[#1] Film na dyskietce 3.5"
Ciekawe czy Amiga by to uciagnela:

Film_na_dyskietce
[#2] Re: Film na dyskietce 3.5"

@Phibrizzo, post #1

Klikam więcej by przeczytać całość, a to koniec artykułu. A w jakiej jakości jest dźwięk albo ile min się mieści w takiej postaci na dyskietce, albo skąd wziąć taki kodek?
[#3] Re: Film na dyskietce 3.5"

@Phibrizzo, post #1

Nawet mityczna A5000 z dziesięcioma tysiącami turbo nie dałaby rady
[#4] Re: Film na dyskietce 3.5"

@Phibrizzo, post #1

Może z PPC. h264 to jednak prockożerny kodek.
[#5] Re: Film na dyskietce 3.5"

@ingenic, post #3

Kodek jest oparty o x265, ale tego się nie dowiesz bo mnie ignorujesz ignorancie hrw. Z jakiego powodu to nie wiem, ale słabe to.
[#6] Re: Film na dyskietce 3.5"

@ingenic, post #5

Google podrzuciło teksty o tym dokonaniu i wynika z tego że koleś ten kodek sam napisał. Ale to jest tylko pod Androida. Co trochę dziwi bo nie kojarzę urządzenia z Andkiem które korzysta z dyskietek. No chyba że ja coś źle interpretuję. Bardzo jestem ciekaw jak to brzmi i wygląda te 4 klatki na sek wielkości 120x96 piksów.

Dotąd najmniejszy filmik jaki widziałem do teledysk Pudelsów - Wolność Słowa, ok 3.5 min wielkości znaczka pocztowego który miał ok 2MB. Wyglądało fatalnie.

Najsłabsze parametry jakie mogę ustawić w konwerterze filmików do puszczenia w starym telefonku to 160x112, 8 klatek, bitrate 192kbps, dźwięk 8000khz mono. Co zajmuje ok 1,5 MB na minutę i jeszcze nie wygląda najgorzej, ale dźwięk już chwilami harczy. To jak może wyglądać coś znacznie bardziej minimalistycznego?
[#7] Re: Film na dyskietce 3.5"

@ZbyniuR, post #6

Miał być HIT i super ciekawostka, a jest KIT
[#8] Re: Film na dyskietce 3.5"

@ZbyniuR, post #6

Bardzo jestem ciekaw jak to brzmi i wygląda te 4 klatki na sek wielkości 120x96 piksów.

mniej więcej jak Doom ze zmniejszonym screenem na Amidze
[#9] Re: Film na dyskietce 3.5"

@Phibrizzo, post #1

O tym użytkownik Reddita też pomyślał i opracował specjalny odtwarzacz multimedialny, który składa się ze stacji podłączonej do minikomputera Raspberry Pi. Wystarczy w niej tylko umieścić dyskietkę i wideo zaczyna odtwarzać się automatycznie.

czyli mam filmiki rozmiarów 1 MB i teraz wystarczy kupić zapas dyskietek 3,5" i ponagrywać po jednym. Zajebisty odtwarzacz OK
[#10] Re: Film na dyskietce 3.5"

@ZbyniuR, post #6

Tak trudno poszukać? Google: "h264 video floppy disk" i masz linki.

https://www.reddit.com/r/raspberry_pi/comments/kkzpuk/i_created_a_floppy_disk_vcr_that_plays_full/

I pomyliłem się bo to kodek h265 a nie h264. Kompresja lepsza.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem