[#1] Moduł TV do monitora
Witam. Moja amiga nie współpracuje z monitorem pc co było wiadome od początku. Kabel vga tez nic nie pomaga bo to monitor o niewłaściwych parametrach odświeżania. Pozostaje scandubler bo nie mam miejsca na dokupywanie amigowskiego monitora.
A czy istnieje jakiś moduł telewizyjny który mój obecny monitor pc przekształci w TV co z kolei umożliwi podłączenie amigi kablem antenowym?
[#2] Re: Moduł TV do monitora

@Bociek78, post #1

Istnieje w sieci do nabycia Konwerter sygnału S-Video VGA CVBS na VGA. Czy takie coś by wystarczyło?

Ostatnia aktualizacja: 08.02.2020 19:06:07 przez Bociek78
[#3] Re: Moduł TV do monitora

@Bociek78, post #1

Nie wiem jak z Amigą, ale 8 bitowe Atari używam z Compro Videomate V150(adapter ma wyjście VGA). Masz możliwość podłączenia sygnału antenowego. Jest mały problem, z jednym "Pegasusem", ale wtedy używam starego Philipsa który znajduje sygnał po antenowym, a potem przez Composite(zespolony sygnał wizyjny) jest podłączony do Compro Videomate V150.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem