[#1] ENC28J60 buda
wie ktoś może, gdzie zdobyć taki dynks? Przydałaby mi się obudowa do tego:

po latach w końcu odkryłem genialny sposób na złożenie Amigi z wompierzem we wnętrznościach w ten sposób, żeby nic nie blokowało założenia górnej części, i wreszcie wygląda to jak Amiga. Tyle że po lewej sterczy mi taki goły moduł i brzydko to wygląda, i nie mam gdzie wsadzić.
Znalazłem tylko tutaj projekt 3D: https://www.thingiverse.com/thing:2761584, ale sam nie dysponuję drukareczką.
[#2] Re: ENC28J60 buda

@snajper, post #1

Tyle że po lewej sterczy mi taki goły moduł i brzydko to wygląda, i nie mam gdzie wsadzić.

W tym miejscu miałem napisać coś o pani dentystce, ale się powstrzymam ze względu na epidemię ;)
[#3] Re: ENC28J60 buda

@RomanWorkshop, post #2

myślisz, że pani dentystka wie, gdzie wsadzić sterczący goły moduł? No tak, a tutaj epidemia i wychodzić nie wolno...
[#4] Re: ENC28J60 buda

@snajper, post #3

Zdecydowanie powinna już wiedzieć, gdzie się wkłada różne rzeczy ;)
[#5] Re: ENC28J60 buda

@RomanWorkshop, post #4

no tak, ale skoro jest dentystką, to pewnie najwięcej wie o takich rzeczach, które wkłada się do buzi, a tego modułu przecież nie weźmie, bo jeszcze ją tam strzeli jakiś ładunek i nastąpi zwarcie. :/
Póki co mam opcję wydrukowania u jednego człowieka w pracy. A jak nie u niego, to zagadam sobie do innego. Ale może jednak jeszcze ktoś ma jakiegoś pomysła.

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2020 23:54:14 przez snajper
[#6] Re: ENC28J60 buda

@snajper, post #1

gotowy domek w działaniu:

trochę tylko górny dekiel haczył na rogu i nie dało się założyć, ale parę pociągnięć pilnikiem i po problemie.
Gorzej, że okazało się, że ten projekt jest dla trochę innego modułu. x| Smuteczek.

za to odkryłem, że stare gniazdko telefoniczne jest dla tej płytki całkiem wymiarowe i gdyby je pozbawić nierówności od wewnątrz, to by był niemal ideał. Te trochę nowsze mają nawet gotowy otworek RJ11 do poprowadzenia kabelków od wompierza. Pewnie jakąś frezarką dałoby radę.

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2020 23:07:41 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem