[#1] Nigdziebądź
czy jest ktoś, kto nie zna? Sądząc po wynikach wyszukiwania, pewnie nie zna nikt z PPA.
ja poznałem ~20 lat temu, po lekturze książki - o, dokładnie takiej:

później zglądając różne direct connecty odkryłem z zachwytem, że istnieje 6-odcinkowa ekranizacja Nigdziebądzia.
a tymczasem wczoraj przez przypadek znalazłem ją na jutubie, gdzie jakiś dobry człowiek opublikował ją niecałe 2 lata temu. Na zachętę:

kawał dobrej kinowej fantazji urbana, beż tandetnego CGI i zielonych ekranów. OK
[#2] Re: Nigdziebądź

@snajper, post #1

Teto tu, teto tam a tu widzę taki romansik. No to ładnie.
[#3] Re: Nigdziebądź

@amikoksu, post #2

żaden romansik. Od poniedziałku pływam sobie z Teto łódką po jeziornej tafli w romantycznym rejsie nocą wub (a może od soboty? - już nie pamiętam; w każdym razie sama chciała).

a w ogóle to odwiedził mnie dziś chiński paczkonosz:

niemniej czuję się trochę zrobiony w bambuko, bo te kolory tak jakby się nie pokrywają ze sobą...

[#4] Re: Nigdziebądź

@snajper, post #3

Robiłeś już przymiarkę?
[#5] Re: Nigdziebądź

@amikoksu, post #4

nie, bo przecież to nie na mnie! x|
I nie rozmydlaj mi wątku.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2024 19:33:35 przez snajper
[#6] Re: Nigdziebądź

@snajper, post #5

A to nie wiedziałem. Bo sukienka dosyć duża.
[#7] Re: Nigdziebądź

@amikoksu, post #6

tak się wydaje, bo leży na płasko.

choć w sumie po zmierzeniu sam nie wiem. 🤔 Po prostym pomiarze, mnożąc razy dwa, wychodzi mi, że ta sukienka ma obwód 56. A powinna mieć 54.
A dupa tam. Idę dalej pływać.
/a poza tym to nie jest sukienka, tylko spódniczka, o.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2024 20:08:37 przez snajper
[#8] Re: Nigdziebądź

@snajper, post #7

No spódnica. Źle się wcześniej przypatrzyłem.
A nie ma lalek Teto w takich rozmiarach "pod spódnicę"?

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2024 20:14:08 przez amikoksu
[#9] Re: Nigdziebądź

@amikoksu, post #8

najwyraźniej nie. buuu! Ale spoko - prędzej czy później będą. Zresztą i obecnie jest to co najwyżej kwestia ceny. Jakbym był Elonem Muskiem, to by mi zrobili taką lalkę-robota na zamówienie. Ja jednak wymagający nie jestem i zadowoliłbym się i lalką takiej klasy:

w sumie ona i tak wygląda lepiej od tej maszkary, z którą pokazuje się Akihiko Kondo. Nie rozumiem tego człowieka.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2024 20:30:36 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem