[#1] Kondensator poszukiwany...
Poszukuję kondensatorów ceramicznych 2,2nF 50v SMD 2125. Przeszukałem już wszystko, co wypluła mi przeglądarka i sklepy, które znam i nigdzie nie mogę znaleźć takiego rozmiaru. Czy może ktoś poratować jakimś namiarem na sklep, gdzie mogę takie cudo nabyć?
[#2] Re: Kondensator poszukiwany...

@nostrum666, post #1

To jest bardzo nietypowa rozmiarówka. Jesteś pewien że nie pomyliło Ci się oznaczenie? Gdzie go potrzebujesz wlutować?
[#3] Re: Kondensator poszukiwany...

@nostrum666, post #1

2,2nF 50v SMD 2125

Moze ktos "skrot myslowy" w tym oznaczeniu zastosowal? Standardowy ceramik SMD 0805 ma metryczne rozmiar 2x1,25 mm... Z tego do 2125 bardzo krotka droga ;)
[#4] Re: Kondensator poszukiwany...

@teh_KaiN, post #2

Nie pomyliło mi się. Tutaj jest wszystko opisane.
[#5] Re: Kondensator poszukiwany...

@nostrum666, post #4

Strasznie nietypowe. Tak czy inaczej, najważniejsze jest żeby miał parametry czyli pojemność i maksymalne napięcie jak piszą. Jak chcesz żeby było ładnie to może zmierz go jakoś (suwmiarką na bogato, a jak nie masz to choćby i linijką) i dobierz coś podobnego. A jak masz w nosie wygląd to wlutuj jakieś 0805 jak się zmieszczą i tyle. ;)
[#6] Re: Kondensator poszukiwany...

@teh_KaiN, post #5

Tak też powoli myślę. Kupię coś podobnego rozmiarowo i tyle bo widze że te są nie do dostania.
[#7] Re: Kondensator poszukiwany...

@nostrum666, post #6

Wlutowałem 0402 ale g.... to dało. TV na złom, bo nie znalazłem więcej wskazówek, czyli pewnie świetlówki padły a komplet kosztuje więcej niż jest to warte.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem