[#1] QuickJoy Topstar SV 227 PC (Gameport) 2 czy 1 Fire przyciski?
Witam,
czy ten Joystick do PC ma oddzielne 2 Fire przyciski? Czy to jest jak w Amidze 2 Fire przyciski na jednym kablu czyli jako 1 przycisk?

Pozdrawiam
[#2] Re: QuickJoy Topstar SV 227 PC (Gameport) 2 czy 1 Fire przyciski?

@olafmi, post #1

A cholera wie panie... trzeba by kogoś kto taki ma. W wersji z db9 (model 127) to ten joy miał przełączniki, tu nie ma żadnego ale w gameporcie na pinie 2 zwykle był fire 1 a na pinie 7 był fire 2, na pinach 10 i 14 odpowiednio fire 3 i 4 ale to niby jako joystick B. Może chodzi o podłączanie dwóch joy'ów do jednego gameportu choć ja nawet o takich adapterach nie słyszałem, mało kto chyba używał joysticków cyfrowych na pecetach, analogowe to co innego, sam używałem (nawet z amigą, z adapterem wg schematu z jednego z MA).

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2024 15:38:29 przez Madman
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem