@Phibrizzo, post #2
@snajper, post #1
ciekawe co na to recedent-man
@recedent, post #6
@snajper, post #7
@snajper, post #7
@amikoksu, post #9
@snajper, post #7
Stężenie fluoru w wodzie pitnej nie powinno absolutnie przekraczać wartości 0.5 ppm. Jak zauważymy przeglądając witryny polskich wodociągów, polska norma dopuszcza wartość 1.5 mg/l (!)
@recedent, post #12
Krótko mówiąc - gdybym połykał 1 g pasty do zębów to tak jakbym wypił litr wody? Szok and horror.
Coś, co wymyślił wieki temu pewien łebski Niemiec: Omnia sunt venena, nihil est sine veneno. Sola dosis facit venenum. A teraz zorientuj się co to znaczy i zastanów się dlaczego to tu wkleiłem.
Swoją drogą - ciekawe co Twoja dentystka na te twierdzenia.
@snajper, post #13
znasz takie powiedzenie "kroplla drąży skałę"?
@recedent, post #14
Chcesz powiedzieć, że jeśli śmiertelna dawka wody pitnej wynosi dla człowieka około 10 litrów to jeśli wypijesz tyle w ciągu tygodnia to umrzesz?
@Phibrizzo, post #15
@recedent, post #16
@recedent, post #16
To jakiś skandal! Czemu nikt o tym nie mówi?!
@snajper, post #17
Za dzieciaka też śmiałem się z różnych prymitywnych czy "zabobonnych" praktyk (np. mycie zębów solą)
jakieś masaże stóp mające cudownie leczyć z wszelkich chorób
@recedent, post #19
Z braku laku - sól kuchenna (...)
Z tego śmiało możesz śmiać się dalej. Chyba że wyjaśnisz mi czemu magiczne "receptory" są akurat na stopach, a nie na przykład na dłoniach
@snajper, post #21
@snajper, post #21
Niestety "artykuliku naukowego" Ci nie podam, bo jakimś dziwnym zrządzeniem losu nauce jest nie po drodze z tematami, które nie wymagają bulenia kasy w aptece
filmik czy artykuł traktujące o badaniu, w którym porównano działanie "autoryzowanych leków" z efektem placebo, też gdzieś znaleźć można.
@recedent, post #23
Oczywiście nieoficjalnie można ludziom wmówić wszystko jeśli ktoś jest odpowiednio podatny
Może dlatego że na czymś co nie ma żadnego oparcia w faktach
bo obowiązuje taki śmieszny wynalazek jak trzy fazy badań klinicznych?