[#1] Ciekawostki z stare grupy dyskusyjnej
Tak przeglądam grupę dyskusyjną o amidze i prawie zawału serca dostaję jak czytam, że w 2006 można było amigę 1200 dostać w cenie 30-200

Ale wtedy amiga upadła ledwie z 10 lat wcześniej...

https://groups.google.com/forum/?hl=pl#!topic/pl.comp.sys.amiga/F5Pk518i1BI

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2020 22:21:28 przez wnuczus
[#2] Re: Ciekawostki z stare grupy dyskusyjnej

@wnuczus, post #1

Yyy, prawie 15 lat temu.
Ja kupiłem w okolicy 2004r A1200 w tower z Apollo 1240 za jakieś niecałe 500pln.
[#3] Re: Ciekawostki z stare grupy dyskusyjnej

@wnuczus, post #1

W okolicach 2000-2004 amiga stała się bardzo niemodna. Ludzie wyzbywali się dosłownie za parę złotych, ale jakieś lepsze dodatki lub droższe modele były po prostu niesprzedawalne nawet za połowę ceny. Ja w 2001 kupiłem a4000. Koleś powiedział że teraz emuluje dokładnie cały ten komputer w WinUAE i za kasę za ten komputer kupi sobie dodatkowy HDD do peceta.
Takie były czasy.
[#4] Re: Ciekawostki z stare grupy dyskusyjnej

@Ralpheeck, post #3

Witam.
Ja kupiłem wtedy PPC z BV do A1200 za 400 zł.
Za 100 zł nabyłem 3 szt. A500.
Za podobną cenę nabyłem 3 płyty główne A1200 z niewielkimi usterkami do napraw.
600 były po 20-50 zł.

Zrobiłem wtedy też głupotę sprzedając Blizzarda 4 z pamięcią i koprocesorem
za 140 zł - do teraz nie mogę sobie tego wybaczyć.

Ludzie się wtedy wyzbywali i większość sprzętu lądowała w śmietniku.
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem