[#1] wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻
a także kofeina ☕, czosnek 🧄, cebula 🧅 i fluorki?
ciekawe co na to recedent-man.
[#2] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #1

Co do pierwszego sie mylisz.
Jak wiadomo, alkohole czesto sa wyrabiane ze spirytusu.
A wiadomym jest ze "spiritus" to po lacinie "duch".
Czyli pijac alkohol nie psujemy tylko naprawiamy (wspomagamy) ducha.
[#3] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@Phibrizzo, post #2

A z czego się robi spirytus? Np. z ziemniaków. Duchy lubią się przechadzać rajkami.
[#4] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@Phibrizzo, post #2

Master Sir Akaszana powiedział, że nie naprawiamy, i ja mu wierzę.

a np. tutaj: https://akademiaducha.pl/alkohol-szkodzi-duszy/ piszą: "Już samo pochodzenie słowa „alkohol” jest ciekawe. Wywodzi się ono od arabskiego słowa Al – kuhl, co oznacza “ducha zjadającego ciało”. W alchemii alkohol używa się do wydobycia bardziej podatnej części organizmu ludzkiego. Dzięki temu człowiek rezonuje z niskimi wibracjami i jest podatny na wpływ innych bytów". 👻👽💀👹

ja tam z większością nie mam problemów, tylko te fluory mnie niepokoją. No bo teraz muszę szukać nowej pastki do zębów i płynu do ząbków. Takich bez fluoru i alkoholu. Właściwie już upatrzyłem, tylko teraz czy to będzie się sprawdzać?

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2021 18:06:15 przez snajper
[#5] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #4

Z tymi fluorami to się zreflektowałeś. Już za późno. Wąs po zgoleniu odrośnie.
[#6] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #1

ciekawe co na to recedent-man

recedent-man nie pije alkoholu ani kawy. Nie przesadza też z czosnkiem i cebulą, ale za to fluorki przyjmuje kilka razy dziennie w paście do zębów. Z tym że akurat standardowa pasta do zębów zawiera coś około 1500 ppm jonów fluoru (czyli 1 g pasty do zębów będzie zawierał jakieś 1,5 mg fluorków), więc nie wiem czy to ma znaczenie. ¯\_(ツ)_/¯
[#7] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #6

czyli recedent-man odpowiada w sposób dokładnie pokrywający się z odpowiedziami rozmówców Mastera, kiedy Master wspomina im o alkoholu - "ja piję tylko trochę, niewiele, winko raz w weekend". ok, racja Tymczasem cały bajer polega na tym, żeby recedent systematycznie karmiony fluorem nie odnosił wrażenia bycia zatruwanym dla pełnienia funkcji bezwolnej marionetki w globalnej infrastrukturze służącej zniewoleniu człowieka. Temu właśnie wszystkie reklamy mówią "fluor smaczny i zdrowy, mmmm!" albo "pacz, mamo! Nie czeba borować i można moczyć jajko w wodzie! Bo użyłam blendamenda z fluorem!", a tu i ówdzie w sieci można natrafić na pogłoski, że bez fluoru to zęby nie mają szans, więc nawet nie próbujcie. Za tym wszystkim stoją grube piniendze, które zwracają się z nadwyżką dzięki ogłupianym masom pakującym kasę w pasty z fluorem.

btw fluory występują też na ten przykład we wodzie butelkowej, recedent-manie. Nawet o tym nie wiedziałeś. Za http://harmoniawody.info/o-wodzie/jak-usunac-fluor-z-wody/:
"Prawda jest taka, że fluor jest naukowo udowodnioną neurotoksyną; powoduje on defekty u noworodków, uszkadza system immunologiczny, powoduje słabnięcie mięśni, problemy z układem trawiennym, koścmi i stawami; tłumi on funkcję tarczycy i powoduje trwałe uszkodzenie zębów. Fluor jest również kumulującą się trucizną. Podczas gdy małe ilości spożywane codziennie mogą być niezauważalne, długo terminowe efekty zdecydowanie wpłyną na jakość życia człowieka w miarę odkładania się fluoru w ciele. Nieliczni lekarze są nauczeniu rozpoznawać efekty toksyczności fluoru – a kiedy już się zorientują to jest już za późno. I co gorsze to fakt, że fluor dodawany do wody często niesie inne toksyczne materiały, wliczając w to ołów, rtęć arszenik i kadm."

za https://zdrowepasje.pl/zdrowie/szkodliwe-produkty/fluor-i-fluoryzacja-wody-pitnej-toksyczny-fluor-w-kranowce:
"Regularne przyjmowanie dużych dawek fluoru przyczynia się do postępującej degradacji umysłowej, a nawet depersonalizacji psychicznej. Stężenie fluoru w wodzie pitnej nie powinno absolutnie przekraczać wartości 0.5 ppm. Jak zauważymy przeglądając witryny polskich wodociągów, polska norma dopuszcza wartość 1.5 mg/l (!), lecz w temperaturze 18C! Określone przez normę stężenie fluoru może być dopuszczalne w temperaturze 10C, a nie 18! Polska norma jest niezgodna z prawem Unijnym, ponieważ nie uwzględnia metody pomiaru!"

ok, racja

"Wiele mitów dotyczących fluoru i jego związków dawno już obalono. Są jednak fakty, których obalić się nie da. Niezaprzeczalnym naukowo faktem jest to, iż związki fluoru rzeczywiście mogą nas dosłownie otępiać!

ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 15:50:17 przez snajper
[#8] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #7

O wiele łatwiej jest się utoksyczniać ołowiem, i patrz, ołowiane rury i farby są zbanowane lub silnie ograniczone w zastosowaniach w naszym nwo-prawodawstwie. ;) Może jak się fluorujesz to Cię kontroluje nwo zachodnie, a jak ołowiujesz to nwo radzieckie, HMMM??? ;)

PS. Gdzie można kupić mieszankę fluoru z dodatkiem kadmu i arszeniku, co by dosypać to do wody? Pytam za kolegę.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 16:15:18 przez teh_KaiN
[#9] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #7

Ludzie podtruwani są notorycznie. Pierwszy lepszy przykład.
Rakotwórczy produkt dla niemowląt johnson johnson prezes alex gorsky.
[#10] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@amikoksu, post #9

Zamiast szukać dziury w całym i kwestionować sprawy, o których się nie ma zielonego pojęcia, a nad którymi ludzie przesiedzieli całe swoje życia w laboratoriach, że jest spisek i chcą Was ogłupiać i zdepopulować i inne takie, to popatrzcie lepiej jak cięta jest podstawa programowa. Patrzcie na ręce osobom niekompetentnym kształtującym to czego mają się uczyć Wasze dzieci. Ale lepiej szukać reptilian niż widzieć faktyczne problemy.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 16:29:49 przez teh_KaiN
[#11] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@teh_KaiN, post #10

Broń, broń swoich. Też tak robię jak wiem że mają rację.
Tak jeszcze dodam, że w w laboratoriach wyrządzono ludzkości także wiele krzywd.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 17:02:35 przez amikoksu
[#12] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #7

Stężenie fluoru w wodzie pitnej nie powinno absolutnie przekraczać wartości 0.5 ppm. Jak zauważymy przeglądając witryny polskich wodociągów, polska norma dopuszcza wartość 1.5 mg/l (!)

Krótko mówiąc - gdybym połykał 1 g pasty do zębów to tak jakbym wypił litr wody? Szok and horror.

Powiem Ci coś, snajperze. Coś, co wymyślił wieki temu pewien łebski Niemiec: Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum. A teraz zorientuj się co to znaczy i zastanów się dlaczego to tu wkleiłem.

Swoją drogą - ciekawe co Twoja dentystka na te twierdzenia. Oj, może być z tego kłótnia małżeńska...

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 18:08:42 przez recedent
[#13] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #12

Krótko mówiąc - gdybym połykał 1 g pasty do zębów to tak jakbym wypił litr wody? Szok and horror.

skomentowałem to w poprzednim poście. No cóż. Idziesz w zaparte, widzę.

Coś, co wymyślił wieki temu pewien łebski Niemiec: Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum. A teraz zorientuj się co to znaczy i zastanów się dlaczego to tu wkleiłem.

zorientowałem się. A znasz takie powiedzenie "kroplla drąży skałę"?

Swoją drogą - ciekawe co Twoja dentystka na te twierdzenia.

prawda, też jestem ciekaw. Aczkolwiek odnoszę wrażenie, że po prostu naoglądałeś się reklam blendamenda z fluorem polecanego przez najlepszych dentystów na świecie. A jak to mówią - kłamstwo powtarzane 1000x...

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2021 20:38:54 przez snajper
[#14] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #13

znasz takie powiedzenie "kroplla drąży skałę"?

Chcesz powiedzieć, że jeśli śmiertelna dawka wody pitnej wynosi dla człowieka około 10 litrów to jeśli wypijesz tyle w ciągu tygodnia to umrzesz? To chyba tak nie działa

A może by tak poczytać pierwszy z brzegu artykulik naukowy na temat? Śmiało, to tylko 99 stron.
[#15] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #14

Chcesz powiedzieć, że jeśli śmiertelna dawka wody pitnej wynosi dla człowieka około 10 litrów to jeśli wypijesz tyle w ciągu tygodnia to umrzesz?

Oczywiscie ze umrzesz. Jest naukowo udowodnione ze 100% ludzi ktorzy kiedykowliek pili wode umarli. Ty tez umrzesz i nie ma juz odwrotu.

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2021 14:09:39 przez Phibrizzo
[#16] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@Phibrizzo, post #15

To jakiś skandal! Czemu nikt o tym nie mówi?!

Co więcej - słyszałem, że woda jest głównym składnikiem kwaśnych deszczów. Znajduje się też praktycznie we wszystkich ściekach przemysłowych, a nawet spalinach samochodowych. Ludzie na całym świecie codziennie dobrowolnie przyjmują substancję, w której z największą łatwością rozpuszcza się cała masa toksyn (w tym liczne sole fluoru!!1jeden).
[#17] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #16

powiem Ci tak, recedent-manie. Za dzieciaka też śmiałem się z różnych prymitywnych czy "zabobonnych" praktyk (np. mycie zębów solą, jakieś masaże stóp mające cudownie leczyć z wszelkich chorób itp.), które stosowała moja ś.p. babcia. Człowiek, jeśli nie ma przyspawanych do oczu klapek ze wskazanym kierunkiem marszu, na szczęście z wiekiem mądrzeje, spogląda na życie z innej perspektywy i dociera do niego, że jednak te "zacofane pokolenia" miały po części rację, albowiem tylko krowa nie zmienia poglądów. Wierzę zatem, że kiedyś i Ty zdołasz przemyśleć temat na trzeźwo. Aczkolwiek nie zmuszam. Jeśli Ci wygodnie i uważasz, że lepiej nie będzie - to żyj sobie swoim trybem. Podałem jedynie wskazówkę.

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2021 15:55:02 przez snajper
[#18] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #16

To jakiś skandal! Czemu nikt o tym nie mówi?!

Alez oczywiscie ze sie mowi. Gazet nie czytasz? Prosze oto pierwsze lepsze linki z googla:
Zakazac_DHMO
Grozna substancja
[#19] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #17

Za dzieciaka też śmiałem się z różnych prymitywnych czy "zabobonnych" praktyk (np. mycie zębów solą)

Z braku laku - sól kuchenna też ma właściwości ścierne i nie zdziwiłbym się gdyby zawierała śladowe ilości (o matko!) fluoru. Ma też sporo chloru (uważałbym, bo to ta sama grupa w układzie okresowym i tylko jedno pięterko niżej). Ale o wiele lepiej zrobić prostą pastę do zębów z tlenku cynku i gliceryny, z lekkim dodatkiem olejku miętowego dla smaku.

jakieś masaże stóp mające cudownie leczyć z wszelkich chorób

Z tego śmiało możesz śmiać się dalej. Chyba że wyjaśnisz mi czemu magiczne "receptory" są akurat na stopach, a nie na przykład na dłoniach, albo - dajmy na to - pośladkach? Ach, zapomniałem - "bo organizm jest jak drzewo i czerpie energię kosmiczną przez korzenie w stopach"?
[#20] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #17

Człowiek, jeśli nie ma przyspawanych do oczu klapek ze wskazanym kierunkiem marszu

Niektórzy mają. Szczególnie ci, którzy wierzą we wszystko co mówią naukofce oczywiście ci z lewego skrzydła.
[#21] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #19

Z braku laku - sól kuchenna (...)

sól podałem jako jeden z przykładów. Osobiście soli nie stosuję, aczkolwiek nie ukrywam, że być może przynajmniej spróbuję, żeby przekonać się, jakie to daje efekty.

Z tego śmiało możesz śmiać się dalej. Chyba że wyjaśnisz mi czemu magiczne "receptory" są akurat na stopach, a nie na przykład na dłoniach

hmmm... tego to Ci nie wyjaśnię, nawet gdybym chciał, bo akurat na dłoniach też są. Zdziwko?

i nie - nie dowiedziałem się tego przed chwilą z internetów, gdyż książeczkę z identycznymi "mapami" miałem okazję widzieć już ze 30 lat temu. I wtedy właśnie reagowałem tak jak recedent-man w ostatnim zdaniu. Ale dziś z łatwością można znaleźć wszystko w internetach, tym bardziej dziwię się przytoczonemu pytaniu. Link pierwszy z brzegu. Niestety "artykuliku naukowego" Ci nie podam, bo jakimś dziwnym zrządzeniem losu nauce jest nie po drodze z tematami, które nie wymagają bulenia kasy w aptece buuu! (a`propos - filmik czy artykuł traktujące o badaniu, w którym porównano działanie "autoryzowanych leków" z efektem placebo, też gdzieś znaleźć można).

P.S. na pośladkach nie wiem czy coś jest, ale o ile mnie pamięć nie myli, to na udach czy gdzie indziej na nogach chyba są, bo takie obrazki też w tej książeczce były.
P.P.S. a może mi się pokręciło i to były tylko obrazki pokazujące "zmapowane" obszary?

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2021 18:16:11 przez snajper
[#22] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #21

...o, mam. To była książeczka pt. "Tajemnice medycyny niekonwencjonalnej" autorstwa Elżbiety Cybulskiej. Znaczy prawdopodobnie ta, bo tam są takie właśnie rysunki - znalazłem na chomikuju wydanie z 1996, tyle że skan w czerni i bieli. Obrazek z nogami i rękami przedstawia natomiast "receptory przeciwstawne".
[#23] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@snajper, post #21

Niestety "artykuliku naukowego" Ci nie podam, bo jakimś dziwnym zrządzeniem losu nauce jest nie po drodze z tematami, które nie wymagają bulenia kasy w aptece

Może dlatego że na czymś co nie ma żadnego oparcia w faktach nie da zarobić "drogą oficjalną" bo obowiązuje taki śmieszny wynalazek jak trzy fazy badań klinicznych? Oczywiście nieoficjalnie można ludziom wmówić wszystko jeśli ktoś jest odpowiednio podatny. I potem biegają biedaczyska po światach tudzież internetach i szukają: Najpierw preparatów czystka, potem "lewoskrętnej witaminy C", potem "witaminy B17"...

filmik czy artykuł traktujące o badaniu, w którym porównano działanie "autoryzowanych leków" z efektem placebo, też gdzieś znaleźć można.

Polecam lekturę szeroko zakrojonego badania naukowego na ten temat. Przypominam też znany (najwyraźniej nie wszystkim) fakt, że rejestrowane leki muszą zawsze wykazywać się wyższą skutecznością niż placebo.
[#24] Re: wiecie, że alkohol 🍷 psuje Wasze duchy? 👻

@recedent, post #23

Oczywiście nieoficjalnie można ludziom wmówić wszystko jeśli ktoś jest odpowiednio podatny

[wrzutka religijna wycięta. Następnym razem będzie ban]

Może dlatego że na czymś co nie ma żadnego oparcia w faktach

w sensie masz na myśli takie "podstemplowane fakty" przez duże F, a nie typu że sąsiadka widziała, że Goździkowej pomaga? Bo ja byłbym daleki od określania metody jako "nie mającej żadnego oparcia w faktach" tylko dlatego, że na 1000 badanych w x przypadków się nie sprawdziło, podczas gdy z powodzeniem stosowana jest ona nadal.

bo obowiązuje taki śmieszny wynalazek jak trzy fazy badań klinicznych?

no - dokładnie dlatego. Czyli rozumiemy się, że po prostu medycyna współczesna kieruje się własnymi prawami i nijak tego nie pogodzisz, jeśli będziesz chciał się nimi kierować.
Ż\_(ツ)_/Ż

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2021 20:50:02 przez recedent
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem