[#1] elomodek na święta
pracuję nad nim w pocie czoła przez ostatnie dni.
wyciąganie wokali: ja
szukanie samplów: ja
wklepywanie nutek: ja
video z fajnym lachonem: nieja
mam nadzieję, że już wielu fałszowań już tam nie ma. :/ Ten remix okazał się być bardzo wredny i bez żmudnego kombinowania z E2x/E1x się nie obeszło.

ogólnie to bida, bo na 4 kanałach jednak ciężko wszystko upchać. :/
P.S. w okolicach 1:03 słychać różne artefakty, których wycięcie z wokalu okazało się być trudne. buuu!
P.P.S. całego remixa się nie dało wklepać z prozaicznego powodu, mianowicie ograniczonej liczby patternów w tym formacie.

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2019 05:26:48 przez snajper
[#2] Re: elomodek na święta

@snajper, post #1

Brak zestrojenia sampli plus Twoje dębowe ucho... 0:47, 1:12, 2:02, 2:20 i tak dalej to momenty, w których słuchanie tego dzieła staje się nieprzyjemnością. Z drugiej strony warto odnotować poprawę wobec poprzedniej wersji, jak mi się zdaje.
[#3] Re: elomodek na święta

@Krashan, post #2

nie ja te sample robiłem. To ten, kto je robił, ich nie zestroił, a nie ja. No i skoro do połowy moda takich momentów jest tylko 4, to chyba nieźle. jupi!
Ukończone to jeszcze nie jest, dlatego nie opublikowałem oficjalnego moda. Ale noc z 23 na 24 grudnia siedziałem nad doszlifowywaniem tego, co jest, a na więcej nawet nie maiłem czasu, bo trzeba było iść na pociąga. buuu!
w każdym razie dzięki za ocenę.
[#4] Re: elomodek na święta

@snajper, post #3

aczkolwiek uwagi o "dębowym uchu" to ja se wypraszam. Fragment z 2:02 to przesłuchiwałem (podobnie jak większość pozostałych fragmentów oraz z osobna całość) milion razy, porównując z oryginałem, i jeśli masz na myśli ten sam dźwięk, który ja mam na myśli, to akurat nad nim siedziałem bardzo długo, kombinując, czy lepiej tam brzmi ta nutka z E24, czy E26, i w obydwu przypadkach coś się nie komponowało z resztą. Aż wyszło na to, że ma być właśnie coś pomiędzy, czego nawet nie brałem pod uwagę, czyli E25.
[#5] Re: elomodek na święta

@snajper, post #4

...natomiast w którymś z pozostałych specjalnie użyłem innej nutki, podobnie jak fragment 3:39-3:45 oraz pierwszą nutkę w melodii rozpoczynającej się na 3:14 (powinna być wyższa niż następna po niej, ale najzwyczajniej była poza skalą).
(sorry za flood, edytowałem tamten post, ale w momencie wysłania już mi krzyczał, że 20 minut. )
[#6] Re: elomodek na święta

@snajper, post #5

Rób następny i następny. Jeśli się Tobie podoba, to najważniejsze, ale powinien być dla Ciebie tak ograny, że nie powinien już Ci się podobać :(
[#7] Re: elomodek na święta

@Ralpheeck, post #6

tego chcę zrobić w miarę dobrze, bo kawałek jest wyjątkowo fajny i grzechem byłoby go spieprzyć. :) Problem z moimi modkami jest taki, że mi to one mogą się podobać, podczas gdy całej reszcie już nie i w efekcie powstają dzieła z gatunku tych, które rozumie tylko autor. :P Dlatego tutaj wszelkie krytyczne uwagi biorę pod uwagę i wprowadzam poprawki.
[#8] Re: elomodek na święta

@snajper, post #3

To ten, kto je robił, ich nie zestroił, a nie ja.
Heh, a słyszałeś o czymś takim jak finetune w ProTrackerze? Jeżeli masz zbieraninę sampli z różnych źródeł, to sam powinieneś je zestroić i będą grały jak należy, bez wtykania slide'ów w pattern.
[#9] Re: elomodek na święta

@Krashan, post #8

słyszałem. Tyle że jak obniżam finetune o 1, to brzmienie jest zbliżone do tego samego sampla zagranego z E24 (a jak mówiłem - miejscami chodziło o skok rzędu 1 w tym Exx) - a do tego nadal ze słyszalną różnicą, więc na pewno nie jest to to samo. Co prawda w OpenMPT (nie wiem jak w ProTrackerze) da się też ręcznie przestawić częstotliwość do dowolnego poziomu. Tego jeszcze nie próbowałem. No ale sobie sprawdzę i zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie.
[#10] Re: elomodek na święta

@snajper, post #9

no siema siema. siedzi, pije i chrupki
tak sobie wczoraj z rana usiadłem, dzisiaj z rana sobie wstanąłem i o:

822018 bajtów, 25 sampli, 21 patternów.
kończy się na około 2:30
liczyłem jednak, że będzie to zajmować mniej bajtów. :/ Bo sporo wokalów wyleciało, a one żarły dużo bajtów.
[#11] Re: elomodek na święta

@Ralpheeck, post #6

No nie do końca się zgodzę... Są tacy co wrzucają na youtuba próbki swojego wokalu bez odrobiny talentu, niemiłosiernie kalecząc znane utwory i obrażają się jak ktoś im w komentarzach powtarza "zabij się".
[#12] Re: elomodek na święta

@ingenic, post #11

i obrażają się jak ktoś im w komentarzach powtarza "zabij się".

nadwrażliwcy...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem