Wątek zamknięty
[#1] takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb
[#2] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #1

A czy znacie kogoś kto wybiera jakiś produkt nie na podstawie tego ile kosztuje i do czego się nadaje, tylko na podstawie światopoglądu twórców tego produktu?
[#3] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@ZbyniuR, post #2

np. JA
[#4] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #3

Ciebie nikt nie zna, poza Tobą. jakiś piwniczak wtf

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2020 20:51:43 przez snajper
[#5] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@snajper, post #4

a za to Trynkiewicza cala Polska zna splat
[#6] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #1

Nie wszędzie :))

[#7] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@ingenic, post #6

Coz....
dla mnie Janusze z CD-RED przegrali ale rzesza fanow i tak bedzie u nich kupowac.
[#8] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #1

Uwazam ze jesli na swiecie zaczyna sie walka o kolory, to juz dowod na to ze
spoleczenstwo upadlo na leb i trzeba to zaorac.
Chcialbym zauwazyc ze taki ZX Spectrum tez ma w logo kolorowe pasy.
Amiga w Checkmarku rownierz.
Dobrze ze te komputery powstaly gdy jeszcze swiat byl w miare normalny.

Ja nie zycze temu swiatu zle jednak mysle ze dobrym lekarstwem by byla
jakas asteroida. Albo najlepiej dwie, tak dla pewnosci.

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2020 10:23:21 przez Phibrizzo
[#9] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@Phibrizzo, post #8

tak to już jest, że ludzie nie mając prawdziwych problemów zaczynają je sobie wynajdywać, żeby wypełnić czymś powstałą pustkę.
btw Mac też miał kolorowe japko, ale profilaktycznie zmienił. :) Można jeszcze wymienić Activision, Infogrames...
[#10] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #1

Nie tylko CDRED upadł na łeb. Armia amerykańsa również :))

link

Duma ich ROZPIERA (wiadomo gdzie :)) z bycia pedałkami :)

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2020 14:47:10 przez ingenic
[#11] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@ingenic, post #10

Ten wątek stąpa po cienkiej, tęczowej linii. Pamiętajcie, że za "politykowanie" i "religiowanie" na forum jest ban. Zastanawiam się, czy nie wprowadzić dodatkowego kryterium.
[#12] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #11

Nie sądziłem, że i tutaj odbywa się ciche przyzwolenie na tęczową zarazę, a wszelka krytyka jest uciszana. Spoglądam w górę strony i widzę "Hyde Park" - co oznacza wolność wyrażania opinii. Jeśli Tobie się podoba tęczowe towarzystwo to śmiało banuj, albo pozwól żeby to miejsce pozostało wolne od cenzury i zachowało wolność słowa.

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2020 15:03:15 przez ingenic
[#13] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@ingenic, post #12

Nie podoba mi się nazywanie nikogo ani "pedałami" ani "heterykami". Jedno i drugie wyrażenie jest obraźliwe i - jak dla mnie - nie przystoi osobie kulturalnej ani na naszym ani innym ogólnodostępnym forum odzywać się tak pisząc o innym człowieku. Wyobraź sobie, że wyzywając kogoś od "pedałów" wcale nie pomagasz mu w zmaganiu się z problemem homoseksualizmu. I nie próbuj stawiać mnie po konkretnej stronie "barykady", którą co poniektórzy chcą budować, bo jestem po jednej stronie - człowieka.
[#14] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #13

Ja rozumiem, ze okreslenia faktycznie sa obrazliwe.
Zgoda ale mnie jako czlowieka, obraza rowniez ten caly ruch "teczowo-wolnosciowy" i obiecuje, ze jak to sie zacznie rozpleniac pod moimi drzwiami, pierwszy wyjde z bejsballem na ulice wlaczyc o rownosc dla normalnych ludzi ok, racja OK
[#15] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #14

I myślisz, że przemocą załatwisz sprawę, a nie tylko nakręcisz spiralę wzajemnej nienawiści?
Czy nie skuteczniej będzie promować swoją wizję np. portfelem (sprawdź z którymi koncernami Ci nie po drodze ideologicznie i przestań je finansować) albo przy urnie wyborczej?
[#16] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #15

Portfelem powiadasz?
A co zdziala pare dolarow kontra miliony plynace z roznych lewych fundacji na wspieranie tego typu "inicjatyw". Ciekawe gdzie te miliony wczesniej nakradli, bo nie wierze, ze sie dorobili ciezka praca w kopalni.

Sorry ale... albo gramy fairplay albo idziemy na calosc.
prosty przyklad
Czy proniemieckie media, bo na pewno nie polskie graja uczciwie piszac o Polakach jako o Faszystach?

Za ta obraze oraz wiele innych, wszystkie niemaszki prowadzace w Polsce interesy, powinny byc DEPORTOWANE - zadnego gledzenia o "tolerancji" - takie jest moje zdanie i go predko nie zmienie. ok, racja
[#17] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #16

I myślisz, że wygrasz z oskarżeniami o faszyzm stosując faszystowskie metody?

Spokojnie. Były już wielkie (ponoć wieczne) systemy, zbudowane na fundamentalnym kłamstwie. Został po nich jakiś ślad, poza wzmianką w historii i resentymentami grupy oczadziałych "dawnym wielkim imperium, z którym wszyscy się liczyli"?
[#18] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #17

No nie wiem, czasy sie zmienily.
Dzis Ten kto notorycznie LZE ma wladze i pieniadze.
Jesli masz wladze i pieniadze, mozesz ograniczyc prawa innych pod pretekstem np. "nietolerancji" czy "rasizmu", bo kupujesz sobie politykow, ktorzy nastepnie poprzez interwencje Policji zrobia z ciebie niewolnika systemu.
Nie urodzilem sie murzynem w latach 60-tych i nie mam zamiaru byc niewolnikiem.

btw.. czesto czytam WP i moge smialo powiedziec, ze 90% artykulow na WP, to jest jedno wielkie KLAMSTWO i MANIPULACJA. A wiec seryjny klamca zarzuca komus, ze ten klamie.
Przeciez, ktos musi zatrzymac ta paranoje, bo faktycznie mniej ogarniecie ludzie uwierza w koncu w to, ze deszcz kapie z dolu do gory a nie na odwrot.

Mialem racje odnosnie "niewidzialnej reki" amigowego rynku, wiem ze mam racje i teraz odnosnie zaklamania tych co walcza o rzekomo tolerancje.

Po prostu dzis kazdy zlodziej jako pierwszy krzyczy "Ide na Policje!".
[#19] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #13

Wyobraź sobie, że wyzywając kogoś od "pedałów" wcale nie pomagasz mu w zmaganiu się z problemem homoseksualizmu.

masz na myśli oczywiście "problem" z powszechną (nie)tolerancją takich osób? Bo czytając o "problemie homoseksualizmu" odniosłem wrażenie jakbyś pisał o schorzeniu i próbie wyleczenia z niego - a w tej sytuacji sam traktujesz osoby, które ująłeś w cudzysłów, jak gorszy sort (nie żebym stawał w ich obronie).

btw, tak sobie pomyślałem: co by było, gdyby ktoś (np. Hexmage) stworzył na Amigę grę pt. "Pogromca [osób, które ująłeś w cudzysłów]" pomysł Jakie stanowisko przyjęłoby wobec niej PPA?
a) udawało, że gra nie istnieje
b) podało do wiadomości publicznej informację o grze, podkreślając jednocześnie, że PPA ma naganny stosunek do nietolerancji blablabla... i że autor oraz wszystkie osoby wspominające o tytule od teraz dostają bana
c) ...?
[#20] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@snajper, post #19

Czytaj jak chcesz. Myślę, że jeśli uważamy, że homoseksualizm przykładowej osoby to dla niej problem a nie powód do dumy to wyzywanie takiej osoby wcale nie uzdrowi sytuacji ani nie pomoże nikomu (no, może wyzywający poczuje się troszkę lepiej, podbudowując się kosztem wyzywanego).
[#21] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #20

Mysle, ze sytuacje uzdrowi tylko "Ulica"... mam taka nadzieje OK
[#22] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@recedent, post #20

Myślę, że jeśli uważamy, że homoseksualizm przykładowej osoby to dla niej problem a nie powód do dumy

Troche nie rozumiem. Czy moglbys w tym przypadku zdefiniowac pojecie "problem".
Bo rozumiem twoje slowa tak jakby osoba homoseksualna wstydzila/bala/uwazala sie za chora tego kim jest.
Chyba ze chodzi ci o to ze taka osoba ktos gardzi i nawet mu bulki w sklepie nie chca sprzedac.
Po drugie czy jest jakis powod do dumy jakiej jest sie orientacji seksulanej/koloru skury/wyznawanej doktryny?
To jest wg wypaczenie znaczenia tego slowa i dorabianie jakiejs ideologii do czegos co bez tego sie obywa.
Dumny to moze byc ktos np ze wygral 6 w totka albo zdal mature na 5.
[#23] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #21

A jakie masz konkretnie uprzedzenia do takiej osoby?
Czy cie to boli/boisz sie kogos takiego ze podchodzisz do takiej osoby tak radykalnie?
Co Cie to w ogole obchodzi kto kim jest?
[#24] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #1

W świecie retro ludzie mają poglądy od lewej do prawej, może po prostu skupmy się na naszym hobby na tym portalu, a nie polit.
[#25] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@Phibrizzo, post #23

Obchodzi mnie to, bo jako heteryk faszysta czy jak zwal tak zwal, nie wychodze na ULICE i nie afiszuje sie na ubrany w kolorowe stringi, machajac dildami i opluwajac ksiezy i mocherow ok, racja

btw. kolego.... Pudzianowski zawsze mowil
"Tanio skóry nie sprzedam"
[#26] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #25

Mam tylko nadzieje ze nie wychodzisz na te ulice z bejzbolem i nie machasz nim w kierunku innych ludzi tylko dla tego ze maja nowe adiki a Ty nie...
[#27] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@Phibrizzo, post #26

Jesli juz zaczna lazic nawet pod moim blokiem i urzadzac wesola "parodie rownosci", to z pewnoscia rzuce im z balkonu starego PC'ta a noz widelec kogos trafie
[#28] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@selur, post #27

Jesli juz zaczna lazic nawet pod moim blokiem i urzadzac wesola "parodie rownosci", to z pewnoscia rzuce im z balkonu starego PC'ta a noz widelec kogos trafie

Ciebie draznia parady rownosci, kogos innego moga draznic coroczne parady prowadzone przez panow w sukienkach noszacych krzyze. I co, wyjdziecie na ulice naprzeciw zeby "wymieniac poglady" za pomoca bejzboli albo gazrurek?

PS. Gdybys mial watpliwosci - homoseksualizmu nie da sie "promowac" tak samo jak nie mozna zostac homoseksualista w ramach zachcianki. W przypadku religii jest wprost odwrotnie, a promowana jest na okraglo we wszelkich mozliwych miejscach.

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2020 12:00:55 przez mschulz
[#29] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@mschulz, post #28

Wybacz, ale porównanie pielgrzymki/procesji do tęczowej parady z tymi wszystkimi - powiedzmy "zagubionymi" ludźmi to zahacza o obrazę uczuć religijnych.
[#30] Re: takie czasy panie, CD-Red tez upadl na leb

@ingenic, post #29

porównanie pielgrzymki/procesji do tęczowej parady

Nie porownalem jednego do drugiego - to tylko twoja lekko spolaryzowana interpretacja. Owszem, wymieniłem jedno z drugim w jednym zdaniu jako przykład rzeczy które mogą komuś przeszkadzać.

Mi na przykład w młodości przeszkadzał ksiądz napierdzielajacy w kościelne dzwony od godziny 6 rano w soboty i w niedziele. Czy to tez obraza twoje uczucia religijne?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem