami i piaskiem, bo jako tatuś mieli wymówkę, a jako bezdzietny dorosły się wstydzili.

Myślę że powyżej pewnych dochodów oraz przy dobrej organizacji swojego czasu to pojawienie się dziecka nie zmienia tak bardzo trybu życia jak komuś komu ledwo starcza kaski i czasu.

Jakoś nie widziałem takich akcji z hasłami typu, że jak lubisz spacery po lesie albo czytanie książek, to mając dzieci nie będziesz miał na to czasu.

Ostatnia aktualizacja: 22.10.2019 00:04:24 przez ZbyniuR
[#15] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@ZbyniuR, post #14

Jak sobie przypomne moich bylych kolegow w wieku 30 lat, to zaden z nich nie mial czasu sie porzadnie wykichac w WC. Takze, ten tego... chyba, ze ktos mieszka w innym kraju to moze ma kupe czasu.
[#16] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #1

Rodzicielstwo nie jest dla każdego. Kropka. Ci, którzy są nieodpowiedzialni, niedojrzali, itd. jak najbardziej nie powinni mieć dzieci. Dlatego ja nie mam i nie przewiduję mieć. ;)

A co do gejmingowych związków, polecam jednak próbować zarażenia grami drugą połówkę. Problem jest potem taki że szybko braknie gier na co-opa. No ale zawsze można wbijać od nowa level w Path of Exile co ligę. ;)
[#17] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #15

To po ile godzin w tygodniu pracują twoi znajomi z PL?
Albo jak długo do pracy dojeżdżają?
[#18] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@teh_KaiN, post #16

Rodzicielstwo nie jest dla każdego. Kropka. Ci, którzy są nieodpowiedzialni, niedojrzali, itd. jak najbardziej nie powinni mieć dzieci. Dlatego ja nie mam i nie przewiduję mieć. ;)

miałem identyczne zdanie jeszcze do niedawna. Ale
zmieniłbyś swoje nastawienie, gdybyś napotkał panią dentystkę. wub

sam przedtem nie widziałem choćby śladowych ilości sensownego uzasadnienia dla mania dzieci. A teraz nie widzę nic z czego mógłbym być bardziej za**biście szczęśliwy.
pewnie, że później nadejdą nieprzespane noce i lata udręki i nie ma opcji "p***dolę, nie robię". Lecz cóż wspanialszego można dostać od tak wyjątkowej osoby? To jakbyś, nie przymierzając, spłodził dzieciaka z boską istotą. Kimś, na widok kogo z miejsca stajesz sie bezbronny i padasz na kolana i jesteś zahipnotyzowany... *_* Właśnie tak to wygląda.
[#19] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@snajper, post #18

pewnie, że później nadejdą nieprzespane noce

Przereklamowane. Mam trójkę dzieci i nie przypominam sobie, żebym miał jakąś nieprzespaną nockę z powodu któregoś z nich. Owszem, zdarzało się (za malucha) wstawać w nocy na karmienie, ale "nieprzespana"? Bez przesady.
[#20] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@recedent, post #19

jako człowiek o duszy poety mam tendencję do posługiwania się hiperbolą. Choć akurat w przypadku pani dentystki to nie. wub
[#21] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@teh_KaiN, post #16

wiesz że w kwestii zamierzania i przewidywania nie mania dzieci to my chłopy mamy g...o do gadania? :)
po prostu któregoś dnia dostaniesz w twarz tekstem jestem w ciąży i już.
[#22] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@softiron, post #21

A jaka jest prawidłowa riposta na taki tekst?
[#23] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@ZbyniuR, post #22

"A ja nie mam piniendzy i do roboty nie pojde !! Taaa daaa"

oczywiscie, po tym sie zwiazek rozpada ale taka chwila pozostaje niezapomniana
[#24] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #23

Nie no... super.
[#25] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@selur, post #23

Zawsze zostają jeszcze piękne wspomnienia i alimenty do zapłacenia.
[#26] Re: marność. Pustka. Wyzucie z uczuć wszelakich.

@recedent, post #25

A że teraz alimenty są z "automatu" to powodzenia
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem